Aanbieding!

Garmin etrex 10

119,00 109,00

Basis model. Leuk voor bijvoorbeeld kennismaking met geocaching.

 

Maar pas op: er kunnen géén kaarten in, en de kans is groot dat je dat al snel gaat missen. Kijk dan liever naar de etrex 20.

 

MrGPS aankoopadvies:

 

Bestel dit toestel bij CoolBlue:

Voor 23.59 besteld morgen gratis bezorgd, ook op zondag

Artikelnummer: etrex10 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

visie MrGPS:

 

De etrex 10 is een verschrikkelijk leuk apparaat om voor weinig geld kennis te maken met de mogelijkheden van GPS-navigatie.

 

Al sinds de allereerst versie is de etrex-serie vermaard om z’n duurzaamheid, gering stroomverbruik en uitstekende afleesbaarheid.

 

MAAAARRRRR:

 

Specifiek bij de etrex 10 past ook een waarschuwing. Het grote verschil met alle andere modellen is dat de etrex 10 niet bedoeld is om te gebruiken met kaarten in het toestel.

 

En de kans is groot dat je, zodra je je wat meer gaat verdiepen in de mogelijkheden van het apparaat, dat wèl wilt kunnen.

 

Ook al is de etrex 10 een erg leuk apparaat: de kans dat je na enige tijd spijt krijgt dat je niet iets meer geld hebt uitgegeven is juist bij dit model vrij groot.

 

Er zijn wel mensen die zeggen: “mooi verhaal, maar als ik met kaarten wil werken ben ik een heleboel extra geld kwijt”. Dat klopt, als het gaat om bijvoorbeeld de commerciële topografische kaarten.

 

Maar er zijn ook geheel gratis kaarten, zoals bijvoorbeeld de Open Fiets Map. En die kun je in de etrex 10 dus helaas niet laden.

 

openfietskaart

Dus: wees gewaarschuwd en kijk ook naar bijvoorbeeld de dakota 10 of etrex 20.

 

Uitzondering is als je het toestel wilt gebruiken om bijvoorbeeld met een groep kinderen te gaan geocachen. Dan is de eenvoud van dit toestel misschien juist een voordeel.


 

Productinformatie Garmin:

Degelijke Handheld GPS met vele mogelijkheden

 

– Wereldwijde basiskaart

– 2.2″ monochroom scherm, goed afleesbaar in alle omstandigheden

– GPS plus GLONASS satelliet ontvangst

– Paperless geocaching

– tot 25-uur op 2 AA batterijen

eTrex 10

Alleen Garmin kan de eTrex verbeteren. De nieuwe eTrex 10 beschikt nog steeds over alle kernfuncties, heeft een robuuste constructie, is betaalbaar en de batterijen hebben een lange levensduur. Hierdoor is de eTrex het meest betrouwbare GPS-toestel dat beschikbaar is. Wij hebben de gebruikersinterface verbeterd en een basiskaart van de wereld toegevoegd, papierloze geocaching en ondersteuning voor accessoires die aan de achterkant worden bevestigd. U herkent de naam. U herkent de kwaliteit. Maar de eTrex 10 is een totaal nieuw toestel – een toestel dat alleen van Garmin kan komen.

 

eTrex-minisite

Zie de weg

 

eTrex 10 heeft een verbeterd scherm van 2,2 inch, dat onder alle lichtomstandigheden goed is te lezen. De eTrex 10 is duurzaam en waterdicht; gemaakt om de elementen te trotseren. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface geniet u meer van het buitenleven en minder tijd aan het opzoeken van informatie. De eTrex 10 heeft een legendarische stevigheid en is bestand tegen stof, vuil, vocht en water. Deze legendarische navigator is werkelijk bestand tegen de elementen.

Veel plezier met geocaching

 

De eTrex 10 biedt ondersteuning voor GPX-geocachingbestanden zodat u geocaches en informatie rechtstreeks naar uw toestel kunt downloaden. Ga naar OpenCaching.com en start uw geocachingavontuur. Door geen papier te gebruiken, spaart u niet alleen het milieu maar werkt u ook efficiënter. Op de eTrex 10 wordt belangrijke informatie opgeslagen en weergegeven, waaronder locatie, terrein, moeilijkheidsgraad, en tips en beschrijvingen. U hoeft dus niet langer handmatig coördinaten op te geven en papieren afdrukken mee te nemen. Upload het GPX-bestand naar uw toestel en u kunt meteen op zoek naar de caches.

