Aanbieding!

Garmin Monterra

599,00 539,00

 

Is budget ondergeschikt: forget Montana en ga meteen voor de Monterra.

 

Die heeft alles en meer. Niet alleen is de camera meteen ook een videocamera en is het scherm nòg fraaier (capacitief): het toestel heeft android aan boord.

 

Bekijk de video om te zien welke extra optie’s dat biedt.

 

Let wel: vooral geschikt voor de meer gevorderde gebruiker.

MrGPS aankoopadvies:

Bestel dit toestel bij CoolBlue:

Voor 23.59 besteld morgen gratis bezorgd, ook op zondag

Beschrijving

visie MrGPS

 

De Monterra is ‘loaded’. In de zin dat alles er op en er aan zit. Het is de overtreffende trap van alle outdoor gps-apparaten. Vergelijkbaar met de Montana 650t, maar dan als extra een nog beter scherm en bovendien…. Android…

 

Nu zul je niet snel met zo’n baksteen gaan bellen; sterker: het kan helemaal niet (behalve via Skype dan..). En toch heeft dat Android grote voordelen. Vooral voor de globetrotter die (bijna) alles in één toestel wil.

 

En ook de motorrijder kan beter voor de Monterra dan voor de Montana kiezen.

 

Zie de toelichting in onderstaande video:

 

 

 

De Monterra is feitelijk een mix van twee apparaten. Enerzijds heb je een volwaardige Garmin GPS. Met een prachtig scherm dat subliem afleesbaar is in zonlicht. Anders dan de Montana is het bovendien capacitief en daardoor soepeler te bedienen. Nadeal van capacitief is wel dat bediening met handschoenen wat problematisch is (of je moet ‘geleidende’ handschoenen gebruiken).

 

Het toestel is voorgeladen met de ruwe topo van Europa; waarvan ik vooral de hoogtedata relevant vind. Bovendien is er een 8 megapixel camera waarmee je niet alleen foto’s kunt maken maar, anders dan bij de Montana, ook video. Doe je verslag van je reizen een belangrijke extra.

 

Maar het grootste verschil is natuurlijk dat het ook een Android toestel is. En dat betekent dat je de keuze hebt aan een wereld aan Android apps. Bijvoorbeeld buienradar,spotify, een emailprogramma; een speciale geocaching app. Noem maar op. En dat vergroot de mogelijkheden aanzienlijk. Zie de video voor voorbeelden daarvan.

 

Specifiek voor de motorrijder is de mogelijkheid tot gebruik van een bluetooth headset een voordeel ten opzichte van de Montana.

 

In algemene zin is het, net als de Montana, een apparaat voor de ‘heavy user’ die ook de nodige ervaring heeft met apparaten en affiniteit met techniek. Anders zullen de vele mogelijkheden eerder verwarrend werken en het toestel onnodig complex maken.

 

Maar ben je het type gebruiker dat in de winkel liefst zegt ‘doe maar gewoon alles’….. dan zit je met de Monterra absoluut goed.

 

 

Pluspunten:

zeer goed afleesbaar groot (!) touchscreen

kan overweg met active routing (icm topo pro)

– snelle processor

– sensors

– foto EN videocamera

– wifi en bluetooth

– android

Minpunten:

– android versie zal gaandeweg achterlopen op mobiele markt

– toestel is vrij zwaar

– kostbaar apparaat

 


productinfo Garmin:

De GPS-krachtpatser met Android™

 

– Scherm van 4 inch met tweevoudige oriëntatie en multi-touch interface, vervaardigd van sterk mineraalglas en goed afleesbaar in zonlicht

– Android besturingssysteem – download en gebruik uw favoriete apps van Google Play™

– Gevoelige GPS-ontvanger volgt zowel GPS- als GLONASS-satellieten voor betere plaatsbepaling

– Dubbel batterijsysteem voor outdoor-gebruik via het batterijpak of 3 AA-batterijen voor maximaal 22 uur aan GPS-prestaties

– 8-megapixel camera met autofocus en 1080p HD-video met automatische geotagging en LED-flitser/zaklamp

– Robuuste behuizing voor dagelijks gebruik, zelfs in veeleisende omgevingen

 

Monterra

 

De Monterra is het eerste GPS-toestel met Wi-Fi waarin alle functionaliteit van Garmin Outdoor GPS is gecombineerd met de veelzijdigheid van het Android besturingssysteem. Monterra integreert het robuuste en veelzijdige Android besturingssysteem in een betrouwbare en stevige GPS-handheld vol functionaliteit. Het biedt buitensporters de mogelijkheid hun GPS-toestel volledig af te stemmen op hun persoonlijke en professionele behoeften, maar u kunt ook uw favoriete apps meenemen, waar u ook gaat en hoe ruig het terrein ook is.

 

Beste schermleesbaarheid onder alle omstandigheden

 

De Monterra beschikt over een zeer duurzaam scherm van mineraalglas dat is geoptimaliseerd voor outdoor-gebruik. Dit transflective scherm maakt gebruik van de zon en biedt de beste leesbaarheid in elke situatie, zelfs in fel zonlicht. Zo bespaart u de hele dag door energie omdat u de LED-schermverlichting alleen hoeft in te schakelen bij slechte lichtomstandigheden.

