MrGPS winteractie!!

Nee, bij MrGPS geen ‘black Friday’ aanbiedingen. Je hebt het hier over een aanschaf waar je jaren mee gaat doen en waarvoor je je goed wilt oriënteren op de juiste keuze. Zo’n apparaat moet je niet in een opwelling kopen.

Daarom gelden deze superscherpe aanbiedingen minimaal tot 31 december; zodat je bijvoorbeeld op je gemak alle MrGPS review video’s kunt bekijken.

Winteraanbieding

Los van de gereduceerde prijs lijkt aanschaf van een motornavigatiesysteem in de winter niet logisch. Toch is dat misschien wél het geval: de digitale verkeersinformatie van deze apparaten is namelijk zo enorm goed dat het je in de winter urenlange file ellende kan besparen!

Ook al heb je een vast ingebouwd navigatiesysteem in de auto: tenzij dat een heel jonge auto is zal dat gebruik maken van de zgn. TMC verkeersinfo. De bandbreedte daarvan is eigenlijk te klein waardoor tijdens de spits zelfs niet alle snelwegfiles meegenomen kunnen worden. Bovendien is de ‘verversingsfrequentie’ heel laag.

De digitale verkeersinfo komt binnen via je smartphone en kent die beperkingen niet. Zelfs op secundaire wegen en in de bebouwde is de informatie vrijwel ‘realtime’.

Pakketsamenstelling

  • De TomRom Rider 550 heeft standaard alleen de motorsteun
  • De TomTom Rider 550 Plus heeft bovendien de autosteun, autoplug en opbergtas
  • De TomTom Rider 550 Premium heeft bovendien een optie om de motorsteun afsluitbaar te maken
  • De Garmin Zumo 396 wordt standaard geleverd met motor- én autosteun

kwaliteit verkeersinformatie

Is de verkeerinformatie inderdaad belangrijk voor je dan adviseer ik aanschaf van de Rider 550 Plus. Niet alleen is die aanbieding het allerscherpst; bovendien is de verkeersinformatie van TomTom beduidend beter dan die van Garmin. Dat komt doordat men andere ‘bronnen’ gebruikt. Garmin gaat primair uit van verplaatsingen van beroepsvervoer (vrachtwagens, taxi’s); TomTom kijkt vooral naar verplaatsing van mobiele telefoons (en heeft daarbij ook in de gaten dat een kantoorgebouw met stilzittende medewerkers géén file betekent 😉 ). De fijnmazigheid van dat netwerk levert echt subliem resultaat.

Zo heb ik zelf eens meegemaakt dat er na een file op de snelweg ook op de N-weg een lange file ontstond. Ik werd echter tijdig de paralelweg opgestuurd en kon, weliswaar hobbelend over de verkeerdrempels, breeduit lachend honderden stilstaande auto’s passeren. Dat zijn de momenten dat zelfs mijn vrouw blij is met MrGPS ;).

Videocursus

Andere reden om je toestel reeds in de winter aan te schaffen is dat je dan mooi de tijd hebt het goed te leren kennen. Niet alleen het toestel, maar ook de routesoftware. En daar kan een MrGPS videocursus bij helpen! Ook bij deze actie krijg je na toevoegen van je toestel aan de winkelwagen de mogelijkheid om de videocursus ‘toeren met de tomtom’ cq ‘basecamp voor motorrijders‘ met 50% korting te bestellen. Dat bespaart je nog eens een kleine 15 euro!

Welke moet ik kiezen

Als gezegd: neem de tijd en oriënteer je goed. Mail of bel (06-11649313) me gerust als je advies nodig hebt. Dat  mag ook buiten de gebruikelijke openingstijden (mocht ik niet opnemen; spreek dan de voicemail svp in).

Maar gebruik liefst eerst onderstaande hulpmiddelen:

(reden dat ik ook de voorgangers erbij zet is dat daar extra informatie in zit die ook voor de opvolger geldt; vooral bij de Rider zijn ook die video’s relevant)

Tot slot

Mocht je met ‘de club’ ook in de winter bezig willen zijn met je hobby. Overweeg dan wellicht een MrGPS club-training te organiseren. Klik HIER voor meer informatie daarover.

Enfin, het lijkt erop dat het een ‘echte’ winter gaat worden: geniet ervan en … drive safe!

 

Hans Vaessen
MrGPS