Nauwkeurige positiebepaling

 

Dankzij de ultragevoelige GPS-ontvanger met WAAS-functionaliteit en HotFix®-satellietprognoses bepaalt de eTrex 10 uw positie snel en nauwkeurig. Uw GPS-positie blijft behouden zelfs zonder zicht op de lucht en in ravijnen. Het voordeel hiervan spreekt voor zich; of u nu diep het bos ingaat of zich in de buurt van hoge gebouwen en bomen bevindt, op de eTrex 10 kunt u rekenen als het echt nodig is.

De wereld in uw hand

 

De nieuwe eTrex-serie is de eerste reeks ontvangers voor de consument die tegelijk GPS- en GLONASS-satellieten kan volgen. GLONASS is een systeem ontwikkeld in de Russische Federatie dat naar verwachting in 2012 is voltooid. De tijd die ontvangers nodig hebben om uw positie te bepalen op basis van signalen van GLONASS-satellieten is (gemiddeld) zo’n 20 procent korter dan bij GPS-signalen. En als u zowel GPS als GLONASS gebruikt, kan de ontvanger tot 24 meer satellieten ontvangen dan bij GPS alleen.


 

Het avontuur opnieuw uitgevonden

 

Geocaching zonder papier

Besteed meer tijd buiten en minder aan het onhandig rommelen met vellen papier! Op de eTrex wordt belangrijke informatie opgeslagen en weergegeven, waaronder locatie, terrein, moeilijkheidsgraad, tips en beschrijvingen. U hoeft dus niet langer handmatig coördinaten op te geven en papieren afdrukken mee te nemen. Upload het GPX-geocachingbestand naar uw toestel en u kunt meteen op zoek naar caches.

Volg meer satellieten

Vind uw weg met de eerste GPS-ontvanger voor consumenten die zowel GPS- als Russische GLONASS-satellieten tegelijk kan ontvangen. Als u voor ontvangst van beide satellietsystemen kiest, kan de ontvanger signalen van maximaal 24 meer satellieten ontvangen dan bij GPS alleen, waardoor u sneller uw positie kunt bepalen.

Nieuwe indeling

Weg met de verwarring over hoe alles werkt. De nieuwe eTrex is gebruikersvriendelijker ontworpen en heeft intuïtievere navigatieschermen.

Kies uw profiel

Pas de eTrex voor elke gelegenheid aan. Dankzij profielen kunt u met de eTrex snel een andere configuratie activeren. Als u dus klaar bent met geocaching en naar huis wilt rijden, is dat met de eTrex snel geregeld.

Meer dashboards op meer plaatsen

Voeg meer functionaliteit toe aan veelgebruikte toepassingen dankzij persoonlijke dashboards. Voorkom dat u steeds weer opnieuw naar een andere toepassing moet overschakelen door meer informatie weer te geven in aangepaste dashboards met een hoogtemeter, kompas, aanpasbare gegevensvelden en meer.

Geavanceerd volgen

Of u nu een opgeslagen route volgt of een nieuwe route aan het plannen bent, met de eTrex beschikt u over de navigatiefuncties die u nodig hebt. Gebruikers kunnen hoogtelijnen zien en waypoints op de route opslaan (start, finish en punten op hoogtelijnen) om de afstand en tijd tussen punten te kunnen schatten.

Nieuw toestel – zelfde naam en kwaliteit

– Gegevens worden in de algemeen aanvaarde GPX-bestandsindeling opgeslagen. De gegevens zijn dus compatibel met diverse computerprogramma’s. Ideaal in combinatie met de gratis reisplanningssoftware van Garmin: BaseCamp™.

– Wordt geleverd met een wereldwijde basiskaart, verbeterde interface en nu ook met ondersteuning om aan de achterkant te worden bevestigd.

– Weerstaat de elementen – of het stof, vuil, vochtigheid of water is.

– Bepaalt snel uw GPS-positie en handhaaft het signaal zelfs in dichte begroeiing en diepe ravijnen.