Nieuw: Spannende route plannen in TomTom MyDrive

Errug goed nieuws voor de Rider-rijder:

Je zag al eerder in mijn reviews de optie tot het plannen van een spannende route in de TomTom Rider 400. Een heel erg leuke optie. Zou leuk zijn als je dat ook op de computer zou kunnen.

En sinds vandaag kán dat inderdaad, op de MyDrive website van TomTom. Je maakt in een handomdraai een prachtige route; verschrikkelijk leuk!

<<Edit 8 april 2016>>Heb er inmiddels ook een video’tje over gemaakt:

<<edit 14 april 2016>>In de praktijk blijkt de planner nu en dan ook onverharde wegen te kiezen; TomTom zal dit op korte termijn aanpassen.


En nog een video’tje dat Garmin-gebruikers een beetje jaloers maakt ;):

 

 


Ik heb er nog niet uitgebreid mee getest, maar omdat het het komend weekend mooi weer wordt alvast grofweg hoe het werkt:


A. je gaat naar de MyDrive site van TomTom en logt daar in met het TomTom account waaraan je toestel gekoppeld is; linksboven kies je voor ‘plan route’, je kiest natuurlijk voor ‘spannendste’:

mydrive-a0


B. Klik op de kaart op je startpunt en kies voor eh… ‘gebruik als beginpunt’:

mydrive-a1


C. Geef links aan dat je een rondrit wilt en de mate van voorkeur voor hoogteverschil en bochten

mydrive-a2


D. Klik, afhankelijk van de gewenste routelengte, een stuk verderop op de kaart en kies daar voor ‘plan route’. Even later zie je al een rondrit verschijnen.

mydrive-a3


E. voeg, door op de kaart te klikken, evt. viapunten toe:

mydrive-a4


F. Beoordeel het resultaat en…

mydrive-a5

… als het bevalt: druk op ‘voeg track toe aan mijn routes.


G. Geef de route een naam en druk op ‘gereed’

mydrive-a6


H. Zorg dat je toestel is gekoppeld aan je smartphone, met met bluetooth-tethering ingeschakeld en het toestel ingelogd op MyDrive.. En je route verschijnt vanzelf bij ‘mijn routes’.

 

Mocht het allemaal niet in één keer lukken: ik zal er binnenkort wel een korte video over maken… Bovendien: dit is de ontwikkeling waarop ik wachtte met het maken van de TomTom videocursus – daarin komt uiteraard nog veel meer aan de orde, maar dit mocht niet ontbreken. Enfin, ik kan eindelijk aan de slag!


Terzijde: het plannen van een spannende route is ook mogelijk met MyRouteapp. Dat is dus NIET hetzelfde als MyDrive! MyDrive is van TomTom zelf, Myrouteapp van de makers van Tyre. Om met MyRouteApp een spannende route te kunnen maken moet je de Gold versie hebben, en die is niet gratis. Het maken van zo’n route in MyRouteApp vind ik zelf net even wat lekkerder werken dan in Mydrive. Voordeel van MyDrive is dat het gratis is…

 


NABRANDER:

Op basis van terugkoppeling van gebruikers twee opmerkingen:

a. als je een foutmelding komt dat vermoedelijk omdat je toestel (nog) niet is aangemeld bij MyDrive

b. helpt ook dat niet: dan werk je vermoedelijk met zo’n handige 😉 Apple: schijnbaar functioneert eea (nog) niet met Safari

c. aan het eind van de tweede video geef ik aan dat je, door de route naar SD te exporteren, de route ook naar een Garmin Zumo kunt overzetten. Voor de helderheid: daarmee bedoel ik dat de route éérst naar de Rider overgezet wordt en dan in de Rider zelf naar SD ge-exporteerd wordt. Een andere mogelijkheid is er (vooralsnog) niet.

 

 

Geef een reactie