Aanbieding!

Garmin gpsmap 64s

349,00 289,00

 

De ‘s’ staat voor ‘sensors’. En dat zijn er twee: het digitale kompas en de barometrische hoogtemeter.

De hoogtemeter kan relevant zijn als je veel in de bergen loopt. De digitaal kompas is vooral handig bij wandelen, geocachen en paardrijden. Het zorgt er immers voor dat het toestel ook bij stilstand de goede kant op blijft wijzen.

Uitverkocht

Artikelnummer: gpsmap64s Categorieën: , Tags: , ,

Beschrijving

 Visie MrGPS:

 

Ook al ziet hij er misschien uit als een wat ouderwetse ‘walky talky’: de gpsmap64 is een dijk van een apparaat.

 

Alweer zo’n tien jaar geleden deed de gpsmap60 z’n introductie. En die kom je nog steeds regelmatig ‘in het veld’ tegen; in de handen van een nog steeds tevreden gebruiker. En dat zegt wel wat… Het is typisch een apparaat waar je vele jaren mee gaat doen.

 

Natuurlijk is er in de tussentijd wel het nodige veranderd. De ontvangst is verbeterd (en staat mede door de quad helix antenne op eenzame hoogte) en er zijn zaken als active routing toegevoegd (voor gebruik icm de topo pro kaarten). Maar de kern van het apparaat is gelijk gebleven. En dat is helemaal prima. Never change a winning device!

 

Kenmerkend voor de 64 is het transflectieve scherm. Ofschoon misschien wat klein: in alle omstandigheden subliem afleesbaar.

 

Je bedient het toestel met knoppen aan de voorzijde. Dat lijkt misschien niet meer van deze tijd (met al die smartphones met touchscreen) maar levert ook een voordeel:

 

Zeker als je verwacht het apparaat veel te gaan gebruiken zul je de knoppen op een gegeven moment ‘blind’ kunnen vinden. Je hoeft dus niet te kijken wat je doet. Sterker: je bedient het apparaat makkelijk in één hand (dat is met een touchscreen lastiger).

 

Ook op de fiets zijn die knoppen een voordeel: je hoeft niet te ‘mikken’ en drukt niet snel mis. Even in of uitzoomen is makkelijker dan met alle andere toestellen.

 

Neemt niet weg dat het toestel door de knoppen ook wat ‘technischer’ is. Daar moet je van houden, en je moet er routine mee opdoen.

 

De gpsmap is daarmee een toestel voor de ‘zware gebruiker’; wellicht in ‘zware condities’.

 

Met de s-versie heb je bovendien ook de sensors aan boord: digitaal kompas en barometrische hoogtemeter. De laatste is vooral in de bergen relevant. De eerst echter ook bij gewoon wandelen: het toestel zal ook als je stilstaat de goede kant op wijzen.

 

Bovendien heb je bij de s en st versie ook de ‘connectivity’ en kun je via bluetooth contact leggen met je smartphone zodat, als jij daarvoor kiest, anderen bijvoorbeeld precies kunnen zien waar jij je bevindt.

 

Pluspunten:

 

– zeer goed afleesbaar scherm

– knoppen ook tijdens het fietsen te bedienen

– zeer robuust

– kan overweg met active routing

– 250.000 voorgeladen geocaches

 

 

Minpunten:

 

– geen ‘sensors’

– bediening minder intuïtief dan touchscreen

 


 

Productinfo Garmin:

Robuuste handheld met volledige functionaliteit, GPS en GLONASS

 

– 2,6-inch kleurenscherm dat ook in zonlicht goed afleesbaar is

– Zeer gevoelige GPS- en GLONASS-ontvanger met quad helixantenne

– Dubbel batterijsysteem voor outdoor-gebruik

– 4 GB intern geheugen plus microSD™ kaartsleuf

– 250.000 vooraf geladen geocaches voor papierloos geocachen via Geocaching.com

 


De GPSMAP® 64 is een robuust handheldnavigatietoestel met een zeer gevoelige GPS- en GLONASS-ontvanger, een quad helixantenne voor snelle positiebepaling en optimale ontvangst, een intern geheugen van 4 GB dat meer dan voldoende ruimte biedt voor tracks en geocaches, een microSD kaartsleuf voor extra kaarten en een voor buitengebruik geoptimaliseerd dubbel batterijsysteem.

 

GPSMAP 64 kaartscherm

Nauwkeurige positiebepaling

 

Dankzij de quad helixantenne en ultragevoelige GPS- en GLONASS-ontvanger kan de GPSMAP 64 uw positie snel, nauwkeurig en ononderbroken bepalen, ook in dichte bebossing en diepe valleien. Het voordeel hiervan spreekt voor zich: of u nu diep het bos ingaat of zich in de buurt van hoge gebouwen en bomen bevindt, op de GPSMAP 64 kunt u rekenen als het echt nodig is.

 

Professioneel toestel voor outdoor-gebruik

 

De GPSMAP 64 is een volledig voor outdoor-gebruik geoptimaliseerde GPS-handheld waarvan elke functie is ontworpen op betrouwbare werking, ook onder de zwaarste, meest veeleisende omstandigheden. Voor optimale afleesbaarheid onder alle omstandigheden beschikt de GPSMAP 64 over een helder, in zonlicht afleesbaar kleurenscherm van 2,6 inch dat dankzij de gebruikersinterface met knoppen zowel in koude als natte omgevingen met handschoenen aan gemakkelijk is te bedienen. Voor optimaal gebruiksgemak en flexibiliteit onderweg biedt het dubbele batterijsysteem de gebruiker de mogelijkheid een batterijpakket te gebruiken dat gemakkelijk in het toestel is op te laden, of te kiezen voor conventionele AA-batterijen. Volledig opgeladen gaat de GPSMAP 64 wel 16 uur mee, zodat u bij onverwacht oponthoud op uw dagtocht beschikt over voldoende reservecapaciteit.

 

Het terrein verkennen

 

De GPSMAP 64 is voorzien van een uitgebreide set navigatiefuncties. U kunt vertrouwen op via-punten, tracks en routes om buiten de gebaande paden uw weg te vinden en met TracBack kunt u weer veilig de weg terug vinden.

 


GPSMAP 64 geocache

Kaarten toevoegen

 

Meer kaarten toevoegen aan de GPSMAP 64 is heel eenvoudig dankzij ons uitgebreide aanbod gedetailleerde topografische, maritieme en wegenkaarten. Met 4 GB intern geheugen en een microSD kaartsleuf kunt u gemakkelijk een van Garmin’s hoogwaardige Topo-kaartendownloaden en erop uittrekken. Laad BlueChart® g2 kaarten voor een heerlijk dagje op het water of City Navigator NT® kaartgegevens met afslag-voor-afslag aanwijzingen op wegen (zie het tabblad met kaarten voor compatibele kaarten). De GPSMAP 64 ondersteunt ookBirdsEye™ Select kaarten, gedetailleerde rasterkaarten die u op uw toestel kunt laden en integreren met uw andere kaarten. Bovendien is de 64 compatibel met Garmin Custom Maps, een kaartindeling waarmee u papieren en elektronische kaarten gemakkelijk kunt omzetten in kaarten die u op uw toestel kunt downloaden.

 

Veel plezier met geocaching

 

De GPSMAP 64 ondersteunt papierloos geocachen via 250.000 vooraf geladen geocaches met tips en beschrijvingen van Geocaching.com en heeft een batterijduur van 16 uur. Doordat u geen papier meer gebruikt, spaart u niet alleen het milieu, maar werkt u ook efficiënter. Op de GPSMAP 64 wordt belangrijke informatie opgeslagen en weergegeven, zoals locatie, terrein, moeilijkheidsgraad, en tips en beschrijvingen. U hoeft dus niet langer handmatig coördinaten in te voeren en papieren afdrukken mee te nemen! De lichte, compacte 64 is dus het perfecte toestel om mee te nemen als u eropuit trekt.

 

Plan uw volgende reis

 

Nieuwe avonturen tegemoet met BaseCamp™, de gratis routeplanningssoftware van Garmin waarmee u kaarten, via-punten, routes en tracks kunt weergeven en ordenen. BaseCamp biedt u ook de mogelijkheid om uw outdoorbelevenissen als spannende Garmin Adventures te delen met vrienden, familie of mede-avonturiers. BaseCamp geeft topografische kaartgegevens weer in 2D of 3D op uw computerscherm, inclusief hoogtelijnen en hoogteprofielen.

 


 

Functies

 

Quad helixantenne met GPS/GLONASS

 

Vind uw weg met de eerste quad helix GPS-ontvanger die zowel GPS- als GLONASS-satellieten tegelijk kan ontvangen. Als u voor ontvangst via beide satellietsystemen kiest, kan de ontvanger signalen van meer satellieten ontvangen dan met GPS alleen, zodat u sneller uw positie kunt bepalen.

 


 

Geoptimaliseerd voor outdoor-gebruik

 

De GPSMAP 64 heeft een helder 2,6-inch kleurenscherm dat ook in zonlicht goed afleesbaar is, en dankzij de gebruikersinterface met knoppen is het toestel in een koude of natte omgeving ook met handschoenen aan gemakkelijk te bedienen.

 


 

Dubbel batterijsysteem

 

Met de GPSMAP 64 kunt u langer op pad dankzij de batterijduur van 16 uur. Werkt op 2 AA-batterijen of het optionele NiMH-batterijpakket, dat als extra bonus in het toestel kan worden opgeladen.

 


 

Meer ruimte en flexibiliteit

 

De GPSMAP 64 biedt u meer flexibiliteit met een intern geheugen van 4 GB – ruim voldoende voor al uw via-punten, routes, tracks en geocaches – en een microSD kaartsleuf voor extra kaarten op microSD.

 


 

Uitvoerige ondersteuning voor kaarten

 

Dankzij de microSD™ kaartsleuf en het grote interne geheugen kunt u allerlei kaarten laden op de GPSMAP 64, zoals TOPO, BlueChart® g2, City Navigator NT® en BirdsEye Select Imagery kaarten.

 


 

Vooraf geladen geocaches

 

Geocaching.com biedt 250.000 geocaches die u vooraf kunt laden, zodat u direct aan de slag kunt. Om u op weg te helpen worden de geocaches geleverd inclusief tips en beschrijvingen.