Downgrade City Navigator 2013.3

LMUZoals bekend zijn er wat problemen met de nieuwste kaartversie City Navigator 2013.4. Met name in Nederland, en vooral bij rotondes, kan het voorkomen dat er met omwegen gerouteerd wordt.

Met dank aan de signalen vanuit de gebruikerscommunity in Nederland is het probleem inmiddels onderkend door Garmin Quality Europe en wordt er met de hoogste prioriteit gewerkt aan een oplossing. De update naar 2013.4 is zelfs tijdelijk helemaal stopgezet.
Op dit moment is nog niet bekend wanneer er een gecorrigeerde versie zal zijn; mijn persoonlijke inschatting is dat dat binnen 1 a 2 weken het geval zal zijn.

Maar wat nu als je 2013.4 als geïnstalleerd had?

Als je 2013.4 al geïnstalleerd had kun je niet via de ‘normale procedure’ terug naar 2013.3. Garmin voorziet echter wel in maatwerk in deze.

MrGPS advies:

  • heb je de upgrade naar 2013.4 al gedaan dan adviseer ik eigenlijk om dat ‘lekker even zo te laten’. De kans is groot dat je helemaal niets zult merken van de fout in routering; loop je er tòch tegenaan: gebruik dan even gezond verstand. Wacht even af tot de nieuwe versie er is.
  • wil je echter tòch liever terug naar 2013.3 dan kan dat. Stuur dan even een mail naar NLsupport@garmin.com, met in de onderwerpregel ‘downgrade 2013.3’ en vermeld in het bericht het serienummer van je toestel. Je ontvangt dan zsm via email instructies over hoe te handelen.