belangrijke update TomTom Rider: versie 17.3

13 reacties

 1. Peter Bakker schreef:

  Het toevoegen van tussenstops op een track is op zich een goede optie, maar zolang je niet gewaarschuwd wordt als je een tussenstop nadert, is de kans nog steeds groot dat je er voorbij rijdt. Ik kijk niet constant op het scherm.
  In de oudere Tomtoms kon je een waarschuwing krijgen als je een bepaalde POI op de route nadert. Die optie mis ik nog steeds.

  • MrGPS schreef:

   Oh zeker, het kan altijd nog beter. Maar het is best lastige materie. Het voordeel van gebruik van de gpx track is dat je als gebruiker kunt bepalen welke route-software je gebruikt. Met introduceren van ‘eigen oplossingen’ (zoals ook deze) verlaag je die uitwissselbaarheid. Ter illustratie: als je werkt met routeyou of kurviger kun je geen via’s invoegen. En omgekeerd: heb je een gpxtrack met via’s dan zullen die in de tomtom wel en in de Garmin niet zichtbaar zijn.
   Wat mij betreft zou een vorm van standaardisatie prioriteit moeten hebben.

   Qua per ongeluk voorbij rijden: dat is de reden dat ik het prettig zou vinden als die via’s ook in de rechterkolom getoond zouden worden. Je kijkt sowieso nu en dan op het scherm, en dan weet je vrij snel of er een ‘aandachtspunt’ nabij is. Ik verwacht dat die optie op enig moment nog wel zal verschijnen… Maar geen idee hoe lang dat duurt.

 2. Peter Bakker schreef:

  De rechterkolom zou al een verbetering zijn. Maar waarschuwing bij het naderen van een bepaalde POI zoals vroeger zou ook mooi zijn en dat zit een standaardisatie niet in de weg.

 3. Ruurt Visser schreef:

  Als ik een track open op mydrive op mijn pc en ik klik rechts op de route, zie ik geen “voeg tussenstop toe’.
  Doe ik iets niet goed?
  bvd en gr Ruurt Visser

 4. Ruurt Visser schreef:

  Ik ben weer te snel zie ik. Het gaat alleen met een route welke gemaakt is in MyDrive. En dat was mij niet duidelijk. Problem solved!

 5. Ludwig schreef:

  Jammer dat de nieuwe update geen verandering bracht in het ellenlange synchroniseren van contacten. 45 minuten is een verdomd lange tijd om een 60-tal contacten te synchen.

 6. Stephen Pilasky schreef:

  Beste MrGPS, Ik heb de TomTom 550 en na het maken van een route via MyDrive en ook het plaatsen van tussenstops de tussenstops sync nooit met mijn 550. Hoe krijg ik de tussenstops te zijn op de 550?

 7. Henk Schrama schreef:

  beste mensen
  Hoe update ik de poi van de tomtom 550, ik durf niet te experimenteren
  we hebben de apparaten nu 2 jaar en volgens mij is er wel wat veranderd.

Geef een reactie