De nieuwe Garmin Zumo XT2!

Eerder dan verwacht komt Garmin met de opvolger van de Zumo XT: de Zumo XT2. 

Het toestel lijkt sterk op de XT maar is nét ietsje groter. Het scherm is daarmee 6 inch geworden (XT: 5,5 inch) en de lichtsterkte is verder verhoogd tot 1050 nits! De XT was al enorm goed, fysiek doet de XT2 gaat de XT2 nog een trede hoger en neemt daarmee een eenzame voorsprong in motornavigatieland. Ook kent de XT2 nu ingebouwd de zogenaamde ‘groupride‘, iets wat bij de XT alleen mogelijk was met een extra accessoire van 200 euro. Met Groupride kun je op je scherm precies zien waar je motormaten zich bevinden. Dat geeft een hoop rust als je elkaar door een inhaalmanoeuvre dreigt te verliezen. 

Maar de veranderingen onderhuids zijn belangrijker: Met de XT2 introduceert Garmin ook de Tread app. En daarmee feitelijk de opvolger van Basecamp. Erg interessante ontwikkeling die de XT2 naast een dijk van een apparaat ook tot een echte ‘road-changer’ maakt. 

Kan ik een hoop over schrijven maar een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Dussss… bekijk mijn review video’s en je weet wat ik bedoel. Er is een globale korte video met de belangrijkste aspecten; smaakt dat naar meer? Ga dan eerst even koffie zetten voor vijf video’s van totaal ruim een uur. 

Heb je op dit moment een wat oudere Garmin (waarbij ik zelfs de zumo 595 als oud reken ;-)): ga dan ondertussen op zoek naar een hamer om de spaarpot stuk te slaan. Of kijk je persoonlijke financieel directeur even lief aan.. “Schat.. het wordt tijd voor iets nieuws!“.

(binnenkort op deze plek meer info!)

 

 

Geef een reactie