City Navigator kaarten updaten

City Navigator kaarten updaten

De wegenkaart in de Garmin heet ‘City Navigator’. Voor City Navigator (CN) komen regelmatig updates uit:

  • de nieuwe types werken met City Navigator NTU – daarvoor komt maximaal vier maal per jaar een update uit
  • de oudere type werken met City Navigator NT – daarvoor komt maximaal twee mal per jaar een update uit

Het updaten van kaarten is an sich een eenvoudig proces, maar er moet veel informatie gedownload worden dus het vraagt wel om wat geduld.

  • TIP: laat je niet gek maken: ook al komt er vier maal per jaar een update uit; die hoef je echt niet elke keer per se te installeren; vroeger lag hetzelfde shell stratenboek vijf jaar lang op de achterbank ;). Stel dat er dagelijks een update uitkwam, dan zou je die ook niet elke dag updaten. Vlak voor de vakantie is een goed moment, maar:
  • TIP: doe zo’n kaartupdate NIET op de avond voor je op vakantie gaat. Liever een GPS met kaarten van een half jaar oud dan zonder GPS op vakantie

Om je kaarten te updaten moet je even het programma Garmin Express downloaden en installeren; en vervolgens je toestel aansluiten. Je krijgt dan automatisch melding als er een update beschikbaar is.

  • TIP: als je de kaarten ook op de computer wilt installeren kies dan voor ‘geavanceerde opties’ en vervolgens voor ‘toestel en computer’.
  • TIP: het kan zijn dat Express meldt dat er te weinig geheugenruimte is voor heel Europa en voorstelt een regio te installeren. Advies: koop voor minder dan een tientje een 8GB geheugenkaartje en plaats dat in het toestel. Ook al lijkt aanvankelijk misschien dat Express dat kaartje niet herkent – als het goed is worden vervolgens alle kaarten automatisch op de SD geïnstalleerd.
  • TIP: Mocht je een ouder toestel hebben als bijvoorbeeld de Zumo550 dan moet je, om de kaarten op SD te installeren, het oude programma Mapinstall gebruiken.

Het installatieproces verloopt vervolgens eigenlijk helemaal automatisch maar kan, afhankelijk van je verbindingssnelheid wel lange tijd duren. Schrik er dus niet van als het urenlang duurt en breek het proces liefst ook niet halverwege af. Ga gewoon ondertussen iets anders doen en kijk na een paar uur hoe het er voor staat. Tijdens het updateproces kun je ook gewoon doorwerken op je computer; hooguit zal je internetverbinding wat langzamer zijn.

Loop je toch tegen problemen aan kijk dan of je voldoende schijfruimte hebt om de update uit te voeren (ga uit van ca 10 GB vrije ruimte) of schakel tijdelijk je anti-virusprogramma uit.

Wil je stap voor stap zien hoe de update verloopt; bekijk dan onderstaande video:

LET OP: Express is iets veranderd qua uiterlijk; bekijk voor de volledigheid ook DIT BERICHT

3081Basecamp, Garmin-auto, Garmin-Motor, Garmin-outdoor, Video-motor, Video-outdoor
Total 2 Votes:
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Stel je eigen vraag!
(wordt dan mogelijk toegevoegd aan de kennisbank)

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?