Aanbieding!

Garmin gpsmap 64st

399,00 329,00

 

Het topmodel. Tevens voorzien van een ruwe topo kaart van heel Europa.

 

Met de komst van de OSM kaarten wellicht wat overbodig, maar hiermee wél ook meteen de mogelijkheid tevoren je hoogteprofiel te kunnen bekijken.

 

En dat kán belangrijk zijn, vooral in de bergen.

 

 

 

 

Uitverkocht

Artikelnummer: gpsmap64st Categorieën: , Tags: , ,

Beschrijving

visie MrGPS

 

Ook al ziet hij er misschien uit als een wat ouderwetse ‘walky talky’: de gpsmap64 is een dijk van een apparaat. En de ‘st’ is de topper van de reeks.

 

Alweer zo’n tien jaar geleden deed de gpsmap60 z’n introductie. En die kom je nog steeds regelmatig ‘in het veld’ tegen; in de handen van een nog steeds tevreden gebruiker. En dat zegt wel wat… Het is typisch een apparaat waar je vele jaren mee gaat doen.

 

Natuurlijk is er in de tussentijd wel het nodige veranderd. De ontvangst is verbeterd (en staat mede door de quad helix antenne op eenzame hoogte) en er zijn zaken als active routing toegevoegd (voor gebruik icm de topo pro kaarten). Maar de kern van het apparaat is gelijk gebleven. En dat is helemaal prima. Never change a winning device!

 

Kenmerkend voor de 64 is het transflectieve scherm. Ofschoon misschien wat klein: in alle omstandigheden subliem afleesbaar.

 

Je bedient het toestel met knoppen aan de voorzijde. Dat lijkt misschien niet meer van deze tijd (met al die smartphones met touchscreen) maar levert ook een voordeel:

Zeker als je verwacht het apparaat veel te gaan gebruiken zul je de knoppen op een gegeven moment ‘blind’ kunnen vinden. Je hoeft dus niet te kijken wat je doet. Sterker: je bedient het apparaat makkelijk in één hand (dat is met een touchscreen lastiger).

 

Ook op de fiets zijn die knoppen een voordeel: je hoeft niet te ‘mikken’ en drukt niet snel mis. Even in of uitzoomen is makkelijker dan met alle andere toestellen.

 

Neemt niet weg dat het toestel door de knoppen ook wat ‘technischer’ is. Daar moet je van houden, en je moet er routine mee opdoen.

 

De gpsmap is daarmee een toestel voor de ‘zware gebruiker’; wellicht in ‘zware condities’.

 

De st is, als gezegd, de topper in de reeks. Niet alleen heb je daarmee de ‘sensors’, waarvan vooral voor wandelen en MTB het digitale kompas erg handig kan zijn. Boven heb je met de ‘t’ een ruwe topo-kaart van heel europa in het toestel.

 

Nu is dat laatste, sinds we een goede OSM kaart hebben (zie ‘kaarten’) minder spannend. Groot voordeel is vooral dat je met de ‘t’ ook meteen het ‘digital elevation model’ van heel Europa hebt en je dus tevoren kunt zien hoe het verloop van je route gaat zijn.

 

Bovendien heb je bij de s en st versie ook de ‘connectivity’ en kun je via bluetooth contact leggen met je smartphone zodat, als jij daarvoor kiest, anderen bijvoorbeeld precies kunnen zien waar jij je bevindt.

 

Pluspunten:

– zeer goed afleesbaar scherm

– knoppen ook tijdens het fietsen te bedienen

– zeer robuust

– kan overweg met active routing

– 250.000 voorgeladen geocaches

 

Minpunten:

– bediening minder intuïtief dan touchscreen


Productinfo Garmin:

 

Robuuste handheld met volledige functionaliteit, GPS, GLONASS en connectiviteit voor geavanceerde sensoren en gegevensoverdracht

 

– 2,6-inch kleurenscherm dat ook in zonlicht goed afleesbaar is

– Zeer gevoelige GPS- en GLONASS-ontvanger met quad helixantenne

–  Barometrische hoogtemeter en kompas met 3 assen

– Vooraf geïnstalleerde recreatiekaart van Europa

– Draadloze verbinding via Bluetooth® technologie¹ of ANT+®

 


Het nieuwe GPSMAP® 64st handheldnavigatietoestel is voorzien van een 2,6 inch scherm dat ook in zonlicht goed afleesbaar is en een ultragevoelige GPS- en GLONASS-ontvanger met quad helixantenne voor superieure ontvangst. De robuuste, waterbestendige GPSMAP 64st wordt geleverd inclusief barometrische hoogtemeter, kompas met drie assen en recreatiekaart van Europa. Het toestel maakt draadloos verbinding met uw smartphone voor Live Tracking en Slimme Meldingen.²

 

GPSMAP 64st meldingenscherm

Nauwkeurige positiebepaling

 

Dankzij de quad helixantenne en ultragevoelige GPS- en GLONASS-ontvanger kan de GPSMAP 64st uw positie snel, nauwkeurig en ononderbroken bepalen, ook in dichte bebossing en diepe valleien. Het voordeel hiervan spreekt voor zich: of u nu diep het bos ingaat of zich in de buurt van hoge gebouwen en bomen bevindt, op de GPSMAP 64st kunt u rekenen als het echt nodig is.

