Basecamp voor Motorrijders

29,90

Videocursus voor het gebruik van je Garmin Zumo.

ATTENTIE: de DVD versie is niet meer leverbaar. Zie in plaats daarvan de online versie.

Voordeel: geen verzendkosten, direct beschikbaar, geen DVD speler nodig, ook op bijv tablet te bekijken. En nog steeds zo vaak bekijken als je wilt.

Klik HIER voor de online versie van ‘Basecamp voor motorrijders‘.

In totaal vier uur komt alles aan bod wat je moet weten om echt plezier te gaan hebben van je Garmin Zumo.

 

De cursus gaat ook uitgebreid in op het programma Basecamp en de mogelijkheden zelf routes te ontwerpen of downloaden van internet.

 

Voor velen een eye-opener. Je leert de logica van toestel en software en ineens blijkt allerlei ‘gedoe’ uit het verleden in werkelijkheid heel eenvoudig.

ATTENTIE: de DVD versie is niet meer leverbaar. Zie in plaats daarvan de online versie

(nog) niet op voorraad

MrGPS voorraad-service:

Beschrijving

 

 

LET OP: ook op Youtube staan vele video’s van MrGPS. Die gaan vooral over de instellingen van de individuele toestellen en over de actuele ontwikkelingen. Die video’s zijn echter vooral bedoeld als AANVULLING op deze cursus-DVD. De video’s op deze DVD staan dus NIET op YouTube!

 

 

MrGPS videocursus Basecamp voor motorrijders

Het maken van een mooie motorroute met het Garmin programma BaseCamp is niet zo heel moeilijk. En toch komt het regelmatig voor dat je onderweg aanloopt tegen vervelende verrassingen waarbij de route blijkt af te wijken van wat je thuis achter de computer had bedacht. Met alle ergernis van dien! Want àls je dan eindelijk de tijd hebt om te gaan toeren wil je ook honderd procent genieten…

Daarom nu een complete videocursus op twee DVD’s, totaal vier uur video. Bekijk de video’s op de computer, zet ‘m op pauze en doe de handelingen gewoon na. In je eigen tempo! En begrijp gaandeweg wat er mis kan gaan en hoe je dat voorkomt.

Met aandacht voor het downloaden en zelf maken van routes, voor de routeringsinstellingen en kaartsoorten. Hoe zit dat nu nu precies met dat herberekenen. Hoe verander je start en eindpunt, hoe plak je twee routes aan elkaar? En wat wordt er bedoeld met ontvlaggen en unglitchen en hoe doe je dat dan? Enorm leuk is ook de combinatie met Google Earth .

Een dagje studie waar je járen plezier van gaat hebben!

 

Inhoud van de cursus:

DVD1:

– voorwoord door Hoofdredacteur ANWB Promotor Jan Kruithof en MrGPS Hans Vaessen
– het eerste begin: snel je eerste route maken
– firmware van het toestel updaten
– kaarten updaten
– snelle uitleg van het maken van een route
– snelle uitleg van het downloaden van een route
– rondleiding Basecamp deel 1: o.m.: de bovenbalk
– rondleiding Basecamp deel 2: o.m.: activiteitenprofielen en routeringsinstellingen
– rondleiding Basecamp deel 3: o.m.: de werkbalken en knoppen
– rondleiding Basecamp deel 4: o.m. werken met de bibliotheek
– Google Earth

 

 

DVD2:

– routes maken uitgebreid – deel 1 – o.m. de werking van de knoppen, in- en uitzoomen; start/eindpunt
– routes maken uitgebreid – deel 2 – o.m. de route controleren, het ‘magnetisme’ van de kaart en ‘softe viapunten’
– routes maken uitgebreid – deel 3 – o.m. een route verlengen, twee routes combineren; praktische probleempjes/tips
– routes downloaden uitgebreid – deel 1 – o.m. waarom herberekenen?
– routes downloaden uitgebreid – deel 2 – o.m.: met z’n allen keren op de weg: hoe komt dat?
– routes downloaden uitgebreid – deel 3 – o.m.: toch nog een knoepert van een fout!
– de verschillende soorten herberekenen
– start en eindpunt veranderen
– een route opdelen
– een route ontvlaggen
– een route ontglitchen
– een backup van kaarten en toestel maken

 


 

systeemeisen

De MrGPS cursus DVD kan gebruikt worden op elke PC met Windows (het is een DVD ROM, dus NIET bedoeld om af te spelen op de TV).

Mocht er sprake zijn van een wat oudere/langzame PC dan kan het zijn dat de sommige video’s wat ‘hakkelig’ afgespeeld worden. In dat geval adviseren we de inhoud van de DVD naar de harde schijf te kopiëren en de video’s vanaf de harde schijf te starten. Gebruik daartoe eventueel het gratis programma VLC mediaplayer.

 

Apple Mac

Ook afspelen op de Mac is mogelijk, maar dan zullen de video’s handmatig gestart moeten worden. Kijk daartoe in de map ‘movies’. De video’s zijn op basis van de Windows versie van Basecamp, er zullen kleine verschillen zijn. De achterliggende logica is echter hetzelfde dus ook voor de Mac zal de cursus zinvol en bruikbaar zijn.


 

 

Bezoek MrGPS ook:

– op FACEBOOK

– op YOUTUBE 

 

Beoordelingen

 1. MrGPS

  “Johan”op gpsshop.nl:

  Perfect

  Moet iedereen doen kom je de nodige hints en trucs tegen die je zelf nooit had gevonden.

 2. MrGPS

  “Werner” op gpsshop.nl:

  Weg wezen, wegwijs worden met MrGPS.

  Ik werkte al lang met Garmin (Zumo) en heb met veel vallen en moeilijk opstaan het gebruik geleerd. MAAR.. deze video is een openbaring en heeft het antwoord op vele onopgeloste vragen of beter gebruik. MrGPS Hans Vaessen heeft een aangename manier om alles op een boeiende en niet-saaie manier te brengen. Vooraleer de vervanging van de reeds 8 jaar oude ZUMO 550 is dit de ideale manier om de juiste keuze te maken als motorrijder. Een dikke pluim !

 3. MrGPS

  “Jan”op gpsshop.nl:

  een must voor iedere GPS liefhebber

  Prachtig instrument voor iedere GPS gebruiker die graag zelf routes uitstippelt en bewerkt

 4. MrGPS

  “Paul” op gpsshop.nl:

  Bijzonder duidelijk en compleet

  De videocursus is zeer duidelijk en uitgebreid. Zowel algemeenheden als nuttige “tips and tricks” worden behandeld. Hij is specifiek op motorrijders afgestemd. De extra video’s op internet vormen een mooie aanvulling. Ze geven bijvoorbeeld info over een bepaald type van Garmin-GPS en hoe je die best samen met BaseCamp gebruikt.

 5. MrGPS

  “Dirk” op gpsshop.nl:

  Gewoon de max

  Ik begreep van BaseCamp niets. Nu kan ik ook op visueel vlak, aan mijn tempo les volgen via de 2 Dvd’s.

 6. MrGPS

  “Marc” op gpsshop.nl:

  Moet je hebben!

  Gewoon goed , je kunt hier veel met bijleren en dingen ontdekken die je nooit zou gaan gebruiken ontdekken. Goed uitgelegd , nodig want gps toestellen blijven nog altijd ingewikkeld om alle voordelen te ontdekken, toch blijft oefenen de beste leerschool

 7. MrGPS

  “Theo” op gpsshop.nl:

  Uitstekende cursus (voor Windows gebruikers)

  Een heldere en gedegen cursus die het maximale uit BaseCamp haalt, daarom een ‘must-have’ voor iedere motorrijder die zelf routes wil maken (en distribueren). Daarnaast veel waardevolle tips (o.a. de verwijzing naar de javawa website met GPS tools) die je niet vindt in de de gps handleiding.

 8. RonalT

  Een aanrader voor mensen die zoekende zijn in de wereld van GPS en ZUMO.
  Alles wordt duidelijk en zonder fratsen uitgelegd op een manier waar bijzonder prettig naar te luisteren is.. Het kijken naar Hans vind ik wat minder, maar dat ligt aan mijn voorkeur….. 🙂

  Dus waar wacht je nog op!

  RonalT

 9. Boudewijn

  De cursus is een MUST voor iedereen die met BaseCamp aan de slag wil. Er wordt op een prettige en duidelijke manier uitgelegd hoe het een en ander functioneert, en als je net zoals ik geen “held” bent in de wereld van computers en dergelijke is het bijzonder handig om deze cursus te hebben EN op terug te vallen. Het enige puntje van kritiek wat ik heb is dat de cursus is afgestemd op “windows”. Voor “MAC” gebruikers is het iets anders. In hoofdlijnen kan je het wel volgen maar als Hans er iets dieper op in gaat ( ben ik in ieder geval…) de weg kwijt! En dat is jammer…..

  • MrGPS

   Klopt. Ik werk vanuit Windows. Enerzijds omdat ik zelf geen Mac heb; anderzijds omdat het percentage Mac gebruikers echt te laag is om er een aparte cursus van te maken. Tegelijk echter: belangrijkste binnen de cursus is de ‘logica’ achter de routes cq software. Overigens dank voor je compliment; ik begrijp dat je er, ondanks deze beperking, toch veel aan hebt gehad.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *