Aanbieding!

Garmin Oregon 600t

449,00 369,00

 

Ook de Oregon kent een zogenaamde ‘t’ versie: dus voorgeladen met de 1:100.000 topo Europa.

 

Door de komst van de gratis OSM kaarten is die kaart echter niet zo heel belangrijk meer.

 

Maar wél een belangrijk voordeel is dat je hiermee meteen ook de hoogtedata van Europa hebt; en in de bergen kan het soms héél handig zien het hoogteprofiel van de voorliggende route te zien.

 

MrGPS aankoopadvies:

Bestel dit toestel bij CoolBlue:

Voor 23.59 besteld morgen gratis bezorgd, ook op zondag

Klik HIER om te bestellen

Beschrijving

 

Visie MrGPS:

 

Niet voor niets noem ik de Oregon 600 in de video ‘mijn persoonlijke favoriet’. Het is gewoon een geweldig apparaat. Wlke variant je vervolgens kiest is puur een kwestie van persoonlijke voorkeur.

 

Want de 600 heeft alles aan boord.

 

Wat mij persoonlijk vooral aanspreekt is het scherm. Groter dan van de alternatieven en, ondanks dat het een touchscreen is, in alle omstandigheden geweldig goed afleesbaar.

 

Bovendien is de processor ook lekker snel en is het scherm ‘capacitief’. Het reageert op geleiding, net als een smartphone. Daardoor gewoon een stuk soepeler en sneller dan een ‘resistief’ scherm.
Maar: het is persoonlijk:  ikzelf kijk veel en vaak naar het scherm en zoom veel in en uit op de kaart om te zien hoe een route loopt. Dan is die snelle reactie belangrijk.

 

Nadeel van een capacitief scherm is dat de respons bij gebruik van handschoenen minder is. Tenzij je speciale ‘geleidende’ handschoenen hebt. Die worden overigens door de smartphone steeds meer gemeengoed.

 

Wil je je toestel echter in alle omstandigheden (stromende regen) kunnen blijven bedienen dan is een gpsmap wellicht een betere keuze.

 

Zelf zoek in in dergelijke omstandigheden liever beschutting en dan voldoet de Oregon uitstekend.

 

Het touchscreen maakt de bediening voor de beginnende gebruiker redelijk intuïtief. De gevordere gebruiker zal het geheel naar eigen hand zetten, met profielen en softcuts. Niet te vergeten (!) de programmeerbare knoppen.

 

Een nadeel is er ook: het vrij grote touchscreen verbruikt een stuk meer stroom. Ongeveer het dubbele (!) van de gpsmap. Met twee AA’s zul je meestal best een wandel- of fietsdag doorkomen maar ik zou een setje reserve-batterijen zeker aanraden!

 

Desondanks, zonder twijfel: de Oregon600 is voor MrGPS de rolls onder de outdoor gps apparaten.

 

Specifiek de ‘t’ versie heeft bovendien een ruwe topo kaart van heel europa aan boord. Dat is door de komst van de OSM kaarten misschien niet zo spannend meer, maar met de ‘t’ komt ook het ‘digital elevation model’ van Europa mee. Zo kun je ook tevoren het hoogteprofiel van je route zien.

 

Ga je veel de bergen in een belangrijk voordeel!

 

Pluspunten:

– zeer goed afleesbaar touchscreen

– kan overweg met active routing (icm topo pro)

– snelle processor

– sensors

– DEM data (hoogteprofiel tevoren zien)

 

Minpunten:

– bediening met handschoenen en in de regen

– stroomverbruik


productinfo Garmin:

 

 

Meer functies en vermogen op ons meest robuuste en heldere aanraakscherm

 

– 3-inch aanraakscherm (met dubbele oriëntatie) dat ook in zonlicht leesbaar is

– Vooraf geïnstalleerde Europese Topokaart met schaduwreliëf

– Kompas met drie assen, versnellingsmeter en barometrische hoogtemeter

– Dubbel batterijsysteem — 2 AA-batterijen of meegeleverd intern oplaadbaar NiMH-pakket

 

De nieuwe, robuuste en waterbestendige GPS Oregon-serie: meer functies, meer vermogen en het helderste, in zonlicht goed leesbare aanraakscherm dat ooit in een Garmin-handheld is ingebouwd.