 

Android apps

 

Dankzij het Android besturingssysteem hebben gebruikers toegang tot al hun favoriete outdoor-apps voor Android en kunnen zij er via de Google Play Store zelfs nog meer naar de Monterra downloaden voor hun volgende avontuur. Ze hebben bovendien toegang tot professionele apps (bijvoorbeeld voor landbouw of bosbouw) om hun dagelijkse werkzaamheden in het veld efficiënter te maken. Een van de populairste outdoor-apps in Europa, PeakFinder Alps, is zelfs voorgeïnstalleerd op de Monterra. Deze app geeft u de naam en hoogte van de bergtoppen om u heen.

 

PeakFinder

Verdubbel het vermogen

 

Het moderne dubbele batterijsysteem van de Monterra is speciaal ontwikkeld voor langdurig outdoor-gebruik over de hele wereld. U kunt het meegeleverde lithium-ion batterijpakket in het toestel plaatsen of bij noodgevallen overschakelen naar traditionele AA-batterijen die gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Op die manier biedt de Monterra tot wel 22 uur uitstekende GPS-prestaties voordat de batterij moet worden opgeladen.

 

Vind uw weg

 

De Monterra maakt gebruik van toonaangevende sensortechnologie. Dankzij de zeer gevoelige dual-band GPS- en GLONASS-ontvanger vindt de Monterra zijn positie snel en worden satellietsignalen zelfs onder een dicht bladerdak en in diepe ravijnen goed ontvangen. Om de plaatsbepaling nog verder te verbeteren, beschikt het toestel of een 3-assig kompas met versnellingsmeter en gyroscoop, die uw richting ook weergeeft wanneer u stilstaat of het toestel niet horizontaal houdt. Na kalibratie houdt de barometrische hoogtemeter luchtdrukveranderingen bij om uw precieze hoogte te bepalen, en kan de hoogtemeter ook de luchtdrukgrafiek voor een periode weergeven, zodat u weersveranderingen in de gaten kunt houden. Een ingebouwde UV-sensor geeft informatie over de blootstelling aan zonlicht, zodat u zonnebrand kunt voorkomen, met name op grotere hoogten of op een lichte ondergrond of weerkaatsende oppervlakken.

 

Monterra RF

 

Foto’s en geluid van hoge kwaliteit

 

De Monterra bevat een ingebouwde 8-megapixel digitale camera met autofocus waarmee u levendige foto’s met geotags kunt maken, plus een 1080p HD-videocamera met LED-flitser/zaklamp. U kunt uw opnamen gemakkelijk naar uw computer downloaden of delen via Garmin Adventures. De Monterra beschikt over voldoende intern geheugen plus een microSD™ kaartsleuf voor maximaal 64 GB extra geheugen. De Monterra heeft ook een ingebouwde FM-radio waarnaar u via een headset kunt luisteren.

 

Draadloos delen

 

Via Wi-Fi, ANT+®, Bluetooth® en NFC kan de Monterra uw gegevens, kaarten, via-punten, sporen, routes en geocaches tot 50 keer sneller delen met andere draadloze compatibele toestellen. Bovendien kunt u grote bestanden zoals foto’s en gegevens van veldwerk via BaseCamp™ delen of direct naar uw computer downloaden.

 

Voeg kaarten toe

 

Andere Garmin kaarten aan de Monterra toevoegen is heel gemakkelijk. Laad BirdsEye Select en u kunt op pad. Voeg een van de uitstekende Garmin Topo kaarten toe en verken de wildernis met de beste kaartgegevens voor de betreffende regio, of laad uw GIS-kaarten en ga aan het werk.

 

Laad miljoenen geocaches

 

Nooit meer wikken, wegen en plannen, download ze gewoon allemaal. De Monterra kan miljoenen geocaches opslaan. Download elke cache van OpenCaching.com. Laad caches vanaf GSAK of gebruik uw favoriete Android app. Al uw geocaching-functies zijn beschikbaar voor elke cache. Lees volledige omschrijvingen, tips en logs. Bekijk foto’s van caches. Filter caches op grootte, terrein, moeilijkheid en type. Maak verbinding met caches die over chirp™ beschikken.

 

Monterra LF

 

3D MapMerge

 

De Monterra is het ultieme hulpmiddel voor aangepaste 3D-kaarten, waarmee u twee kaarten, bijvoorbeeld Topo, basiskaart of BirdsEye Select beelden, kunt samenvoegen en vervolgens de nieuwe unieke kaart in 3D kunt bekijken, compleet met zichtbare “structuur” voor heuvels, dalen, meren en bossen. U kunt bijvoorbeeld BirdsEye combineren met uw basiskaart met schaduwreliëf. Daarna kunt u de nieuwe 3D-kaart inzoomen, verschuiven en roteren met multi-touch.

 

Plan uw volgende reis

 

Met BaseCamp software voor het weergeven en ordenen van kaarten, via-punten, routes en sporen kunt u zich voorbereiden op nieuwe avonturen. Met deze gratis planningsoftware kunt u zelfs Garmin avonturen samenstellen die u kunt delen met vrienden, familie of andere avonturiers. BaseCamp geeft topografische kaartgegevens weer in 2D of 3D op uw computerscherm, inclusief hoogtelijnen en hoogteprofielen. De software kan ook rasterkaartsegmenten met hoge kwaliteit overbrengen naar uw toestel wanneer u BirdsEye Select of BirdsEye satellietbeelden aanschaft.

 

Ga overal naartoe

 

Dankzij talloze compatibele steunen kan de Monterra worden gebruikt in ATV’s, op fietsen, in boten, als handheld en in uw auto. Gebruik de autosteun voor gesproken afslag-voor-afslag aanwijzingen, of de robuuste steun voor op uw motorfiets of terreinvoertuig.

 

LakeVü HD WAAS ondersteuning Geschikt voor geocaching Waterbestendig