Nieuw: Garmin Zumo 345, 395 en 595

Tijdens de motorbeurs Utrecht lanceert Garmin haar nieuwe modellenreeks van de Zumo: de Zumo 345, 395 en de 595. En daarmee logischerwijs de opvolgers van de 340, 390 en 590.

Beide toestellen hebben verschillende toevoegingen en vernieuwingen. Meest opvallend is dat de 345 en 395 nu ook beschikken over een mp3-speler; iets dat tot dusverre was voorbehouden aan de duurdere Zumo’s. Voor velen een belangrijk pluspunt.

Bij de 595 gaat die muziek nog een stap verder en kun je zelfs op het scherm van de Zumo bladeren door de spotify-playlists. Daarnaast kent de 595 de mogelijkheid om notificaties van je telefoon op het scherm van de zumo te laten verschijnen; zelfs te laten voorlezen.

Bovendien kennen alle modellen de ‘avontuurlijke route‘, waarbij je met schuifjes de voorkeur voor bochten en niveauverschillen kunt instellen. In bijna alle berichten over de nieuwe modellen zie je dat dan ook als belangrijkste feature genoemd. En inderdaad: het is een belangrijk thema, waarbij tot dusverre de Garmin Zumo achterbleef bij de TomTom Rider (zie ook deze vergelijking).

Zijn de nieuwe modellen op dat vlak inderdaad verbeterd? In onderstaande ‘first impression’ een duidelijk antwoord op die vraag:

 


De nieuwe toestellen zijn vanaf begin april 2016 leverbaar

Via onderstaande links kun je aangeven dat je automatisch een mailtje wilt ontvangen zodra ze er zijn; wil je zeker weten dat je hem als eerste in huis hebt kun je uiteraard ook meteen bestellen:

Schrik niet van de prijzen! Vanwege de sterke dollar heeft Garmin de prijs van de Zumo over de hele breedte met 100 euro verhoogd. – Garmin heeft nog voor introductie besloten de prijzen naar beneden bij te stellen. Klik HIER voor meer info

Om dat effect een beetje te verzachten doet MrGPS er tijdens de introductieperiode (in ieder geval tot 1 mei) gratis een Basecamp cursus-DVD bij!

Wil je het toestel bestellen, maar heb je die cursus DVD al in bezit? Dan krijg je met terugwerkende kracht 50% korting op die cursus DVD: stuur daartoe even een mailtje aan sales@mrgps.nl.


Let op:

In bovenstaande video ben ik ‘vrij kritisch’ over de ‘avontuurlijke route’. Het zou kunnen dat Garmin daar nog voor lancering verbeteringen in aanbrengt. Ik hou de vinger aan de pols en zal hier t.z.t. in een vervolgvideo nader in duiken.

Geef een reactie