 

Vanaf het moment dat u de 600t in de hand houdt, bent u klaar om een spannende nieuwe wereld van Garmin outdoor-navigatie binnen te stappen. Dankzij de zeer gevoelige GPS- en GLONASS-satellietontvangst (meer satellieten maakt een snellere positiebepaling mogelijk, zelfs in moeilijke omgevingen), de vooraf geïnstalleerde recreatiekaart van Europa met schaduwreliëf en een snellere processor, kijkt u niet alleen maar naar kaarten, maar kunt u er ook intuïtief mee werken. Inzoomen, uitschuiven en draaien met multi-touch in alle omstandigheden en zelfs met de meeste handschoenen. De reflectieve weergavetechnologie zorgt voor zo’n helder aanraakscherm, dat kaarten en weergaven in het volle zonlicht net zo helder lijken als in de schaduw.

 

Aanraakfunctionaliteit

 

De Oregon 600t is speciaal ontworpen voor het buitenleven. Het toestel beschikt over het helderste, in zonlicht goed leesbare aanraakscherm dat ooit in een Garmin-handheld is ingebouwd, versterkt voor een betere stootvastheid met multi-touch en dubbele oriëntatieweergaven en waarbij bediening met handschoenen nog steeds mogelijk is. Dit op kaarten gebaseerde navigatietoestel is opgewassen tegen stoten, stof, vuil, vocht en water.

 

Het terrein verkennen

 

De Oregon 600t wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde Europese recreatiekaart (1:100.000) en wereldwijde basiskaart met schaduwreliëf: alles wat outdoor-reizigers nodig hebben in Europa. De kaartgegevens omvatten informatie over wegen, bossen, terreincontouren, hoogte en een heleboel nuttige punten.

 

In de peiling

In de peiling

 

De Oregon 600t heeft een ingebouwd elektronisch kompas met drie assen en kantelcompensatie op de versnellingsmeter, die uw koers aangeeft zelfs als u stilstaat of het toestel niet horizontaal houdt. De barometrische hoogtemeter houdt drukverschillen bij zodat uw hoogte nauwkeurig kan worden bepaald, en het is zelfs mogelijk om de barometrische druk tegen de tijd af te zetten zodat u weersveranderingen in de gaten kunt houden. En dankzij de ultragevoelige GPS-ontvanger met WAAS/EGNOS- en GLONASS-functionaliteit en HotFix®-satellietprognoses bepaalt de Oregon 600t uw positie sneller en nauwkeuriger. Uw GPS-positie blijft behouden zelfs zonder zicht op de lucht en in diepe valleien.

 

Verdubbel het vermogen

 

Naast de uitstekende batterijprestaties tot wel 16 uur beschikt de nieuwe Oregon 600t over ons dubbele batterijsysteem dat speciaal geschikt is voor buitenactiviteiten. U kunt kiezen tussen het intern oplaadbare NiMH-pakket (niet meegeleverd) of traditionele AA-batterijen, die u kunt gebruiken als er geen mogelijkheid is voor opladen. Het NiMH-pakket wordt automatisch opgeladen als het toestel op een externe voedingsbron wordt aangesloten.

 

Draadloos delen

 

Synchroniseer uw gegevens zoals waypoints, geocaches, routes en wegen via de Garmin Cloud om overal toegang te hebben tot uw data via de smartphone of BaseCamp mobiele app. En met de Oregon 600t kunt u uw waypoints, sporen, routes en geocaches tot 50 keer sneller draadloos delen met gebruikers van andere compatibele handheld toestellen van Garmin.

 

Kaarten toevoegen

 

Meer kaarten toevoegen aan de Oregon is eenvoudig. Laad kaarten uit onze enorme selectie van Topografische kaarten voor Europa van hoge kwaliteit of kies een van onze Birdseye™ Select 1:25.000-rasterkaarten en trek erop uit. Laad de BlueChart® g2-kaarten voor een mooie dag op het water of laad City Navigator-kaartgegevens voor afslag-voor-afslag aanwijzingen op de weg (zie het tabblad met kaarten voor compatibele kaarten). Voeg satellietbeelden toe aan uw kaarten met Birdseye™-satellietbeelden (abonnement vereist).

 

Alle geocaches laden

 

Nooit meer wikken, wegen en plannen, download ze gewoon allemaal. De Oregon 600t kan een enorm aantal geocaches bevatten. Niet duizenden, niet een miljoen. Vier miljoen. Download elke cache op OpenCaching.com. Laad caches van GSAK. Of gebruik uw favoriete programma of website die GGZ-bestanden* ondersteunt. Al uw papierloze geocachefuncties zijn beschikbaar voor elke cache. Lees volledige omschrijvingen, tips en logs. Filter caches op grootte, terrein, moeilijkheid en type. Maak verbinding met chirp-caches. Leg uw logs vast in het veld. Doe het allemaal. De Oregon 600t kent geen grenzen.

 

Plan uw volgende reis

 

Haal alles uit uw avonturen met BaseCamp™, de gratis software van Garmin voor het plannen van routes. BaseCamp is de perfecte omgeving om uw reizen op uw gemak voor te bereiden met kaarten, waypoints, sporen en routes voordat u erop uit trekt en om, zodra u weer thuis bent, geweldige Garmin-avonturen samen te stellen die u kunt delen met vrienden, familie en mede-avonturiers. De software geeft de topografische kaartgegevens in 2D of 3D weer op uw computerscherm, inclusief hoogtelijnen en hoogteprofielen.

 

BlueChart g2 Compatible LakeVü HD WAAS enabled Geocaching ready Waterproof Here


 

 

Schermhelderheid

 

De reflectieve weergavetechniek combineert extern licht, zoals zonlicht, met de LED-schermverlichting van het toestel om zo de helderheid en de weergave te verbeteren. Plus, u bespaart energie omdat u minder schermverlichting nodig hebt.

 

Draadloze verbindingsmogelijkheden: Bluetooth® en ANT

 

U kunt nu grote bestanden zoals foto’s, geocaches, avonturen, routes en aangepaste kaarten draadloos uitwisselen tussen toestellen van de Oregon 600-serie (of met Garmin Basecamp™ Mobile). Plus, nieuwe technologie stelt u in staat om routes, waypoints en sporen tot wel 50 keer sneller over te dragen. Oregon is tevens draadloos compatibel met ANT+ voor hartslag-, cadans-, chirp™ en tempe™ sensoren.

 

Tweevoudige oriëntatie

 

U kunt kaarten en gegevens staand of liggend weergeven, afhankelijk van de oriëntatie van het toestel. In de liggende weergave kunt ook u beter typen en navigeren op de weg.

 

Snelkoppelingen

 

Met één aanraking kunt u toepassingen starten, profielen wisselen, instellingen toepassen en navigatie starten

 

Dashboards/nüvi-modus

 

Met dashboards kunt u meer functies van uw favoriete toepassing weergeven of verbergen. Met deze overzichtelijke informatie kunt u multi-tasken zonder de toepassing te hoeven uitschakelen.

 

Geavanceerd hoogteprofiel

 

Met de nieuwe volledige spoorweergave kunt u het volledige hoogteprofiel zien en uw zoomweergave snel naar een willekeurige plek op het profiel verplaatsen. Toekomst plotten maakt gebruik van uw kaartgegevens om u te laten zien wat u te wachten staat.

 

Verbeterde tripcomputer

 

Geef 33 procent meer gegevens weer op het scherm dankzij de nieuwe indelingsopties. Voeg meerdere pagina’s met gegevensvelden toe, afzonderlijk instelbaar op 1 van 4 indelingen: 2 groot, 1 groot en 4 klein, 6 klein of 8 klein.

 

Activiteit volgen (Agenda)

 

Volg uw verzamelde activiteiten, waypoints en geocaches; volg ze op de dag dat u ze uitvoert.

 

Geavanceerd beheer van waypoints

 

Alle gegevens worden in één scherm weergegeven en bewerkt. Verwijder 1 of meerdere waypoints gelijktijdig in het menu Waypoint-beheer.

 

 

BlueChart g2 Compatible LakeVü HD WAAS enabled Geocaching ready Waterproof Here

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Garmin Oregon 600t” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *