Aanbieding!

Garmin Edge 810

379,00 249,00

 

De 810 is primair bedoeld voor de fitness maar ook bruikbaar voor de recreatieve fietser.

 

Misschien wel meer dan de edge touring zelfs. Heeft te maken met hoe hij met tracks om gaat.

 

Maar sowieso een dijk van een (fitness) apparaat.

MrGPS aankoopadvies:

Bestel dit toestel bij CoolBlue:

Voor 23.59 besteld morgen gratis bezorgd, ook op zondag

Artikelnummer: edge810 Categorieën: , Tags: , , ,

Beschrijving

visie MrGPS:

De edge 810 en 1000 zijn beiden toestellen die uitermate geschikt zijn voor op de fiets. Althans…. voor op de racefiets. Want dat is waar het toestel primair voor bedoeld is: prestatiemeting, trainingsschema’s, koppeling aan hartslagmeter, pedaaldrukmeter, cadansteller etc.

 

En voor de combinatie van dat soort zaken is de 810, samen met de Edge 1000, de absolute topper in de markt. Niet voor niets heeft Garmin een team in de tour de france mee rijden.

 

Alleen…. het is goed te beseffen dat Garmin een Amerikaans bedrijf is. En dat fietsen voor het ‘genieten van de route’ daar veel minder gebruikelijk is dan bij ons.

 

Als je zoekt op ‘fietsnavigatie’ van Garmin dan kom je automatisch terecht bij de edge. Terwijl dat niet per se se meest logische keuze is.

 

Voor de helderheid:

– gaat het je wel/ook om de prestatiemeting dan is een edge zondermeer de juiste keuze. Wil je meer weten over die functionaliteit, kijk dan naar de uitgebreide review van DC Rainmaker.

 

– gaat het puur om de route dan kun je met de edge ook prima uit de voeten. Je geeft alleen meer geld uit dan nodig en ook qua software zul je merken dat de fitness binnen het toestel belangrijker is dan de route.

 

Tot voor kort hadden de edge 810 en edge 1000 zelfs een uitgesproken nadeel voor de recreatieve fietser (en ook voor de Mountainbike): de meeste routes die je op internet vindt zijn in zogenaamd track-format. Anders dan een outdoortoestel wilde de edge die vertalen naar een ‘course’. Voordeel is dat je dan ook afslagaanwijzingen krijgt, nadeel is dat, als de track loopt over een pad dat niet op de kaart staat, het toestel van slag raakt. En dat gebeurde nogal eens, wat knap frustrerend kan zijn.

 

Met de recente firmware kun je echter instellen dat je geen navigatieaanwijzingen wilt en met die instelling blijft de track helemaal intact. Eigenlijk hetzelfde als bij een outdoor-toestel.

 

Dat maakt de edge dus alsnog ook voor de recreatieve fietser geschikt. Maar dan nog: je betaalt wel voor de fitness-functionaliteit die je eigenlijk niet gebruikt. En dan kan het goed zijn ook te kijken naar bijvoorbeeld een etrx20 of oregon600.

 

Belangrijk pluspunt van de edge is echter wel de vormgeving: door de ingebouwde accu is het toestel veel compacter dan de outdoor toestellen. Ziet er gewoon veel fraaier uit.

 

Nadeel van de accu: leeg is leeg – hij gaat weliswaar een uurtje op tien mee, maar vervolgens kun je niet even een nieuw setje batterijen plaatsen. Vooral als je op meerdaagse fietsvakantie gaat kan dat een belangrijk nadeel zijn.

 

Al met al: super-toestel, maar ga als recreatieve fietser niet blindelings uit van het garmin-advies voor gps op de fiets. Kijk ook naar de outdoor-toestellen.

 

Pluspunten:

 

– fraaie vormgeving

– goed reagerend touchscreen

– uitstekend afleesbaar in zonlicht

– geweldig voor het meten van prestaties en volgen van trainingsschema’s

– draadloze data-uitwisseling

Minpunten:

 

-voor recreatief gebruik: nutteloze knoppen aan voorzijde

– voor recreatief gebruik: software geeft prioriteit aan fitness; is even wennen.


 

productinfo Garmin:

 

Fietscomputer voor prestaties en navigatie

 

– Met communicatiefuncties¹ zoals live volgen, koersen verzenden/ontvangen, delen via sociale media, weersinformatie

– Ingebouwde basiskaart en optionele gedetailleerde kaarten

– Afstand, snelheid, stijging/daling en GPS-positie

– Optionele hartslagmeting, snelheid/cadans en vermogen

– Draadloze gegevensoverdracht naar Garmin Direct

– In activiteitenprofielen kunt u de voorkeuren voor verschillende fietsactiviteiten opslaan

 

 

Dit is uw Edge

 

De Edge 810 met aanraakscherm is ontwikkeld voor de wielrenner die alles wil — navigatie en geavanceerde trainingsmogelijkheden, allemaal in 1 toestel. Het toestel biedt communicatiefuncties¹ via uw smartphone, zoals live volgen, delen via sociale media en weersinformatie. De 810 is compatibel met optionele gedetailleerde wegenkaarten of TOPO-kaarten, en kan dus als gids dienen voor al uw fietstochten, woon-werkverkeer of andere activiteiten waarvoor u kaarten en navigatiefuncties nodig hebt. Aangezien de Edge 810 met GPS werkt, beschikt u over nauwkeurige gegevens en navigatievoorzieningen, waar ook ter wereld.

 

Edge Web Site

 

Alle gegevens bijhouden

 

Naast de kaartfuncties legt de Edge 810 uw afstand, snelheidsgegevens, stijging/daling, hellingshoek en nog meer vast. Het toestel is ook compatibel met ANT+® sensors die uw hartslag², snelheid/cadans² en vermogen³ meten. Met behulp van de activiteitenprofielen kunt u de gegevensvelden toestelinstellingen aanpassen voor verschillende fietsactiviteiten, zoals training of wedstrijden. Schakel over op een ander profiel door eenvoudig over het aanraakscherm te vegen, en het toestel toont de gewenste gegevens voor de andere activiteit.

 

Voel u verbonden

 

Edge 810 biedt een keur aan communicatiefuncties wanneer u het toestel koppelt met uw smartphone (Apple® of Android™) en de Garmin Connect™ Mobile-app. Zo kunt u uitgebreide en nauwkeurige gegevens van een toestel verkrijgen, terwijl u de batterij van uw telefoon ontziet. Edge houdt de gegevens bij en stuurt deze naar uw telefoon via een Bluetooth®-verbinding. Houd contact met het thuisfront en deel alle gegevens van uw ritten met uw familie, vrienden en contacten op sociale media. Direct na uw rit of wedstrijd kunt u een update versturen met de gegevens van uw zojuist voltooide activiteit. U plaatst uw berichten via uw smartphone en de ritgegevens worden direct bijgevoegd dankzij de interface met Garmin Connect Mobile.

 

Live Tracking

Live volgen

 

Dankzij de functie Live volgen kunnen uw vrienden en familieleden uw wedstrijden en trainingsactiviteiten in real-time volgen. Nodig volgers uit via e-mail of sociale media, zodat zij uw live-gegevens kunnen bekijken op een Garmin Connect-volgpagina. Nadat zij uw uitnodiging ontvangen, kunnen ze op een koppeling klikken om uw statistieken en locatie op de kaart te volgen.

 

Weather

 

Weer

 

U kunt real-time weersomstandigheden, weersverwachtingen en -waarschuwingen opvragen op de Edge 810 wanneer deze is gekoppeld met uw smartphone en de Garmin Connect Mobile-app. Deze functie is handig voor lange tochten. Uw smartphone blijft veilig en droog terwijl u de weersinformatie direct onder ogen hebt.

 

Draadloze gegevensoverdracht

 

Nu kunt u alle gegevens van uw rit direct opslaan, delen en analyseren. Met de Garmin Connect Mobile-app kunt u voltooide activiteiten direct draadloos uploaden vanaf uw toestel zodra u klaar bent met het vastleggen van een activiteit. U kunt activiteiten automatisch of handmatig uploaden. Nadat u uw rit op Garmin Connect hebt geplaatst, kunnen uw eigen ‘connecties’ deze bekijken. U kunt uw koersen en workouts4 die in Garmin Connect zijn opgeslagen, ook doorzoeken, naar uw smartphone downloaden en vervolgens direct naar uw Edge 810 verzenden — allemaal draadloos. Vervolgens kunt u naar het begin van de koers navigeren en de Virtual Partner®-functie op uw Edge gebruiken om in real-time tegen uw eerdere activiteiten te racen.

 

Speciaal ontwikkelde fietscomputer

 

Er is geen betere fietscomputer die uw tochten sturen kan.

 

De Edge 810 is robuust, waterdicht en heeft een batterijduur tot wel 17 uur. Het aanraakscherm is gemakkelijk te bedienen, zelfs met handschoenen aan of als het regent. Tot de bevestigingsopties behoren een standaardsteun met kwartslagbevestiging en een nieuwe voorsteun² die ervoor zorgt dat u het toestel ook goed kunt aflezen als u rechtop op uw fiets zit.

 

¹Indien gekoppeld met uw compatibele Android- of Apple-toestel.

 

²Meegeleverd bij sommige modellen, apart verkrijgbaar bij andere modellen.

 

³Indien gekoppeld met een ANT+ vermogensmeter.

 

4Bij toekomstige versies van Garmin Connect Mobile zult u ook koersen en workouts van andere Garmin Connect-gebruikers kunnen downloaden.