Garmin Montana 650t

599,00

 

Ook de Montana kent een ‘t’ versie: de voorgeladen 1:100.000 topo Europa.

 

Door de komst van de gratis OSM kaarten is die kaart niet zo heel belangrijk meer.

 

Maar wél een belangrijk voordeel is dat je hiermee meteen ook de hoogtedata van Europa hebt; en in de bergen kan het soms héél handig zijn het hoogteprofiel van de voorliggende route te zien.

 

En dan ook nog het grote scherm en de ingebouwde camera… een topper binnen de outdoor-GPS

 

 

Artikelnummer: montana650t Categorieën: , Tags: , , ,

Beschrijving

 visie MrGPS:

 

De Montana is echt een toestel voor de ‘heavy user’. Vooral in gebruik bij mensen die al meer dan tien jaar geleden met zo’n gps op pad gingen en precies weten wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn.

 

De kracht zit ‘m in enerzijds het grote scherm, anderzijds de gesproken aanwijzingen.

 

Dat laatste maakt bijvoorbeeld dat het toestel ook geschikt is voor de auto en motor. En toch ook weer niet… want de interne software is die van een outdoor-toestel en dat betekent bijvoorbeeld dat je bij een ‘auto-routerende’ route maar 50 viapunten aan kunt.

 

Het apparaat voelt zich dan ook vooral thuis bij de off-roader die met motor of 4×4 door de Sahara gaat.

 

Tuurlijk: je kunt het apparaat ook gebruiken voor wandelen met een lekker groot scherm. Persoonlijk vind ik hem daar te lomp voor. Op de fiets is dat minder een probleem.

 

Vaak kijkt men naar dit toestel voor bijvoorbeeld de combinatie wandelen en auto. Dat kàn, maar kijk dan toch zeker ook naar de mogelijkheid tot twee aparte toestellen. Een etrex30 en een Nuvi kosten samen minder dan één Montana 600.

 

Specifiek de ‘t’ versie heeft bovendien een ruwe topo kaart van heel europa aan boord. Dat is door de komst van de OSM kaarten misschien niet zo spannend meer, maar met de ‘t’ komt ook het ‘digital elevation model’ van Europa mee. Zo kun je ook tevoren het hoogteprofiel van je route zien.

 

Ga je veel de bergen in een belangrijk voordeel!

 

En tsja..

 

We hebben het hier bovendien over de 650. Dat betekent dat er ook een camera aan boord is. Tuurlijk: die heb je al bij je, en anders wel in je telefoon. En het is bepaald geen spiegelreflex.

 

Voor degenen die graag verslag doen van hun reizen, of eenvoudigweg graag achteraf terug kijken, is die camera echter van grote waarde. Hij legt namelijk meteen ook de locatie van de foto vast.

 

Bekijk je achteraf je reis bijvoorbeeld in Basecamp dan is het ontzettend leuk om te zien waar je welk uitzicht zag. En om dat dan als ‘adventure’ te delen met de rest van de wereld. Ach.. voor de paar tientjes extra…

 

Al met al: geweldig apparaat voor de gevorderde gebruiker. Ben je dat niet; verdiep dan zeker eerst ook even in de alternatieven.

 

 

Pluspunten:

– zeer goed afleesbaar groot (!) touchscreen

– kan overweg met active routing (icm topo pro)

– snelle processor

– sensors

Minpunten:

– stroomverbruik

– toestel is vrij zwaar

 


 

Productinfo Garmin:

 

Grote, robuuste GPS met vooraf geïnstalleerde topografische kaarten

 

– 4-inch handschoenvriendelijk aanraakscherm met tweevoudige oriëntatie

– Vooraf geladen TOPO Europese 100K-kaarten

– 5-megapixel autofocus camera

– Kompas met 3 assen en barometrische hoogtemeter

– Ondersteuning voor BirdsEye-satellietbeelden, Garmin Custom Maps en fotonavigatie

– Geschikt voor oplaadbaar lithium-ion batterijpakket of AA-batterijen

 

 

Neem ‘m mee tijdens het wandelen. Tijdens de jacht. Op het water. De Montana 650t heeft een stoer kleurenaanraakscherm van 4 inch (10 cm) met tweevoudige oriëntatie en TOPO E.U. 100K-kaarten, ondersteunt meerdere kaartopties, waaronder BirdsEye™-satellietbeelden, en is uitgerust met een camera van 5 megapixels. De Montana beschikt over alle belangrijke functies voor het buitenleven zoals een kompas met drie assen en kantelcompensatie en een barometrische hoogtemeter. Koop de autohouder en een City Navigator NT®-kaart en u krijgt gesproken afslag-voor-afslag aanwijzingen. Hij is groot. Hij is veelzijdig. Hij is stevig. Met recht een echte Montana, met een uiterst solide aanraakscherm.

 

Bekijk het breed

 

Montana: bekijk 'm in actie

De Montana 650t heeft een groot aanraakscherm van 4 inch (10 cm) dat ook in zonlicht leesbaar is, kristalheldere kleuren biedt en afbeeldingen in hoge resolutie weergeeft. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface geniet u meer van het buitenleven en minder tijd aan het opzoeken van informatie. De Montana 650t is duurzaam en waterdicht; gemaakt om de elementen te trotseren. Dit stevige navigatietoestel is opgewassen tegen stoten, stof, vuil, vocht en water. In welke omstandigheid dan ook – op de boot, in de camper of in de terreinwagen – de Montana voelt zich er thuis.

 

Neem foto’s met geotags

 

Leg locaties en herinneringen vast met de digitale camera van 5 MP van de Montana 650t. Elke foto krijgt automatisch een geotag met de locatie waar die werd gemaakt, zodat u later eenvoudig naar die locatie kunt terugnavigeren. Maak foto’s in staande of liggende oriëntatie. Als u uw foto’s wilt beheren en de locatie op een kaart wilt weergeven, hoeft u de Montana 650t alleen maar via USB aan te sluiten en de gratis BaseCamp™-software van Garmin te gebruiken. Plaats voor meer opslagruimte een microSD™-kaart; u kunt zelfs foto’s op microSD van andere toestellen in de Montana-fotoviewer weergeven.

 

Ga overal naartoe

 

De Montana 650t is geschikt voor talloze compatibele houders en kan als persoonlijk navigatietoestel worden gebruikt in terreinwagens, boten, als handheld of in uw auto. In combinatie met de autohouder en City Navigator-kaarten kunt u het toestel gebruiken voor gesproken afslag-voor-afslag aanwijzingen. Maar ook een stevige houder voor op de motorfiets of terreinwagen is mogelijk. Waar u met de Montana ook naartoe wilt, wij hebben de kaarten en houders om u er naartoe te leiden.

 

Echt overal naartoe

 

Meer kaarten toevoegen is heel eenvoudig dankzij het rijke aanbod van gedetailleerde topografische, nautische en wegenkaarten van Garmin. Met de microSD™-kaartuitsparing kunt u op de Montana 650t TOPO E.U. 24K-kaarten laden en erop uit trekken. Laad de BlueChart® g2-kaarten voor een mooie dag op het water of de City Navigator-kaartgegevens voor afslag-voor-afslag aanwijzingen op de weg (zie het tabblad met kaarten voor compatibele kaarten). De Montana 650t biedt ook ondersteuning voor BirdsEye™-satellietbeelden (abonnement vereist), zodat u satellietbeelden kunt downloaden naar uw toestel en deze in uw kaarten kunt integreren. Bovendien is de Montana compatibel met Custom Maps, gratis software waarmee papieren en elektronische kaarten worden omgezet in downloadbare kaarten die geschikt zijn voor uw toestel.

 

Draadloos delen

 

Met de Montana 650t kunt u uw waypoints, paden, routes en geocaches draadloos delen met gebruikers van andere compatibele GPS-toestellen van Garmin. Uw vrienden kunnen nu dus ook genieten van uw favoriete wandeling of cache. Druk gewoon op de verzendknop om uw informatie naar soortgelijke toestellen te verzenden. Let the games begin!

 

Nauwkeurige positiebepaling

 

Dankzij de ultragevoelige GPS-ontvanger met WAAS-functionaliteit en HotFix®-satellietprognoses bepaalt de Montana 650t uw positie snel en nauwkeurig. Uw GPS-positie blijft behouden zelfs zonder zicht op de lucht en in ravijnen. Het voordeel hiervan spreekt voor zich; of u nu diep het bos ingaat of zich in de buurt van hoge gebouwen en bomen bevindt, op de Montana 650t kunt u rekenen als het echt nodig is.

 

Eenvoudig navigeren

 

De Montana 650t heeft een ingebouwd elektronisch kompas met drie assen en kantelcompensatie, die uw koers aangeeft zelfs als u stilstaat zonder het toestel horizontaal te houden. De barometrische hoogtemeter houdt drukverschillen bij zodat uw hoogte nauwkeurig kan worden bepaald, en het is zelfs mogelijk om de barometrische druk tegen de tijd af te zetten zodat u weersveranderingen in de gaten kunt houden.

 

Verdubbel het vermogen

 

De Montana 650t heeft een uniek dubbel batterijsysteem. U kunt het oplaadbare lithium-ionpakket gebruiken of traditionele AA-alkaline batterijen, wat u het beste uitkomt.

