Route verandert bij overzetten naar het toestel

Route verandert bij overzetten naar het toestel

Heb je je prima gehouden aan alle uitleg op de cursus DVD; constateer je tòch dat de route compleet verandert na export naar je toestel.

De oorzaak is dan 10 tegen 1 een instelling in basecamp.

Druk maar eens op ctrl-O (zelfde als ‘bewerken’ – ‘opties’) en kies daar voor toesteloverdracht. Haal dan het vinkje weg uit het vakje ‘pas de route altijd aan de kaart op mijn toestel aan bij overdracht’:

 

herb2

LET OP:

1.

Als dit inderdaad de oorzaak is van het probleem duidt dat erop dat de route is gemaakt in een andere kaart.

Daarbij is het goed om je te realiseren dat er verschil is tussen NT en NTU. De oudere toestellen als de zumo220, 550 en 660 werken met NT, de Zumo 3xx en 590, alsook BMW Nav 5 werken met NTU.

Het kan dus goed zijn dat zowel jij als je maat werken met bijvoorbeeld kaartversie 2015.4 maar dat bij één van beiden toch de route wordt herberekend. Dat komt dan doordat bijvoorbeeld jij een Zumo350 hebt en je maat een zumo 660. De één werkt met NT, de ander met NTU. En dus zal Basecamp bij één van de twee, bij ingeschakeld vinkje, gaan rekenen. Haal je dat vinkje echter weg en zet je de route 1op1 over (dus zelfs zònder in NT resp. NTU te herberekenen) dan zal de route, ook al is die een andere versie gemaakt, vrijwel altijd 100% goed overgezet worden. Het herberekenen is vooral van belang als de route echt een paar jaar oud is (c.q. wanneer je niet weet hoe oud de route is, bijvoorbeeld bij download).

2.

Heb je meerdere toestellen: zorg dan dan je na aanpassen van de instelling even klikt op ‘pas toe op alle toestellen’.

3.

Als er op enig moment een update van Basecamp verschijnt: controleer deze instelling dan ook even. Ik heb gemerkt dat het voorkomt dat het spontaan weer naar de standaardinstelling (= met vinkje) gezet wordt.

5646Basecamp, Garmin-Motor, Zumo, Zumo 2xx, Zumo 550, Zumo 590/595, Zumo 660, Zumo-3xx
Total 22 Votes:
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Stel je eigen vraag!
(wordt dan mogelijk toegevoegd aan de kennisbank)

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?