Aanbieding!

TomTom Rider 40 Plus – West Europa

419,00 349,00

 

 

De ‘Rider 40’ is de budget-versie van de compleet vernieuwde Rider 400. Doet er echter amper voor onder.

 

Wil je het toestel ook in de auto kunnen gebruiken en er een handige opbergtas bij hebben? Heb je voldoende aan West-Europa en zijn die flitspalen niet zo belangrijk? Dan is de Rider 40 Plus de juiste keuze!

De kaartdekking is beperkt tot West-Europa en het toestel kent géén fitspaal informatie. Verder is hij gelijk aan de Rider 400.


Exclusief bij MrGPS:

Bij bestelling van een TomTom Rider:

myrouteapp gold coupon

GRATIS

MRA Gold 3-30 coupon!

(de code ontvang je binnen een week na bestelling)


50% korting op MrGPS videocursus ‘Toeren met je TomTom

 

 

Een ‘must’ om het maximale uit je Rider te halen!

(aanbieding komt bij bestellen in beeld)

 

Gratis verzending, ook naar België!

 

 

SKU: rider40plus Categorieën: ,

Beschrijving

De TomTom Rider 40 is in basis gelijk aan de Rider 400. De verschillen zijn:

– de kaartdekking is kleiner: danwel West Europa danwel Centraal Europa
– het geheugen is 8GB ipv 16GB
– alleen lifetime traffic – geen waarschuwingen voor flitsers


 

De rider 400 is meer dan alleen een ander jasje: ook onderhuids is hij totaal anders dan z’n voorgangers.

 

Als MrGPS ga ik altijd uit van de ‘recreatieve motorrijder’. Of liever: de rijder waarbij de mooie route voorop staat. En juist daarin scoort de Rider400 punten.

 

De optie ‘kronkelwegen’ kenden we al eerder. En dat functioneerde prima in de bergen; daar zijn immers vele kronkelwegen te vinden. Maar je wilt ook dichter bij huis een mooie route voorgeschoteld kunnen krijgen. En tot dusverre gingen we dan te veel over de N-wegen.

 

Dat is bij de Rider 400 wel anders: je kunt je kronkelwegen op 3 niveau’s kiezen en dat hoogste niveau lijkt ook in Nederland prima bruikbaar. Zie de review: op een testroute van Rotterdam naar Utrecht berekend hij een route zoals die normaal alleen bedacht zou zijn door iemand die lokaal bekend is.

DAT is hogere navigatie-wiskunde!

Daarnaast kun je zelfs aangeven dat je graag maximaal hoogteverschil in je route wilt. Of juist niet.

r400-3

 

Je kunt op de kaart handmatig je viapunten invoeren of er juist voor kiezen dat de Rider helemaal automatisch een mooie rondrit voor je berekent.

 

Ook een sterk punt van de Rider is dat je het toestel in de houder kunt kantelen. Met als resultaat dat je de bochten voor je beter kunt inschatten. Ik zal elders nog uitleggen wat daartoe de optimale software instellingen zijn.

 

r400-4

 

Ook opvallend is de schermbediening: het is een zogenaamd capacitief scherm, dat desondanks erg goed werkt met handschoenen aan. Bovendien is de schermverlichting veel sterker dan bij z’n voorgangers en het contrast hoger, wat de afleesbaarheid in zonlicht ten goede komt.

 

Andere verandering is dat TomTom met deze Rider als standaard uitgaat van het zogenaamde gpx-routebestand. Het toestel kan nog steeds overweg met ITN-routes maar gpx is universeler. In een gpx-bestand kan bijvoorbeeld ook een track zitten, en dat zorgt ervoor dat de route bij inladen vrijwel helemaal gelijk blijft aan het orgineel. Dat maakt onderlinge uitwisseling een stuk eenvoudiger, een belangrijk voordeel. Maar bovendien levert dat dat de Rider niet alleen samenwerkt met het meegeleverde Tyre Pro, maar ook overweg kan met routes van belangrijke sites als Routeyou, Bestbikingroads en Gpsies.

 

r400-5

 

Naast de gratis lifetime kaartupdate is ook opmerkelijk is dat, als je je Rider400 koppelt aan de SmartPhone, je lifetime traffic en flitsers op je toestel binnenkrijgt. Wie weet verdient het toestel zichzelf dus wel terug!

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “TomTom Rider 40 Plus – West Europa” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *