kaarten installeren op de computer

kaarten installeren op de computer

LET OP: onderstaande uitleg is ietwat ingehaald door de ontwikkelingen: Express verandert nu en dan. Zie voor de actuele versie van Express de uitleg over de update naar 2015.4


 

Als je met Basecamp werkt hoef je geen kaarten op je computer te installeren. Koppel gewoon je toestel aan de computer en Basecamp gebruikt de kaarten die op het toestel staan. De eerste keer duurt dat even, de volgende keren gaat dat heel snel. Gemak dient de mens…

Echter: zeker als je vaak met basecamp werkt dan is het knap irritant als je elke keer je toestel moet koppelen en wil je eigenlijk liever de kaarten ook op de computer zelf installeren.

Voor de ‘oude garde’ die liever met Mapsource werkt ipv Basecamp is dat zelfs noodzakelijk: Mapsource kan niet werken met de kaarten uit het toestel.

De oplossing is eigenlijk heel eenvoudig:

Download en installeer het programma Garmin Express dat je HIER kunt downloaden.

Koppel je toestel aan de computer en wcht even af tot Express het toestel herkent; je kunt het toestel nu ook meteen registreren maar noodzakelijk is dat niet.

Vervolgens zie je vermoedelijk een scherm als hieronder, kies voor ‘installeer de kaarten opnieuw’:

express1

In het volgende scherm kies je voor ‘geavanceerde opties’:

express2

 

… en vervolgens voor ‘alleen computer’, waarbij je meteen kunt aangeven op welke plek de kaartbestanden moeten worden geïnstalleerd.

express3

 

… en vervolgens wijst de weg zich vanzelf en is het slechts een kwestie van geduld. Afhankelijk van je verbindings-snelheid zelfs ‘veel geduld’ – het gaat om grote bestanden dus het kan zelfs een paar uur duren.

LET OP:

Het kan zijn dat je melding krijgt dat er een kaartupdate is. Zelfs bij een nieuw toestel komt dat voor: je apparaat is allicht een tijd onderweg geweest van fabriek naar jouw bureau.

In dat geval kies je voor installeren op toestel én computer. Het zal dan ook twee keer zo lang duren. Geduld!

4396Basecamp, Garmin, Garmin-auto, Garmin-Motor, Garmin-outdoor
Total 26 Votes:
5

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Stel je eigen vraag!
(wordt dan mogelijk toegevoegd aan de kennisbank)

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?