Gratis GPS Workshop tijdens motorbeurs Utrecht

Gratis workshop- beursaanbiedingen – komen er nieuwe toestellen?

Ga je deze week naar de motorbeurs in Utrecht? Lees dan zeker even verder:

  1. gratis snelcursus GPS ‘routeplannen 2.0.’ tijdens motorbeurs
  2. beursaanbiedingen
  3. komen er nieuwe toestellen?

1. gratis GPS Workshop ‘routeplannen 2.0.’ tijdens motorbeurs

Net als voorgaande jaren mag ik tijdens de beurs weer een gratis toegankelijke snelcursus verzorgen.

Waar en wanneer?

  • donderdag 11.00-11.45 en 14.00-14.45
  • vrijdag 11.00-11.45 en 14.00-14.45

In de ‘sleutelsaloon’ in HAL 8 (het roze vak in het midden) – als je vanaf de stationszijde binnenkomt kun je het niet missen.

Waar gaat het over?

Ditmaal ligt de nadruk op de alternatieven voor Tyre en Basecamp: de online planners MyDrive, RouteYou en MyRouteapp.

Zowel voor de TomTom als Garmin rijder zeer interessant. De nieuwe planners zijn namelijk makkelijker en sneller in het gebruik, minder kans op fouten en bovendien (nog) betere routes! Dat komt ondermeer doordat de planners algoritmes hebben om automatisch de mooie wegen te vinden, verkeerd geplaatste viapunten vaak automatisch corrigeren en bovendien fraai samenwerken met streetview.

Ander voordeel is dat je al deze planners niet alleen op de computer, maar ook in je tablet (of zelfs smartphone) kunt gebruiken! Gewoon lekker op het terras van je hotel je rit van de volgende dag ontwerpen!

Let op: voorgaande jaren was het altijd erg druk tijdens deze presentaties. Bere-gezellig ook! Maar wil je zeker zijn van een zitplaats: zorg dan dat je er tijdig bent.

De workshop wordt dit jaar gesponsord door TomTom en is daardoor gratis toegankelijk.


2. beursaanbiedingen

Afgelopen weken veelvuldig de vraag gehad “sta je op de motorbeurs?”. Het antwoord is ‘nee‘, althans niet met een stand (zie boven). Onder meer omdat ik vind dat je zo’n toestel goed geïnformeerd en weloverwogen moet aanschaffen en niet als ‘impuls’ tijdens een beurs. Ik heb jarenlang geprobeerd tijdens de beurs individueel uitleg te geven, maar daar is het eigenlijk gewoon té druk voor. Jij hoort maar de heldt en mijn stembanden zijn na twee uur beurs als behoorlijk ‘beurs’…

Maar natuurlijk jaag je op zo’n beurs op de koopjes, en dus ook GPS. Maar ik verwacht dat die zelden of nooit onder de prijzen op mijn website zullen liggen. Temeer omdat je ook nog eens 50% korting op de videocursus voor TomTom resp. Garmin krijgt…

Bovendien hoef je dan ook niet met die onhandige doos de hele beurs over te sjouwen en koop je bij dé specialist ipv bij iemand die even veel verstand heeft van GPS als van motorhandschoenen ;). Bekijk op je gemak m’n review video’s en bestel ‘m online… Laat de postbode maar sjouwen..

Maaarrrrr: voor wie beiden wil combineren: mocht je tóch tegen een scherpere aanbieding aanlopen: mail me dan uiterlijk 1 maart op hans@mrgps.nl een foto met zowel jezelf als die aanbieding erop en je krijgt het toestel bij mij voor diezelfde prijs!* Geldt voor alle actuele modellen: de TomTom Rider 450, Garmin Zumo 395 en Garmin Zumo 595.

*: Daarbij ga ik natuurlijk wel uit van échte aanbiedingen: even zelf een bordje met ‘Rider 450 voor €129,-” in elkaar knutselen gaat niet werken.


3. Komen er nieuwe modellen?

De meest gestelde vraag in GPS-land op dit moment is natuurlijk: komen Garmin of TomTom met nieuwe modellen?

Ik vrees echter dat ik je het antwoord daarop schuldig moet blijven. Soms heb ik wel een beetje voor-informatie (doordat ik mag helpen met testen van nieuwe modellen) maar da’s onder strikte geheimhouding. Pas als de fabrikant besluit een nieuw model openbaar te maken mag ik er iets over zeggen (en zie je het op deze site vaak als eerste).

Wat ik kan zeggen is dit:

  • Zowel bij Garmin als TomTom is het in het verleden voorgekomen dat de Motorbeurs in Utrecht gebruikt werd als ‘lanceringsmoment‘. Maarrr.. het zijn allebei mondiale spelers – zo’n lancering kan ook vroeger of juist later zijn. Nieuwe toestellen worden meestal in februari, maart of april gelanceerd en liggen dan veelal circa een maand later ‘in de schappen’). En Tsja… pasen valt vroeg dit jaar dus ik begrijp dat het lastig kan zijn als je niet voor je paastrip een nieuwe GPS wilt kopen. Maar het is niet anders.
  • De motortoestellen ‘volgen’ vaak de ontwikkelingen van de autotoestellen. Als er al een nieuw model komt dan kun je daar vaak al een beetje aan zien welke kant het op gaat. Bij de autotoestellen zag je afgelopen jaar als belangrijkste vernieuwing de toevoeging van wifi en het gebruik van snellere processoren. Vooral dat laatste zou welkom zijn, want snelheidsmonsters zijn het allemaal niet.
  • Garmin heeft afgelopen jaar qua motornavigatie veel terrein verloren aan TomTom. Op grond daarvan zou je mogen verwachten (hopen?) dat ze ‘gas gaan geven’.
  • Bij toestellen die al wat langer in de markt zijn is de prijs inmiddels behoorlijk gezakt. Het is altijd een afweging tussen ‘het voordeel pakken’ en ‘wachten of er iets nieuws komt, maar dan tegen de hoofdprijs’.

Enfin, uiteindelijk is het allemaal speculatie waar je feitelijk niets aan hebt:

Hou de MrGPS website, nieuwsbrief en Facebook in de gaten. ALS er nieuws is lees je het daar als eerste...

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *