Aanbieding!

Garmin Edge 1000

499,00 439,00

 

Ook de edge 1000 is primair fitness. Bijna gelijk aan de 810, maar dan platter en met een groter scherm.

 

In de ogen van MrGPS het mooiste ontwerp dat Garmin ooit maakte.

 

En mede daarom vermoedelijk ook regelmatig op het stuur van de recreatieve fietser te vinden.

 

MrGPS aankoopadvies:

Bestel dit toestel bij CoolBlue:

Voor 23.59 besteld morgen gratis bezorgd, ook op zondag

 

 

Artikelnummer: edge1000 Categorieën: , Tags: , , ,

Beschrijving

visie MrGPS:

 

De edge 810 en 1000 zijn beiden toestellen die uitermate geschikt zijn voor op de fiets. Althans…. voor op de racefiets. Want dat is waar het toestel primair voor bedoeld is: prestatiemeting, trainingsschema’s, koppeling aan hartslagmeter, pedaaldrukmeter, cadansteller etc.

 

En voor de combinatie van dat soort zaken is de 810, samen met de Edge 1000, de absolute topper in de markt. Niet voor niets heeft Garmin een team in de tour de france mee rijden.

 

Alleen…. het is goed te beseffen dat Garmin een Amerikaans bedrijf is. En dat fietsen voor het ‘genieten van de route’ daar veel minder gebruikelijk is dan bij ons.

 

Als je zoekt op ‘fietsnavigatie’ van Garmin dan kom je automatisch terecht bij de edge. Terwijl dat niet per se se meest logische keuze is.

 

Voor de helderheid:

 

– gaat het je wel/ook om de prestatiemeting dan is een edge zondermeer de juiste keuze. Wil je meer weten over die functionaliteit, kijk dan naar de uitgebreide review van DC Rainmaker.

 

– gaat het puur om de route dan kun je met de edge ook prima uit de voeten. Je geeft alleen meer geld uit dan nodig en ook qua software zul je merken dat de fitness binnen het toestel belangrijker is dan de route.

 

Tot voor kort hadden de edge 810 en edge 1000 zelfs een uitgesproken nadeel voor de recreatieve fietser (en ook voor de Mountainbike): de meeste routes die je op internet vindt zijn in zogenaamd track-format. Anders dan een outdoortoestel wilde de edge die vertalen naar een ‘course’. Voordeel is dat je dan ook afslagaanwijzingen krijgt, nadeel is dat, als de track loopt over een pad dat niet op de kaart staat, het toestel van slag raakt. En dat gebeurde nogal eens, wat knap frustrerend kan zijn.

 

Met de recente firmware kun je echter instellen dat je geen navigatieaanwijzingen wilt en met die instelling blijft de track helemaal intact. Eigenlijk hetzelfde als bij een outdoor-toestel.

 

Dat maakt de edge dus alsnog ook voor de recreatieve fietser geschikt. Maar dan nog: je betaalt wel voor de fitness-functionaliteit die je eigenlijk niet gebruikt. En dan kan het goed zijn ook te kijken naar bijvoorbeeld een etrex20 of oregon600.

 

Belangrijk pluspunt van de edge is echter wel de vormgeving: door de ingebouwde accu is het toestel veel compacter dan de outdoor toestellen. Ziet er gewoon veel fraaier uit.

 

Nadeel van de accu: leeg is leeg – hij gaat weliswaar een uurtje op tien mee, maar vervolgens kun je niet even een nieuw setje batterijen plaatsen. Vooral als je op meerdaagse fietsvakantie gaat kan dat een belangrijk nadeel zijn.

 

Al met al: super-toestel, maar ga als recreatieve fietser niet blindelings uit van het garmin-advies voor gps op de fiets. Kijk ook naar de outdoor-toestellen.

 

Pluspunten:

– fraaie vormgeving

– goed reagerend touchscreen

– uitstekend afleesbaar in zonlicht

– geweldig voor het meten van prestaties en volgen van trainingsschema’s

– draadloze data-uitwisseling

 

Minpunten:

– voor recreatief gebruik: nutteloze knoppen aan voorzijde

– voor recreatief gebruik: software geeft prioriteit aan fitness; is even wennen.


productinfo Garmin:

 

De NIEUWE fietscomputer voor wedstrijden, communicatie en navigatie

 

– Ritcompetities via Garmin Connect™ segmenten

– Navigatie op de weg of offroad-navigatie met vooraf geladen Garmin fietskaart

– Geef een afstand op en kies uit maximaal 3 opties voor rondritten

– Direct uploaden naar Garmin Connect™ Mobile voor analyse en delen

– Met communicatiefuncties¹ zoals inkomende oproepen en sms-berichten², live volgen, verzenden/ontvangen van koersen, delen via sociale media, en weersinformatie
Of u nu fietst om uw persoonlijke record te verbeteren of om te zien waar u staat in verhouding tot de professionals, met Edge 1000 kunt u contacten leggen, uzelf meten en uw resultaten vergelijken met anderen. Maak van elke rit een race door uzelf te meten met anderen op Garmin Connect segmenten en de real-time resultaten op uw Edge te bekijken, inclusief meldingen bij de start en finish van segmenten en klassementen. Met de functie voor segmenten blijft u gemotiveerd en wordt u gestimuleerd om uw prestaties steeds te verbeteren.

 

Koning op de weg

 

Behalve segmentuitdagingen en communicatiefuncties biedt de Edge 1000 geavanceerde navigatie- en kaartfuncties voor gebruik op de fiets. De vooraf geladen Garmin fietskaart bevat OSM-informatie (Open Street Map) met navigeerbare wegen en fietspaden, hoogtegegevens, nuttige punten en een zoekfunctie voor adressen. De kaartgegevens zijn opgeslagen op de Edge, dus uw toegang tot navigatie- en prestatiefuncties is niet afhankelijk van mobiele telefoondekking. Bovendien zijn kaartupdates gratis.

 


Weet waar u naartoe gaat

 

Dankzij de functie voor rondritten kunt u nu zowel op de weg als offroad gemakkelijker een route uitstippelen. Voer gewoon in hoe ver u wilt rijden en de Edge 1000 berekent maximaal 3 fietsvriendelijke routes voor u. U kunt zelfs de hoogteprofielen bekijken voordat u uw keuze maakt. De Edge 1000 bevat ook een nieuwe routeplanner waarmee u direct op het toestel routes kunt plannen met behulp van de kaart, nuttige punten en segmenten die u hebt gedownload van Garmin Connect. Ook kunt u het hoogteprofiel van uw eigen route bekijken voordat u op pad gaat. Als u van uw koers afraakt of uw rit eerder wilt beëindigen, kan de Edge u altijd terugbrengen naar uw vertrekpunt of de meest directe route berekenen en u met afslag-voor-afslag aanwijzingen terugleiden.

 

Binnen handbereik

 

At Your Finger Tips

De Edge 1000 beschikt over een 3-inch kleurenaanraakscherm met hoge resolutie en dubbele oriëntatie. Het toestel is uitgerust met een sensor voor omgevingslicht die voor betere afleesbaarheid de helderheid van het scherm automatisch aanpast aan wisselende lichtomstandigheden. In tegenstelling tot uw smartphone is het scherm geoptimaliseerd voor gebruik met handschoenen en in de regen³. U kunt uw trainingspagina’s aanpassen met maximaal 10 gegevensvelden en u kunt activiteitenprofielen gebruiken voor soepele overgangen tussen verschillende activiteiten, zoals toerfietsen, racen en mountainbiken.

 

Geavanceerde prestatieanalyses

 

De Edge 1000 is compatibel met ANT+® sensors, zoals snelheid- en cadanssensors, hartslagmeters en compatibele weegschalen. Het is de eerste Garmin fietscomputer die kan worden geïntegreerd met Shimano Di2 elektronische schakelsystemen4 om uw huidige versnelling weer te geven op het scherm. De Edge 1000 is ook compatibel met ANT+ vermogensmeters, zoals de Vector®, onze unieke vermogenssensor voor uw pedalen, waarmee u uw totale vermogen, links/rechts-balans en cadans kunt meten. Aan de hand van een vooraf geladen workout op de Edge 1000 kunt u uw Functional Threshold Power (FTP) berekenen, waarop u uw vermogenszones voor trainingen kunt baseren. De Edge 1000 beschikt ook over een trainingsagenda en is geschikt voor geavanceerde workouts, die u kunt samenstellen, plannen en uploaden vanaf Garmin Connect.

 


Smartphone-connectiviteit

 

Wanneer de Edge 1000 is gekoppeld met uw smartphone en de Garmin Connect™ Mobile app, biedt het toestel ondersteuning van allerlei communicatiefuncties, zoals live volgen, inkomende oproepen en sms-berichten, delen via sociale media, weerberichten, draadloze uploads en verzenden/ontvangen van koersen en segmenten. Zodra u klaar bent met uw rit, kunnen de gegevens automatisch via Bluetooth® of Wi-Fi® worden verzonden naar Garmin Connect. Zo houdt u contact met het thuisfront en deelt u alle gegevens van uw ritten met uw familie, vrienden en contacten op sociale media. Met behulp van de functie LiveTrack kunnen uw vrienden en familieleden uw wedstrijden en trainingsactiviteiten in real-time volgen. Nodig volgers uit via e-mail of sociale media, zodat zij uw live-gegevens kunnen bekijken op een Garmin Connect volgpagina. Nadat zij uw uitnodiging ontvangen, kunnen ze op een koppeling klikken om uw statistieken en locatie op de kaart te volgen.

 

Smartphone Connectivity


¹Indien gekoppeld met uw Bluetooth® of Bluetooth Smart Ready telefoon; informeer bij uw mobiele provider of uw telefoon compatibel is. Het woordmerk en de logo’s van Bluetooth zijn geregistreerde handelsmerken van Bluetooth SIG, Inc. Wi-Fi® is een geregistreerd handelsmerk van Wi-Fi Alliance Corporation.

 

²iPhone® 4s of later. iPhone is een handelsmerk van Apple Computer, Inc., geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen.

 

³Waterbestendig tot IPX7; ANT+ draadloze connectiviteit werkt niet onder water.

 

4Compatibel met Shimano Di2 elektronische schakelsystemen met Shimano D-Fly Data Management functie.

 

ANT Firstbeat app store app store