Aanbieding!

Garmin Edge Touring

249,00 179,00

 

De edge touring is bedoeld voor de recreatieve fietser maar heeft ‘de jas’ van de racefietser.

 

Die combinatie levert een leuk en heel betaalbaar toestel; maar tegelijk een toestel dat zowel qua software als hardware eigenlijk een halve keuze maakt.

 

Even de review bekijken!

 

MrGPS aankoopadvies:

Bestel dit toestel bij CoolBlue:

Voor 23.59 besteld morgen gratis bezorgd, ook op zondag

 

 

 

Artikelnummer: edge-touring Categorieën: , Tags: , , ,

Beschrijving

 

 

visie MrGPS:

 

Ik vind het lastig om een oordeel te geven over de edge touring. Enerzijds is het zowel qua kwaliteit als mogelijkheden een GPS toestel met heel veel mogelijkheden voor een scherpe prijs. Anderzijds zie ik té vaak dat iemand de edge touring koopt terwijl een ander model eigenlijk een betere keuze zou zijn geweest.
Althans: dan ga ik er van uit dat je je toestel vooral koopt voor het volgens van recreatieve routes; en niet zozeer voor de fitness.

 

Dat laatste heeft te maken met twee aspecten:
– eigenlijk is de edge een fitness-toestel
– De edge touring is gebaseerd op de ‘gewone edge’ en dat toestel is primair gericht op de prestatiemeting. Dat zie je ondermeer terug aan de twee knoppen die bij de edge touring vrij overbodig; zelfs verwarrend zijn.

 

Bij gebruik van de track als routebasis kan het zijn dat de route bij import in het toestel beschadigd raakt

 

Als dat laatste een probleem is dan kan het verstandig zijn ook naar bijvoorbeeld de etrex te kijken.

 

Maar ach,

 

Van de andere kant is de edge touring gewoon een erg leuk apparaat. Gebruiksvriendelijk dankzij het touchscreen; dat bovendien ook nog eens erg goed afleesbaar is in zonlicht.

 

Bovendien meteen gereed voor gebruik; voorgeladen met de OSM fietskaart Europa. Waarvoor je bovendien regelmatig gratis updates kunt downloaden.

 

Een toestel dat out-of-the box te gebruiken is: voer een locatie in of laat het apparaat automatisch een rondje berekenen. Erg eenvoudig.

 

Maar gelukkig ook de mogelijkheid om in Basecamp je eigen routes te ontwerpen. Ook kun je routes van internet downloaden in de vorm van tracks. Wil je dat die ook na import in het toestel intact blijven dan moet je ze wel even controleren qua kaartdekking en, waar nodig, zelf de route tevoren aanpassen.

 

Het toestel heeft een ingebouwde accu. Voordeel daarvan is dat het een heel slank apparaatje is. Nadeel is: leeg is leeg. Anders dan bij een outdoor toestel kun je niet even een setje nieuwe batterijen plaatsen. Zeker als je gaat voor een meerdaagse fiets/kampeertocht een aandachtspunt.

 

Optioneel is er ook de Edge Touring Plus die iets meer op de fitness gericht is; ondermeer door de mogelijkheid via ANT een hartslagmeter te koppelen.

 

 

Pluspunten:

 

– gebruiksvriendelijk apparaat; specifiek voor fietsen bedoeld

– goed reagerend touchscreen

– uitstekend afleesbaar in zonlicht

– voorgeladen met fietskaart Europa

– fraaie vormgeving

– prima prijs/kwaliteit

Minpunten:

 

– voor recreatie nutteloze knoppen aan voorzijde

– track wordt altijd vertaald naar route met aanwijzingen: vereist kaartdekking anders kan route beschadigd raken (behoudens ‘truc’ met niet routerende kaarten)


productinfo Garmin:

 

Het navigatietoestel voor uw fiets

 

– Navigatie op de weg en off-road navigatie met de vooraf geladen Garmin Cycle Map van Europa

– Geef een afstand op en kies uit maximaal drie opties voor een rondrit

– Plan en download nieuwe routes die u wilt volgen

– Herbeleef en deel uw tochten met Garmin Connect™ of Garmin Adventures

– Nuttige punten voor fietsers

 


Waar u ook bent, u vindt altijd uw weg

 

De Edge Touring werkt hetzelfde als een GPS-navigatietoestel in uw auto, maar dan met kaarten en functies die speciaal zijn afgestemd op gebruik op de fiets. Of u nu een bepaalde bestemming in gedachten hebt, of alleen een afstand die u wilt rijden, met de Edge Touring vindt u altijd uw weg. U kunt zelfs ritten van andere opzoeken en downloaden op Garmin Connect en Garmin Adventures, of uw eigen ritten delen met anderen.

 

EdgeT menu

Zoek locaties en ontvang aanwijzingen

 

Vooraf geladen Europese fietskaarten op de Edge Touring maken het gemakkelijk om van punt A naar punt B en terug te komen. Voer een adres in of zoek naar nuttige punten en de Edge Touring geeft u afslag-voor-afslag aanwijzingen naar uw bestemming(en). U kunt kiezen uit modi voor fietsen, toerfietsen en mountainbiken om de meest geschikte route voor het type activiteit te berekenen via verharde, onverharde wegen en/of paden.

 

Met de functie voor rondritten kunt u op de Edge Touring instellen hoe ver u wilt rijden en vervolgens uit drie mogelijke ritten kiezen die u terugbrengen op de plaats van vertrek. Uw toestel maakt het plannen van tussenstops en het vinden van attracties onderweg tot kinderspel.

 


EdgeT map

Zoek ritten en avonturen

 

Hebt u geen specifieke bestemming in gedachten? Zoek dan naar ritten die anderen hebben geplaatst op Garmin Connect of Garmin Adventures. Download deze naar de Edge Touring voor uw volgende tocht. Pas bestaande tochten aan of stel geheel nieuwe tochten samen en download die vervolgens ook naar uw toestel.

 

Deel uw eigen ervaringen

 

De Edge Touring legt vast waar u rijdt, dus u kunt uw tochten uploaden naar Garmin Connect of Garmin Adventures en deze op elk moment opnieuw beleven. Garmin Connect en Garmin Adventures zijn gratis en hier kunt u uw fietsavonturen delen met vrienden, familie en andere fietsers.