 

Het terrein verkennen

 

De GPSMAP 64st wordt geleverd inclusief vooraf geladen recreatiekaarten van 44 Europese landen. De kaartgegevens omvatten informatie over het wegennetwerk (niet navigeerbaar), bossen, terreincontouren, hoogte, meren en nuttige punten. De handheld is voorzien van een uitgebreide set navigatiefuncties, zodat u zich kunt vertrouwen op via-punten, tracks en routes om buiten de gebaande paden uw weg te vinden en met TracBack kunt u weer veilig de weg terug vinden.

 

Vind uw weg

 

De GPSMAP 64st heeft een ingebouwd elektronisch kompas met drie assen en kantelcompensatie dat uw koers aangeeft, zelfs als u stilstaat, zonder het toestel horizontaal te hoeven houden. De barometrische hoogtemeter houdt drukverschillen bij zodat uw hoogte nauwkeurig kan worden bepaald, en het is zelfs mogelijk om de barometerdruk tegen de tijd af te zetten zodat u weersveranderingen in de gaten kunt houden.

 

Blijf verbonden

 

Deel uw outdoor-avonturen live. Maak op uw GPSMAP 64st verbinding met uw smartphone en deel uw positie via Live Tracking en Garmin Connect met familie en vrienden. Met Slimme Meldingen kunt u draadloos e-mail, sms-berichten en waarschuwingen ontvangen via uw compatibele iPhone® 4s of hoger. U kunt uw kostbare iPhone veilig opbergen in uw rugzak en volledig verbonden blijven.

 

Professioneel toestel voor outdoor-gebruik

 

De GPSMAP 64st is een volledig voor outdoor-gebruik geoptimaliseerde GPS-handheld waarvan elke functie is ontworpen op betrouwbare werking, ook onder de zwaarste, meest veeleisende omstandigheden. Voor optimale afleesbaarheid onder alle omstandigheden beschikt de GPSMAP 64st over een helder, in zonlicht afleesbaar kleurenscherm van 2,6 inch dat dankzij de gebruikersinterface met knoppen zowel in koude als natte omgevingen met handschoenen aan gemakkelijk is te bedienen. Voor optimaal gebruiksgemak en flexibiliteit onderweg biedt het dubbele batterijsysteem de gebruiker de mogelijkheid een batterijpakket te gebruiken dat gemakkelijk in het toestel is op te laden, of te kiezen voor conventionele AA-batterijen. Volledig opgeladen gaat de GPSMAP 64st wel 16 uur mee, zodat u bij onverwacht oponthoud op uw dagtocht beschikt over voldoende reservecapaciteit.

 

Draadloos delen

 

Deel uw via-punten, tracks, routes en geocaches draadloos met andere compatibele toestellen. U kunt uw vrienden deelgenoot maken van uw favoriete wandeling of geocache zonder eerst uw toestel aan te hoeven sluiten op uw computer — u drukt gewoon op de verzendknop om uw informatie te verzenden naar een andere draadloos verbonden Garmin handheld.

 

De GPSMAP 64st kan ook verbinding maken met compatibele Garmin toestellen, zoals de VIRB™ actioncamera, en extra sensoren, zoals de tempe™ temperatuursensor en de hartslagmeter.

 


GPSMAP 64st kaartscherm

Voeg kaarten toe

 

Meer kaarten toevoegen aan de GPSMAP 64st is heel eenvoudig dankzij ons uitgebreide aanbod gedetailleerde topografische, maritieme en wegenkaarten. Met 8 GB intern geheugen en een microSD kaartsleuf kunt u gemakkelijk een van Garmin’s hoogwaardige Topo kaartendownloaden en eropuit trekken. Laad BlueChart® g2 kaarten voor een heerlijk dagje op het water of City Navigator NT® kaartgegevens met afslag-voor-afslag aanwijzingen op wegen (zie het tabblad met kaarten voor compatibele kaarten). De GPSMAP 64st ondersteunt ookBirdsEye™ Select kaarten, gedetailleerde rasterkaarten die u op uw toestel kunt laden en integreren met uw andere kaarten. Bovendien is de 64st compatibel met Garmin Custom Maps, een kaartindeling waarmee u papieren en elektronische kaarten gemakkelijk kunt omzetten in kaarten die u op uw toestel kunt downloaden.

