Sale!
tomtom-rider410

TomTom Rider 410 – Great Rides edition – Premium

5 van 5 gebasseerd op 3 klantbeoordelingen
(3 klanten reviews)

499,00 459,00

Het top-model van de Rider4xx-serie: de 410. Met worldwide kaartdekking en 100 pre-installed routes! (klik HIER voor de routelijst)

 

Het ‘premiumpack’ is vooral voor als je hem ook in de auto gaat gebruiken. Of bang bent dat een ander ‘m meeneemt van je motor. En je krijgt er ook nog een leuk tasje bij…

 

Gratis verzending, ook naar België!

Op werkdagen vóór 16.30 besteld: de volgende dag in huis!


Exclusief bij MrGPS:

Bij bestelling van een TomTom Rider:

myrouteapp gold coupon

GRATIS

MRA Gold 3-30 coupon!

(de code ontvang je binnen een week na bestelling)


50% korting op MrGPS videocursus ‘Toeren met je TomTom

 

 

Een ‘must’ om het maximale uit je Rider te halen!

(aanbieding komt bij bestellen in beeld)


Gratis verzending, ook naar België!

 

In voorraad

SKU: rider410-pr Categorieën: , , ,

Productbeschrijving

De TomTom Rider 410 Premium Package bevat als extra’s:

– autosteun (twv 59,95)
– anti diefstal montage (twv 79,95)
– opbergtasje (twv 24,95)

Deze accessoires zijn binnenkort ook los te bestellen en kosten gezamenlijk dus zo’n 165 euro. De ‘Premium Pack’ levert daarmee dus een besparing van zo’n 65 euro.

 


 

De rider 410 is meer dan alleen een ander jasje: ook onderhuids is hij totaal anders dan z’n voorgangers.

 

Als MrGPS ga ik altijd uit van de ‘recreatieve motorrijder’. Of liever: de rijder waarbij de mooie route voorop staat. En juist daarin scoort de Rider400 punten.

 

De optie ‘kronkelwegen’ kenden we al eerder. En dat functioneerde prima in de bergen; daar zijn immers vele kronkelwegen te vinden. Maar je wilt ook dichter bij huis een mooie route voorgeschoteld kunnen krijgen. En tot dusverre gingen we dan te veel over de N-wegen.

 

Dat is bij de Rider 410 wel anders: je kunt je kronkelwegen op 3 niveau’s kiezen en dat hoogste niveau lijkt ook in Nederland prima bruikbaar. Zie de review: op een testroute van Rotterdam naar Utrecht berekend hij een route zoals die normaal alleen bedacht zou zijn door iemand die lokaal bekend is.

DAT is hogere navigatie-wiskunde!

Daarnaast kun je zelfs aangeven dat je graag maximaal hoogteverschil in je route wilt. Of juist niet.

r400-3

 

Je kunt op de kaart handmatig je viapunten invoeren of er juist voor kiezen dat de Rider helemaal automatisch een mooie rondrit voor je berekent.

 

Ook een sterk punt van de Rider is dat je het toestel in de houder kunt kantelen. Met als resultaat dat je de bochten voor je beter kunt inschatten. Ik zal elders nog uitleggen wat daartoe de optimale software instellingen zijn.

 

r400-4

 

Ook opvallend is de schermbediening: het is een zogenaamd capacitief scherm, dat desondanks erg goed werkt met handschoenen aan. Bovendien is de schermverlichting veel sterker dan bij z’n voorgangers en het contrast hoger, wat de afleesbaarheid in zonlicht ten goede komt.

 

Andere verandering is dat TomTom met deze Rider als standaard uitgaat van het zogenaamde gpx-routebestand. Het toestel kan nog steeds overweg met ITN-routes maar gpx is universeler. In een gpx-bestand kan bijvoorbeeld ook een track zitten, en dat zorgt ervoor dat de route bij inladen vrijwel helemaal gelijk blijft aan het orgineel. Dat maakt onderlinge uitwisseling een stuk eenvoudiger, een belangrijk voordeel. Maar bovendien levert dat dat de Rider niet alleen samenwerkt met het meegeleverde Tyre Pro, maar ook overweg kan met routes van belangrijke sites als Routeyou, Bestbikingroads en Gpsies.

 

r400-5

 

Naast de gratis lifetime kaartupdate is ook opmerkelijk is dat, als je je Rider410 koppelt aan de SmartPhone, je lifetime traffic en flitsers op je toestel binnenkrijgt. Wie weet verdient het toestel zichzelf dus wel terug!

 

3 beoordelingen voor TomTom Rider 410 – Great Rides edition – Premium

 1. 5 van 5

  (geverifieerde eigenaar):

  De service bij mrgps is vind ik aangenaam. Krijg hier nete en duidelijke antwoorden op je vragen. Naast de vele info filmpje over dit onderwerp heb ik voor rider 410 gekozen.
  Ben blij met mijn eerste GPS voor de motor.
  Heb er de eerste dag gelijk al meer dan 500 km mee gereden zonder problemen. De bedining gaat zo als ook wordt verteld bijna vanzelfsprekend.
  En het schakelen tussen GPS en telefoon voor de muziek gaat met mijn intercom (N-com) systeem perfect.

  Ps Hans bedankt voor de antwoorden op mijn vragen en voor de informatie op u site. En dat er nog meer mag volgen. 👍

  • :

   Dank voor je compliment. Ik wens je veel plezier met je Rider. En als je vragen hebt weet je waar je terecht kunt!
   Hans

 2. 5 van 5

  :

  is er een verschil tussen “TomTom Rider 410 Premium” en “TomTom Rider 410 Worldwide” ?

  Mvg

  • :

   De 410 is altijd worldwide. Bij de premium zit een autosteun, afsluitbare motorsteun en opbergtas.

   Bij de ‘gewone’ 410 is tot 15 jan de autosteun gratis, dat maakt de premium tijdelijk relatief duur (je hebt immers veelal hooguit één autosteun nodig).

 3. 5 van 5

  :

  Beste Hans
  Ik wil je bedanken voor alle kennis en voorlichting die je met ons deelt, compleet, duidelijk en zeer gedetailleerd, het heeft mij m’n keuze doen bepalen na zoektochten van maanden en rond-vragerijen…
  Groeten, ga nog lang door met dit goede werk, er mogen wat mij betreft 6 sterretjes staan:)
  Jan

  • :

   Dank voor je compliment!

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *