Help

Problemen met het gebruik van een MrGPS DVD?

Als je werkt met Windows-10 kan het zijn dat je, na starten van de DVD weliswaar onderstaande videoscherm ziet, maar dat er na het drukken op ‘play’ niets gebeurt:

player2

Het lijkt erop dat het te maken heeft met een iets te sterke beveiliging van je computer.

Gelukkig zijn er twee eenvoudige oplossingen voor:

  1. de films handmatig starten
  2. bestel gratis de online versie van de cursus

1. de films handmatig starten:

  • Open de bestandsverkenner op de computer en zoek je DVD-speler op.
  • Open de bestandsmap ‘movies’
  • Dubbelklik op de gewenste video

 


2. bestel gratis de online cursus

Inmiddels is de cursus ook in een online versie beschikbaar. Maar natuurlijk laten we je niet tweemaal betalen voor de cursus!

Vul bij het bestellen als couponcode de code in die je vindt in de binnenzijde van de DVD box. Je zult zien: dan wordt het aankoopbedrag nul euro en kun je de online-versie dus gratis gebruiken.

Let op: vul alleen de code zelf in, dus niet de toevoeging met ‘FW’ of ‘BC’, een voorbeeld van zo’n code is dus “JHYT583W”. Resultaat is dan dus ook dat je géén betaling hoeft te doen. Staat er nog steeds een te betalen bedrag dan heb je vermoedelijk de code niet goed ingevuld.

Klik op de link hieronder om de online versie te bestellen:

 

Excuus voor het ongemak!

Hans Vaessen
MrGPS

 

 


Andere mogelijke problemen/oorzaken:


a. je gebruikt een DVD speler ipv een DVD-ROM speler

De cursus staat op een DVD-ROM en is bedoeld voor gebruik op de computer. In een gewone DVD speler dal de DVD NIET werken: gebruik dus de DVD-ROM speler van je computer

b. je gebruikt een CD-ROM speler ipv een DVD-ROM speler

Veel oudere computers hebben een CD-speler ipv een DVD-speler. Daar kun je de DVD wel in plaatsen, maar de computer kan de gegevens niet inlezen. Gebruik een computer met een DVD-ROM speler.

c. De DVD start niet automatisch

Afhankelijk van de instellingen van de computer kan het voorkomen dat de cursus niet automatisch start. Ga in dat geval met de windows verkenner naar de DVD-map en dubbelklik op het bestand start.html

Ook op de Mac zal de cursus niet vanzelf opstarten. Op de Mac kun je het best bladeren naar de ‘movies’ directory en de films handmatig opstarten.

d. De videos spelen ‘hakkering’ af.

Dat kan verschillende oorzaken hebben: kennelijk kan één van de componenten in je computer de hoge resolutie moeilijk aan. Vaak heeft dat de maken met de snelheid waarmee gegevens van de DVD-ROM speler in de computer geladen worden.
Mogelijke oplossing is het kopiëren van de inhoud van je DVD naar de harde schijf van de computer. Maar daartoe op je computer een aparte map (bijvoorbeeld ‘MrGPS’) en kopieer de inhoud van de DVD naar die map. Dubbelklik in die map vervolgens op het bestand start.html.

Wat ook kan helpen is het gebruik van een andere videospeler die minder ‘zwaar’ is voor de computer. Bijvoorbeeld het (gratis) programma VLC. Je kunt het HIER gratis downloaden.

Overigens zien we dat de kwaliteit van afspelen mede afhankelijk is van de gebruikte internetbrowser. Met name in firefox lijkt wat moeite te hebben met HD-video, zelfs op ‘zware’ computers. Oplossing is dat met de windows verkenner naar de DVD te gaan; RECHTSklikken op start.html en bij ‘openen met’ kiezen voor Internet Explorer.


e. Ik krijg de melding ‘video not found or access denied’

Het lijkt erop dat deze melding zich met name voor kan doen bij gebruik van de browser ‘Google Chrome’. Onze indruk is dat het een fout in Chrome is, die met de automatische update van Chrome vanzelf weer zal herstellen.

Ondertussen zijn er enkele work-arounds:

– open de DVD met ‘Internet Explorer’ of ‘firefox’:
Kies, als je de DVD geplaatst hebt, voor ‘toon bestanden’ danwel ga met windows verkenner naar de DVD. Klik vervolgens met de RECHTER muisknop op het bestand start.html (het kan zijn dat er alleen ‘start’ staat) en selecteer ‘openen met’- kies dan internet explorer.

danwel:
– Blader met de windows-verkenner naar de DVD en open de map ‘movies’. Dubbelklik daar op de gewenste aflevering. De video opent dan met de videospeler die als standaard op je computer staat geinstalleerd. Gebruik eventueel VLC (Je kunt het HIER gratis downloaden.)

Let op:

Als je problemen hebt met het afspelen is het niet vreemd dat je de indruk hebt dat je DVD niet in orde is. En als dat zo is wordt hij vanzelfsprekend omgeruild voor een nieuwe.
ECHTER: de kans dat de DVD zèlf defect is echt héél erg klein! De kans is groot dat je na een paar dagen wachten op omruil alsnog tegen dezelfde problemen aan loopt.
Kijk daarom s.v.p. goed naar bovenstaande suggesties. Lukt het daarmee niet, probeer het dan zeker ook even op een andere computer, bijvoorbeeld van een kennis.

Succes!