Aanbieding!

TomTom Rider 410

399,00 289,00

NIET MEER LEVERBAAR.

De Rider 410 is opgevolgd door de (veel snellere) Rider 550.

Klik HIER voor de review van de Rider 550, klik HIER om de Rider 550 te bestellen.

Het top-model van de Rider4xx-serie: de Rider 410 Great Rides Edition. Met worldwide kaartdekking en 100 pre-installed routes! (klik HIER voor de routelijst)

Ondermeer de optie 'kronkelwegen' is echt héél erg leuk. Bekijk de videoreview en het laatste nieuws over de Rider!


Exclusief bij MrGPS:

Na bestelling van een TomTom Rider ontvang je binnen enkele dagen via mail twee codes:

  • Met de ene code krijg je 50% korting op de videocursus Toeren met de TomTom
  • Met de andere code krijg je een gratis MRA Gold 3-30 coupon
    (daarmee kun je MRA Gold drie maanden gratis proberen en krijg je vervolgens 30% korting op evt aanschaf ervan)

myrouteapp gold coupon


Een 'must' om het maximale uit je Rider te halen!


Gratis verzending, ook naar België!

(nog) niet op voorraad

MrGPS voorraad-service:

SKU: rider410 Categorieën: , , ,

Beschrijving

De TomTom Rider 410 Great Rides Edition is meer dan alleen een ander jasje: ook onderhuids is hij totaal anders dan z’n voorgangers.

Als MrGPS ga ik altijd uit van de ‘recreatieve motorrijder’. Of liever: de rijder waarbij de mooie route voorop staat. En juist daarin scoort de Rider410 punten.

De optie ‘kronkelwegen’ kenden we al eerder. En dat functioneerde prima in de bergen; daar zijn immers vele kronkelwegen te vinden. Maar je wilt ook dichter bij huis een mooie route voorgeschoteld kunnen krijgen. En tot dusverre gingen we dan te veel over de N-wegen.

Dat is bij de Rider 410 wel anders: je kunt je kronkelwegen op 3 niveau’s kiezen en dat hoogste niveau lijkt ook in Nederland prima bruikbaar. Zie de review: op een testroute van Rotterdam naar Utrecht berekend hij een route zoals die normaal alleen bedacht zou zijn door iemand die lokaal bekend is.

DAT is hogere navigatie-wiskunde!

Daarnaast kun je zelfs aangeven dat je graag maximaal hoogteverschil in je route wilt. Of juist niet.

r400-3

Je kunt op de kaart handmatig je viapunten invoeren of er juist voor kiezen dat de Rider helemaal automatisch een mooie rondrit voor je berekent.

Ook een sterk punt van de Rider is dat je het toestel in de houder kunt kantelen. Met als resultaat dat je de bochten voor je beter kunt inschatten. Ik zal elders nog uitleggen wat daartoe de optimale software instellingen zijn.

r400-4

 

Ook opvallend is de schermbediening: het is een zogenaamd capacitief scherm, dat desondanks erg goed werkt met handschoenen aan. Bovendien is de schermverlichting veel sterker dan bij z’n voorgangers en het contrast hoger, wat de afleesbaarheid in zonlicht ten goede komt.

Andere verandering is dat TomTom met deze Rider als standaard uitgaat van het zogenaamde gpx-routebestand. Het toestel kan nog steeds overweg met ITN-routes maar gpx is universeler. In een gpx-bestand kan bijvoorbeeld ook een track zitten, en dat zorgt ervoor dat de route bij inladen vrijwel helemaal gelijk blijft aan het orgineel. Dat maakt onderlinge uitwisseling een stuk eenvoudiger, een belangrijk voordeel. Maar bovendien levert dat dat de Rider niet alleen samenwerkt met het meegeleverde Tyre Pro, maar ook overweg kan met routes van belangrijke sites als Routeyou, Bestbikingroads en Gpsies.

r400-5

Naast de gratis lifetime kaartupdate is ook opmerkelijk is dat, als je je Rider410 koppelt aan de SmartPhone, je lifetime traffic en flitsers op je toestel binnenkrijgt. Wie weet verdient het toestel zichzelf dus wel terug!

 

Beoordelingen

  1. René

    Ik heb de tom tom 410 nu een week en ben razend gelukkig wat een perfecte navigatie, Had eerst garmin maar die mag nog niet in de schaduw van de tom tom 410. SUOER geweldig echt waar.

  2. watseshe (geverifieerde eigenaar)

    Voor de twijfelaars: vergeet die Garmin maar neem een TT 410 je gaat daar veel plezier aan beleven. MyRoute-app is t.o.v. Basecamp een verademing

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *