Op pad met de Garmin GPS

29,90

Videocursus voor het gebruik van je Garmin outdoor-GPS.

In totaal vier uur komt alles aan bod wat je moet weten om echt plezier te gaan hebben van je toestel.

De cursus gaat ook uitgebreid in op het programma Basecamp en de mogelijkheden zelf routes te ontwerpen of downloaden van internet.

Voor velen een eye-opener hoe handig en leuk een gps voor fietsen en wandelen kan zijn! Ook geschikt voor oriëntatie vóór aanschaf van een toestel.

 

Let op: dit product betreft de DVD-ROM versie. Met de code in de box van de DVD kun je ook de online versie gebruiken. Heb je geen DVD speler in je computer dan kun je sowieso beter de online versie kiezen.

SKU: bcfw Categorieën: ,

Beschrijving

 

LET OP: ook op Youtube staan vele video’s van MrGPS. Die gaan vooral over de instellingen van de individuele toestellen en over de actuele ontwikkelingen. Die video’s zijn echter vooral bedoeld als AANVULLING op deze cursus-DVD. De video’s op deze DVD staan dus NIET op YouTube!

 

Videocursus ‘Op Pad met de Garmin GPS’

Cursus voor de Garmin GPS: voor fietsers en wandelaars die hun toestel sneller onder de knie willen krijgen is er de vier uur durende videocursus op DVD-ROM “Op pad met de Garmin GPS”.
De cursus werd ontwikkeld in samenwerking met ANWB Op Pad, Toeractief en Kampeer en Caravan Kampioen.

 

Zo’n Garmin outdoor toestel kent een wereld aan mogelijkheden, maar waar moet je beginnen? MrGPS, Hans Vaessen, legt in deze cursus alles op rustige en begrijpelijke wijze stap voor stap uit.

 

Wat is een waypoint? Wat is het verschil tussen een track en een route? Wat zijn de belangrijkste toestelinstellingen? Maar ook: hoe maak je een route in Garmin Basecamp. Hoe kun je een route downloaden en aanpassen aan je eigen wensen? Of nagenieten via Google Earth?

Garmin cursus DVD wandelen en fietsen met de GPS

 

Vier uur video die het plezier in het toestel minimaal zal verdubbelen. Zowel voor beginnende als gevorderde gebruikers.
Heb je nog geen GPS, maar overweeg je wel aanschaf ervan? Bekijk dan ook de bonus-video’s.

 

Garmin

 

– Geschikt voor de Garmin etrex, dakota, oregon, gpsmap62, edge en montana.

– In combinatie met het programma Basecamp.

In de cursus komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

– de basis: wat is een waypoint, wat is een track, wat is het verschil tussen een route en een track

– installatie van de Basecamp software op de computer

– de instellingen van het toestel

– updaten van de software van het toestel

– hoe kun je routes en tracks van internet downloaden en in het toestel zetten

– hoe kun je zelf een route of track ontwerpen en bewerken

– wat zijn de meest interessante route-sites op internet

– demonstratie van online routeplanners

– hoe installeer je kaarten in je toestel

– hoe maak je je eigen kaart

– hoe maak je een backup van toestel en kaarten op de computer

– Bovendien zijn er drie series met bonus-videos die gratis online te bekijken zijn.

 

ISBN: 978-90-819184-1-1


systeemeisen

De MrGPS cursus DVD kan gebruikt worden op elke PC met Windows (het is een DVD ROM, dus NIET bedoeld om af te spelen op de TV).

Mocht er sprake zijn van een wat oudere/langzame PC dan kan het zijn dat de sommige video’s wat ‘hakkelig’ afgespeeld worden. In dat geval adviseren we de inhoud van de DVD naar de harde schijf te kopiëren en de video’s vanaf de harde schijf te starten. Gebruik daartoe eventueel het gratis programma VLC mediaplayer.

 

Apple Mac

Ook afspelen op de Mac is mogelijk, maar dan zullen de video’s handmatig gestart moeten worden. Kijk daartoe in de map ‘movies’. De video’s zijn op basis van de Windows versie van Basecamp, er zullen kleine verschillen zijn. De achterliggende logica is echter hetzelfde dus ook voor de Mac zal de cursus zinvol en bruikbaar zijn.