 

Veel plezier met geocaching

 

De GPSMAP 64st ondersteunt papierloos geocachen met 250.000 vooraf geladen geocaches met tips en beschrijvingen van Geocaching.com en heeft een batterijduur van 16 uur. Doordat u geen papier meer gebruikt, spaart u niet alleen het milieu, maar werkt u ook efficiënter. Op de GPSMAP 64st wordt belangrijke informatie opgeslagen en weergegeven, zoals locatie, terrein, moeilijkheidsgraad, en tips en beschrijvingen. U hoeft dus niet langer handmatig coördinaten in te voeren en papieren afdrukken mee te nemen! De lichte, compacte 64st is dus het perfecte toestel om mee te nemen als u erop uittrekt.

 

Plan uw volgende reis

 

Nieuwe avonturen tegemoet met BaseCamp™, de gratis routeplanningssoftware van Garmin waarmee u kaarten, via-punten, routes en tracks kunt weergeven en ordenen. BaseCamp biedt u ook de mogelijkheid om uw outdoorbelevenissen als spannende Garmin Adventures te delen met vrienden, familie of mede-avonturiers. BaseCamp geeft topografische kaartgegevens weer in 2D of 3D op uw computerscherm, inclusief hoogtelijnen en hoogteprofielen.

 


¹De GPSMAP 64st is een Bluetooth® Smart toestel waarmee u draadloos gegevens kunt synchroniseren met compatibele Bluetooth® Smart Ready telefoons. Neem contact op met uw leverancier om te controleren of uw telefoon compatibel is. Het Bluetooth® woordmerk en Bluetooth® logo zijn geregistreerde handelsmerken en eigendom van Bluetooth SIG, Inc.

 

²Live Tracking via Garmin Connect Mobile app en Slimme Meldingen met iPhone® 4s of hoger

 

iPhone is een handelsmerk van Apple Inc., geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen.

 

Quad helixantenne met GPS/GLONASS

 

Vind uw weg met de eerste quad helix GPS-ontvanger die zowel GPS- als GLONASS-satellieten tegelijk kan ontvangen. Als u voor ontvangst via beide satellietsystemen kiest, kan de ontvanger signalen van meer satellieten ontvangen dan met GPS alleen, zodat u sneller uw positie kunt bepalen.

 


 

Extra sensoren

De GPSMAP 64s is voorzien van een barometrische hoogtemeter om uw hoogte te bepalen en hoogteprofielen in te stellen, en een elektronisch kompas met drie assen en kantelcompensatie dat uw koers aangeeft, ook als u stilstaat.

 


 

Live Tracking

Nodig vrienden en familie uit om uw outdoor-avonturen in real-time te volgen met Live Tracking. Stuur ze een uitnodiging via e-mail of sociale media, zodat ze uw live-gegevens kunnen bekijken op Garmin Connect™.

 


 

Slimme Meldingen

Ontvang e-mails, tekstberichten en meer, direct op uw toestel. De GPSMAP 64s geeft draadloos meldingen van een iPhone® 4s of hoger weer.

 


 

Geoptimaliseerd voor outdoor-gebruik

De GPSMAP 64st heeft een helder 2,6-inch kleurenscherm dat ook in zonlicht goed afleesbaar is en dankzij de gebruikersinterface met knoppen is het toestel in een koude of natte omgeving ook met handschoenen aan gemakkelijk te bedienen.

 


 

Dubbel batterijsysteem

Met de GPSMAP 64st kunt u langer op pad dankzij de batterijduur van 16 uur. Werkt op 2 AA-batterijen of het optionele NiMH-batterijpakket, dat als extra bonus in het toestel kan worden opgeladen.

 


 

Vooraf geladen kaarten

De GPSMAP 64st is voorzien van een intern geheugen van 8 GB, waarin vooraf recreatiekaarten van 44 Europese landen zijn geladen en dat voldoende ruimte biedt voor extra kaarten, tracks en geocaches.

 


 

Uitgebreide ondersteuning voor kaarten

Dankzij de microSD™ kaartsleuf en het grote interne geheugen kunt u allerlei kaarten laden op de GPSMAP 64st, zoals TOPO, BlueChart® g2, City Navigator NT® en BirdsEye Select Imagery kaarten.

 


 

Satellietbeelden

Inclusief gratis 1-jarig abonnement op BirdsEye satellietbeelden voor een gedetailleerde weergave van outdoor-gebieden.

 


 

Vooraf geladen geocaches

Geocaching.com biedt 250.000 geocaches die u vooraf kunt laden, zodat u direct aan de slag kunt. Om u op weg te helpen worden de geocaches geleverd inclusief tips en beschrijvingen.