 

Veel plezier met geocaching

 

De Montana 650t biedt ondersteuning voor GPX-geocachingbestanden zodat u geocaches en informatie rechtstreeks naar uw toestel kunt downloaden. Ga naar OpenCaching.com en start uw geocachingavontuur. Door geen papier te gebruiken, spaart u niet alleen het milieu maar werkt u ook efficiënter. Op de Montana 650t wordt belangrijke informatie opgeslagen en weergegeven, zoals locatie, terrein, moeilijkheidsgraad, en tips en beschrijvingen. U hoeft dus niet langer handmatig coördinaten op te geven en papieren afdrukken mee te nemen! Upload het GPX-bestand naar uw toestel en u kunt meteen op zoek naar de caches.

 

BlueChart g2 Compatible LakeVü HD WAAS enabled Geocaching ready Waterproof


 

Gemakkelijker aan te passen

 

Geavanceerde snelkoppelingen

Of u nu een toepassing laadt, naar een waypoint navigeert, naar een ander profiel schakelt of bepaalde instellingen aanpast aan uw voorkeuren, met geavanceerde snelkoppelingen kunt u deze handelingen combineren waardoor u beschikt over een naadloze ervaring op maat. Om u alvast op weg te helpen, is elke Montana reeds voorzien van de volgende snelkoppelingen: Naar startpagina, Tracklogboek aan/uit en Navigatie stoppen.

Meer dashboards op meer plaatsen

Of u nu de kaart, het startscherm, het kompas, de tripcomputer, de statuspagina, of wat dan ook gebruikt, u kunt altijd met een druk op de aan-uitknop een multifunctioneel dashboard weergeven. Zo kunt u op meer plaatsen uw eigen dashboards creëren.

Volledig aanpasbaar startscherm

Op het volledig aanpasbare startscherm van de Montana kunt u maximaal 16 items uit de menu’s Waarheen?, Instellen en Snelkoppelingen weergeven, zodat u snel toegang hebt tot deze items zonder dat u door meerdere schermen hoeft te bladeren. Dit is bijvoorbeeld handig als u vaak naar dezelfde bestemming gaat, veelvuldig uw instellingen wijzigt of regelmatig snelkoppelingen maakt.

Herschikbare menuopties

Dankzij deze functie kunt u de volgorde van elk menu naar wens aanpassen, zodat u niet constant lange lijsten helemaal tot aan het einde hoeft door te bladeren.

Slimmere profielen

De Montana is uitgerust met een slimmere profielfunctie, die op basis van de steun onthoudt welk profiel u gebruikt. Dus of u nu een wandeltocht of een motortoertocht maakt, u kunt de draad altijd snel weer oppakken.

Aanpasbare bediening

U vindt bepaalde instellingen niet handig? Maakt u zich geen zorgen. Met een druk op de knop kunt u de bediening van uw toepassingen snel en gemakkelijk aanpassen aan uw eigen voorkeuren. U wilt de Montana rechts op het stuur monteren? Geen probleem. Op basis van de schermstand kan de Montana zowel links als rechts worden gemonteerd.

Groot en stevig – overal mee naartoe, echt overal

 

– Gebruikt kaartgegevens voor de volledige trackweergave, zodat u precies weet wat u te wachten staat.

– Registreert alles (waypoints, tracks, caches etc.) in uw kalender, zodat u uw prestaties later nog eens kunt bekijken (of erover kunt opscheppen).

– Schakelt automatisch over naar de nachtmodus, zodat ook als de zon ondergaat uw ogen gefocust blijven.

– Uitgerust met een QWERTY-toetsenbord, zodat u vindt wat u nodig hebt en sneller notities kunt maken.

– Zorgt ervoor dat u niet verdwaalt, doordat u het scherm kunt vergrendelen en het dus niet voortdurend verspringt van staande naar liggende stand en omgekeerd.

– Beschikt over een camera van 5 megapixels; iedere foto krijgt automatisch een geotag met de locatie waar de foto is gemaakt.

– Uitgerust met TOPO U.S. 100K-kaarten en andere opties op dit gebied, zoals TOPO 24K, BlueChart® g2, BirdsEye-satellietbeelden en aangepaste kaarten.

– Deelt waypoints, tracks, routes en geocaches draadloos met andere compatibele Garmin GPS-gebruikers.

– Bepaalt snel uw positie en handhaaft het signaal zelfs in dichte begroeiing en diepe ravijnen.

– Voorzien van een ingebouwd elektronisch kompas met drie assen en kantelcompensatie en een barometrische hoogtemeter.

– Uitgerust met een uniek dubbel batterijsysteem, zodat u het oplaadbare lithium-ionpakket of traditionele AA-batterijen kunt gebruiken.

– Biedt ondersteuning voor GPX-geocachingbestanden, zodat u geocaches en informatie rechtstreeks naar uw toestel kunt downloaden.

 

BlueChart g2 Compatible LakeVü HD WAAS enabled Geocaching ready Waterproof