Nieuwe Firmware TomTom Rider: 17.2

Vandaag is er weer nieuwe firmware verschenen voor de TomTom Rider. En net als bij de vorige update, eind mei, spreekt TomTom over “ er zijn diverse prestatieverbeteringen en bugfixes geïmplementeerd“. 

Da’s niet heel informatief, maar wel begrijpelijk:

Qualitate qua mag ik als MrGPS af en toe een beetje achter de scherm meekijken en weet ik zodoende dat één van die verbeteringen op een (echt lange) lijst is dat een bepaald karakter op het Poolse toetsenbord is gecorrigeerd. En zo zal er ook vast in het Mandarijn Chinees iets zijn verbeterd. 😉 Zo krijg je vanzelf een hele lange, amper leesbare,  lijst.

Maar één verandering wil ik er toch even uitlichten, want over dat probleem heb ik ik-weet-niet-hoeveel berichten gezien:

Heb je een route naar de Rider overgezet, blijft het ‘importeer rondje’ eindeloos ronddraaien. Braaf als je bent wacht je keurig een paar minuten (sommigen een paar uur) maar er verandert niets. Je wilt afbreken maar was bang iets stuk te maken… Uiteindelijk doe je dat toch en…. blijkt dat de route er gewoon in staat! (je had dus helemaal dus hoeven wachten).

Enfin, Dat was dus knap irritant, maar dat is tevens één van de aspecten die met deze update opgelost is. Snel via MyDrive installeren dus!


Overigens had ik er zelf helemaal geen problemen mee. Ik koppel m’n Rider alleen met een kabel aan de computer om de firmware en de kaarten te updaten. Laden van de routes doe ik ALTIJD via de cloud. Zowel vanuit MyDrive, MyRouteApp als Tyre.

Weten hoe dat werkt? Klik HIER en bekijk de laatste video. Of overweeg aanschaf van de videocursus ‘Toeren met de TomTom’, daar komt het nog wat uitgebreider aan de orde.

Meer weten over de TomTom Rider? bekijk de Review-video’s. 

 

 

 

Voor de Gebruikers
van de TomTom Rider 4xx:
Er is vandaag
nieuwe firmware verschenen, versie 17.2.
 
Wat er precies
veranderd is is niet duidelijk. Net als bij de voorgaande update van eind mei
spreekt TomTom van ” er zijn diverse prestatieverbeteringen en bugfixes
geïmplementeerd.”
 
Achter de schermen
heb ik wel lijstjes voorbij zien komen met vele tientallen ‘dingen en dingetjes’
maar van veel daarvan is amper soep te koken.
 
Laat ik er echter
ééntje uit lichten die velen zullen
herkennen:

1 reactie

  1. Kraaij schreef:

    Top. Het probleem van het ronddraaien had ik ook. Al eerder gemerkt dat het laden al gebeurt was en dat het loskoppelen geen probleem. Fijn deze bevestiging. Het cloudverhaal ga ik bestuderen ben niet zo handig zeg maar slim.

Geef een reactie