chatsupport

Toelichting op de online chat

De MrGPS online chat is vooral bedoeld voor aankoopadvies en voor ondersteuning van de klanten die hun toestel bij MrGPS kochten. Het is géén algemene helpdesk voor elke vraag op GPS gebied. Ik vraag daar begrip voor: kocht je je toestel elders ga dan te rade bij leverancier cq fabrikant svp.

Heb je je toestel bij MrGPS gekocht: geef dat dan svp aan in het chatvenster. Als ik dan niet snel reageer komt het omdat ik kennelijk even niet beschikbaar ben maar je vraag blijft bewaard en ik zal sowieso via mail reageren, bijna altijd binnen 24 uur. 

Geloof me: ik ben best een aardige vent en ik vind het leuk een ander te helpen. Maar doordat ik een beetje bekend ben in de GPS wereld krijg ik per dag soms wel honderden, vragen van ‘Jan en alleman’. Soms eenvoudig en duidelijk. Soms ingewikkeld of vaag. En die kan ik onmogelijk allemaal beantwoorden.

Bovendien is dat niet mijn verantwoordelijkheid: het ligt het voor de hand, als je je toestel elders kocht, je vraag te stellen aan je leverancier, niet aan mij. En dat geldt ook voor het gebruik van de software. En ik begrijp: een winkel als bijvoorbeeld Mediamarkt of bol.com zal je meestal niet kunnen helpen. Maar dat wist je al bij aanschaf. Daarvoor kan en wil ik geen ‘vangnet’ zijn. Neem dan contact op met de fabrikant; veelal Garmin of TomTom (hieronder de telefoonnummers).

Zou overigens goed kunnen dat je, ondanks verwijzing naar deze pagina, tóch een reactie van me krijgt. Via de chat of via mail. Soms kan ik iemand met een regel tekst op spoor helpen en dan doe ik dat graag. Hangt eerlijk gezegd ook een beetje af van de inhoudelijke sfeer van de vraag. Niets menselijks is mij vreemd.

Krijg je echter geen reactie van me: Ik heb ook heel veel informatie online beschikbaar, grotendeels vrij toegankelijk. Bijvoorbeeld op YouTube of in de MrGPS Kennisbank voor fietsen/wandelen of motor. Kan zinvol zijn daar een tijdje in te grasduinen.
En anders is een videocursus of de ‘personal support‘ misschien een optie. Gebruik zeker ook de diverse fora die internet rijk is; ook daar ben ik vaak te vinden (met als voordeel dat een antwoord niet 1op1 is maar meer mensen zal helpen).

Als beloofd: de telefoonnummers (wat die zijn soms moeilijk te vinden):

Garmin: 

  • Nederland: 0800 0233937/035-5393700
  • België: 02 672 52 54

TomTom

  • Nederland: 020-753 58 18
  • België: 027-007-270

Hoe dan ook: veel succes!

Hans Vaessen
MrGPS