Mapsource voor Motorrijders

29,90

 

In totaal vier uur komt alles aan bod wat je moet weten om betrouwbare routes te maken in Mapsource.

Let op: Mapsource is inmiddels opgevolgd door BaseCamp. Vandaar dat de cursus MapSource in de aanbieding is. Maar pas op dat je niet per ongeluk de verkeerde bestelt. Vooral met de toestellen vanaf de Zumo 3xx kun je beter met Basecamp werken!

 

Artikelnummer: msmr Categorie:

Beschrijving

 

 

 

LET OP: ook op Youtube staan vele video’s van MrGPS. Die gaan vooral over de instellingen van de individuele toestellen en over de actuele ontwikkelingen. Die video’s zijn echter vooral bedoeld als AANVULLING op deze cursus-DVD. De video’s op deze DVD staan dus NIET op YouTube!

 

 

MrGPS videocursus Mapsource voor motorrijders

Het maken van een mooie motorroute met het Garmin programma Mapsource is niet zo heel moeilijk. En toch komt het regelmatig voor dat je onderweg aanloopt tegen vervelende verrassingen waarbij de route blijkt af te wijken van wat je thuis achter de computer had bedacht. Met alle ergernis van dien! Want als je dan eindelijk de tijd hebt om te gaan toeren wil je ook honderd procent genieten…

Daarom nu een complete, vier uur durende, videocursus op twee DVD’s. Bekijk de video’s op de computer, zet ‘m op pauze en doe de handelingen gewoon na. In je eigen tempo!

Een dagje studie waar je jarenlang plezier van gaat hebben!

LET OP!: het programma Mapsource is inmiddels opgevolgd door Basecamp. Daar is een andere aparte cursus-DVD voor.
Om die reden is de cursus Mapsource stevig afgeprijsd. Zeker als je een ouder type toestel hebt (tot en met de Zumo660) kun je echter naar verwachting nog jarenlang met Mapsource blijven werken en kàn dit een interessante optie zijn. Werk je met een toestel vanaf de Zumo 340 dan raden we aan Basecamp te bestellen.

ISBN: 978-90-819184-0-4

 

De cursus is zowel bedoeld voor wie nèt een Garmin heeft gekocht als voor wie er al jaren mee rijdt. Voor wie met twee linkerhanden achter de computer zit, maar ook voor de meer doorgewinterde gebruiker.

Voor die laatste groep zullen de hoofdstukken ‘een route maken – uitgebreid’ en ‘een route downloaden – uitgebreid’ misschien wat langdradig zijn. Maar tòch ook voor hen misschien relevant, want ondermeer zie je heel duidelijk hoe vaak en hoe makkelijk het voorkomt dat routepunten nèt naast de weg belanden. Eén van de meestvoorkomende oorzaken van problemen onderweg. En uiteraard: hoe je dat dan voorkomt.

Een ander belangrijk thema is ‘herberekenen’. Want ook daar is veel verwarring over. Niet zo vreemd trouwens, want er zijn drie soorten herberekenen. En van de laatste twee zijn er weer twee categorieën. Het wordt je allemaal haarfijn uitgelegd. Maar we kijken ook verder! Bijvoorbeeld naar programma’s als ITN converter en Tyre. We plannen een route op routeyou.com en we laten zien hoe je Google Earth kunt installeren en wat de beste instellingen zijn.

En het mooie is: je hoeft er niet eens de deur voor uit. Nog mooier: je bepaalt je eigen tempo! Kwestie van even de video op pauze zetten en de getoonde handelingen zelf nadoen. Zo vaak als je wilt.

En bovendien: we gebruiken het toestel natuurlijk vooral ‘in het seizoen’. Na de wintermaanden is er een hoop weggezakt. Neem dan even een half uurtje om de belangrijkste onderwerpen opnieuw te bekijken en je bent weer helemaal klaar voor de meest prachtige toertochten!

Inhoud:

DVD 1: – voorwoord
– Route maken -snel
– Route downloaden – snel
– Mapsource vd Basecamp
– Toestel registreren
– Rondleiding mapsource
– Backup van toestel en PC – Toestel instellingen
– Soorten kaarten
– Kaarten laden
– Routeringsinstellingen
– Route maken uitgebreid -deel 1

DVD 2:

– Route maken uitgebreid -deel 2
– Route downloaden – uitgebreid
– Route manipuleren
– Routes overzetten
– Herberekenen – drie soorten – Google earth
– Tyre
– ITN converter
– Routeyou
– OnRoute motorkaart
– Route-sites

 

 

Bezoek MrGPS ook:

– op FACEBOOK

– op YOUTUBE