Sale!
tomtom-rider410

TomTom Rider 410 – Great Rides Edition

4.5 van 5 gebasseerd op 2 klantbeoordelingen
(2 klanten reviews)

399,00 369,00

 

Het top-model van de Rider4xx-serie: de 410. Met worldwide kaartdekking en 100 pre-installed routes! (klik HIER voor de routelijst)

 

Ondermeer de optie ‘kronkelwegen’ is echt héél erg leuk. Bekijk de videoreview en het laatste nieuws over de Rider!

 

Gratis verzending, ook naar België!

Op werkdagen vóór 16.30 besteld: de volgende dag in huis!


Exclusief bij MrGPS:

Bij bestelling van een TomTom Rider:

myrouteapp gold coupon

GRATIS

MRA Gold 3-30 coupon!

(de code ontvang je binnen een week na bestelling)


50% korting op MrGPS videocursus ‘Toeren met je TomTom

 

 

Een ‘must’ om het maximale uit je Rider te halen!

(aanbieding komt bij bestellen in beeld)

 

In voorraad

SKU: rider410 Categorieën: , , ,

Productbeschrijving

De rider 410 is meer dan alleen een ander jasje: ook onderhuids is hij totaal anders dan z’n voorgangers.

 

Als MrGPS ga ik altijd uit van de ‘recreatieve motorrijder’. Of liever: de rijder waarbij de mooie route voorop staat. En juist daarin scoort de Rider410 punten.

 

De optie ‘kronkelwegen’ kenden we al eerder. En dat functioneerde prima in de bergen; daar zijn immers vele kronkelwegen te vinden. Maar je wilt ook dichter bij huis een mooie route voorgeschoteld kunnen krijgen. En tot dusverre gingen we dan te veel over de N-wegen.

 

Dat is bij de Rider 410 wel anders: je kunt je kronkelwegen op 3 niveau’s kiezen en dat hoogste niveau lijkt ook in Nederland prima bruikbaar. Zie de review: op een testroute van Rotterdam naar Utrecht berekend hij een route zoals die normaal alleen bedacht zou zijn door iemand die lokaal bekend is.

DAT is hogere navigatie-wiskunde!

Daarnaast kun je zelfs aangeven dat je graag maximaal hoogteverschil in je route wilt. Of juist niet.

r400-3

 

Je kunt op de kaart handmatig je viapunten invoeren of er juist voor kiezen dat de Rider helemaal automatisch een mooie rondrit voor je berekent.

 

Ook een sterk punt van de Rider is dat je het toestel in de houder kunt kantelen. Met als resultaat dat je de bochten voor je beter kunt inschatten. Ik zal elders nog uitleggen wat daartoe de optimale software instellingen zijn.

 

r400-4

 

Ook opvallend is de schermbediening: het is een zogenaamd capacitief scherm, dat desondanks erg goed werkt met handschoenen aan. Bovendien is de schermverlichting veel sterker dan bij z’n voorgangers en het contrast hoger, wat de afleesbaarheid in zonlicht ten goede komt.

 

Andere verandering is dat TomTom met deze Rider als standaard uitgaat van het zogenaamde gpx-routebestand. Het toestel kan nog steeds overweg met ITN-routes maar gpx is universeler. In een gpx-bestand kan bijvoorbeeld ook een track zitten, en dat zorgt ervoor dat de route bij inladen vrijwel helemaal gelijk blijft aan het orgineel. Dat maakt onderlinge uitwisseling een stuk eenvoudiger, een belangrijk voordeel. Maar bovendien levert dat dat de Rider niet alleen samenwerkt met het meegeleverde Tyre Pro, maar ook overweg kan met routes van belangrijke sites als Routeyou, Bestbikingroads en Gpsies.

 

r400-5

 

Naast de gratis lifetime kaartupdate is ook opmerkelijk is dat, als je je Rider410 koppelt aan de SmartPhone, je lifetime traffic en flitsers op je toestel binnenkrijgt. Wie weet verdient het toestel zichzelf dus wel terug!

 

2 beoordelingen voor TomTom Rider 410 – Great Rides Edition

 1. 5 van 5

  :

  Ik heb de tom tom 410 nu een week en ben razend gelukkig wat een perfecte navigatie, Had eerst garmin maar die mag nog niet in de schaduw van de tom tom 410. SUOER geweldig echt waar.

 2. 4 van 5

  :

  heb de Navigatie nu een aantal weken in gebruik. op wat kleine dingen na zeer tevreden.
  maar er blijkt een probleem met temperatuur te zijn. laatst aan de Mosel had hij in de ochtend toch een vocht probleem , wil zeggen een condens plek in het midden van het scherm. na wat zoeken op de tomtom site bleek ik niet de enigste te zijn
  hoop dat ze hier een oplossing voor vinden. je kunt niet altijd hartje zomer rijden 😉
  over MRGPS kan ik niets slechts zeggen. goede Service en behulpzaam !

  • :

   Huub,

   Advies: neem even contact op met TomTom (advies: telefonisch). Ik verwacht dat je toestel omgeruild zal worden voor een nieuwe. Kennelijk is jouw scherm niet voldoende verlijmd. Je krijgt daartoe een verzendsticker waarmee je het toestel kosteloos kunt opsturen. Wordt in de regel binnen enkele dagen opgelost.

   Gesteld dat het toestel an sich probleemloos functioneert is het overigens geen probleem hiermee even te wachten tot het wat minder toer-weer wordt. Als je het maar doet binnen twee jaar na aanschaf.

   Zie voor contactgegevens: https://www.mrgps.nl/tomtom-service/

   Succes!
   Hans

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *