Nieuwe Firmware TomTom Rider: versie 16.101

Er is voor de TomTom Rider weer nieuwe firmware verschenen.

Belangrijkste verandering is dat het nu ook mogelijk is uitgaand te bellen. Tot dusverre was alleen ‘inkomend verkeer’ mogelijk. Deze verandering werd aanvankelijk al bij de vorige update gemeld maar werd toen uitgesteld. Nu is het dus alsnog mogelijk.

Daarnaast is er sprake van ‘diverse prestatieverbeteringen en bugfixes, waaronder een fix van het probleem dat soms het volumeniveau van aanwijzingen soms willekeurig verlaagd werd (iets dat ik zelf niet heb ervaren, maar ik heb er op fora wel meldingen van gezien).

Belangrijkste verandering zit echter in de MyDrive software. Dat is echter geen toestel-software, maar online. HIER lees je meer daarover.


Wel even aardig om te melden: heb je wellicht een TomTom in de auto of heb je een kennis die daarmee rijdt? Attendeer dan even op het feit dat het nu ook met die toestellen mogelijk is om een gpx-route te laden en, met de nieuwste firmware, zelfs een tracklog op te slaan. Het betreft dan de modellen  GO 40, GO 50, GO 60, GO 400, GO 500, GO 510, GO 600, GO 610, GO 5000, GO 5100, GO 6000, GO 6100, START 40, START 50 en START 60.

Ook routes plannen in MyDrive (zie link hierboven) en naar het toestel sturen is hiermee mogelijk.