Zumo 3xx, 590: het eerste begin

Zumo 3xx, 590: het eerste begin

Nou, gefelicteerd!

Net je doos van je Zumo geopend en… wat nu?

Een paar tips op je op gang te helpen:

Toestel

Je toestel is als zodanig meteen gereed voor gebruik. Alleen: om er mee te kunnen werken zal het apparaat eerst GPS-ontvangst moeten hebben. Anders weet hij niet waar hij is en kan dus bijvoorbeeld ook geen route berekenen.

Voor GPS ontvangst heb je in principe vrij zicht naar de hemel nodig. Of je binnenshuis ontvangst hebt hangt af van verschillende factoren. Zo zal bijvoorbeeld isolerende beglazing het gps-signaal tegenhouden. Het kan dus nodig zijn even naar buiten te gaan voor het toestel zegt ‘gereed voor gebruik’.

Het krijgen van een fix kàn enige minuten duren. Hoe lang precies hangt ondermeer af van wanneer het toestel voor het laatst ingeschakeld was. Het is normaal dat de eerste fix wat langer duurt.

Met behulp van de autosteun kun je het toestel meteen in de auto gebruiken. Voor gebruik op de motor zul je eerst aan de slag moeten: het apparaat bevestigen en de stroom aansluiten. Als je met geluid wilt rijden zul je ook daar iets voor moeten regelen. Dat kan eenvoudig met ‘oordopjes’, een helminbouwset is beter; een bluetooth ontvanger het beste. Die laatste zul je dan ook nog even moeten pairen met je toestel.

Software

Ik adviseer je te beginnen met installatie van Basecamp. Dat is het programma waarmee je ondermeer je routes gaat maken. Je kunt het downloaden van de Garmin Website.

Als je basecamp de eerste keer start zie je alleen een hele ruwe kaart. Er is nog geen detailkaart op je computer geïnstalleerd.

Maar dat is geen probleem: je computer kan gewoon de kaart uit het toestel uitlezen. In het begin is dat zelfs de enige manier om met Basecamp te werken.

Sluit het toestel met de meegeleverde USB kabel aan en start Basecamp. Heb nu vooral even geduld. Na enige tijd wordt het toestel gezien en zal Basecamp automatisch inlezen. Dat duurt vrij lang maar wees gerust: de volgende keren gaat dat inlezen van de kaarten veel sneller.

Vervolgens ben je klaar voor het maken van je eerste route!

Wil je extra ondersteuning bij het gebruik van Basecamp: overweeg dan aanschaf van de MrGPS cursus DVD. Niet alleen zul je het daarmee sneller onder de knie krijgen, bovendien zul je waarschijnlijk dingen ontdekken die je anders nooit gevonden had!

Update

Volgende stap is het eventueel updaten van kaarten en interne software van het toestel. Daarbij kun je er dan ook voor zorgen dat de kaarten op de computer zelf geïnstalleerd worden (zodat je niet telkens je toestel hoeft in te schakelen). Lees daarvoor de FAQ over Garmin Express.

 

 

2386Zumo 590/595, Zumo-3xx
Total 4 Votes:
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Stel je eigen vraag!
(wordt dan mogelijk toegevoegd aan de kennisbank)

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?