 

Bezoek MrGPS ook:

– op FACEBOOK

– op YOUTUBE 

 

Beoordelingen

 1. MrGPS

  “Danny” op gpsshop.nl:

  Voor een GPS-leek als mezelf was de aankoop van deze DVD aangewezen, niet alleen voor het maken van mijn (GPS) keuze, maar eveneens voor het gebruik en de mogelijkheden van de GPS.
  Ik heb de DVD eerst aangeschaft, en daarna mijn huidige Garmin GPS.
  Ondertussen zijn we enkele weken verder en ik moet eerlijk zijn dat nu nog steeds blijkt dat de DVD een meerwaarde is om mijn toestel optimaal te leren kennen en gebruiken.
  De opbouw van de cursus is doordacht en to the point. Het grote voordeel is dat de cursus opgedeeld is in hoofdstukken, dit maakt dat je de DVD doelgericht kan gebruiken. Het mooie van een DVD is dat je deze tijdens het afspelen kan pauzeren om dan tegelijkertijd met het GPS toestel te expirimenteren.
  Ik kan deze DVD dan alleen maar aanraden.

 2. MrGPS

  “hape” op gpsshop.nl:

  aanrader

  Als je net als ik voor het eerst een wandel- gps koopt is deze cursus absoluut een aanrader. Bij mijn Garmin Dakota 20 zat een waardeloze handleiding (en dat is zacht uitgedrukt), en als beginner zijn veel zaken erg verwarrend. Denk aan begrippen als routes, tracks en waypoints; installatie van kaarten op de Garmin; het gebruik van BaseCamp, etc. etc.

  De presentator behandelt op een prettige, duidelijke en rustige manier alle aspecten van de GPS en Basecamp en je leert in een paar uur de belangrijkste functies en begrippen. Dit kun je natuurlijk zelf ook allemaal uitvogelen, maar dan ben je waarschijnlijk aanmerkeljk meer tijd kwijt en je zult mogelijk van een aantal functies nooit het bestaan weten.

  De cursus is wat prijzig, maar voor mij was het het geld zeker waard.

 3. MrGPS

  “pieter”op gpsshop.nl:

  Véél beter dan de officiële handleiding van Garmin!

  De DVD behandelt alle aspecten van het gebruik van zowel het toestel als van Basecamp op de computer. Alles wordt helder en zo eenvoudig mogelijk uitgelegd. Je kan ook voortdurend switchen tussen je toestel en Basecamp en de DVD om direct uit te proberen wat er getoond wordt. De handleiding die je bij Garmin kan downloaden gaat veel minder in op alle aspecten van het toestel. Echt een aanrader deze DVD voor wie alle mogelijkheden van het toestel wil gebruiken..

 4. MrGPS

  “roger” op gpsshop.nl:

  Erg nuttige introductie voor gebruik Garmin gps en Basecamp

  Goed gestructureerde en duidelijke uitleg geîllustreerd met voorbeeldmateriaal door een spreker die via een uitstekende articulatie een goed spreektempo aanhoudt.
  Er zijn heel wat verwijzingen naar externe sites waar erg bruikbare info gevonden kan worden.

 5. MrGPS

  “hans” op gpsshop.nl:

  Een geweldig goede leerzame dvd met bovendien goede tips.

  Weet nu wat ik al een tijd gemist heb

 6. Sietske (geverifieerde eigenaar)

  Ik zou deze cd vijf sterren hebben gegeven als hij ook beschikbaar zou zijn voor de Mac en als de verwijzingen hoe je iets op je computer zet, ook voor de Mac zouden zijn behandeld. Ik moest speciaal een laptop van iemand anders lenen en dat is niet handig. De informatie was zeer verhelderend, vooral vergeleken met de waardeloze handleiding van de Garmin.

 7. F. Schlooz

  wanneer komt de DVD op apple ?

  • MrGPS

   Ik vrees dat er geen aparte apple-DVD is of komt. De bestaande versie is echter ook wel op de apple te bekijken; wel moet je dan handmatig de films uit de ‘movies’ directory opstarten.

 8. RonnyCHL

  Erg goede cursus; veel aan gehad. Als u meer uit uw GPS wilt halen is deze cursus zeer aan te raden. Rustige spreker en het is nog gezellig ook!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *