Garmin introduceert de Edge Touring

Persbericht Garmin:

 
Garmin® introduceert Edge® Touring en Edge® Touring Plus, de nieuwe GPS toestellen ontworpen voor navigatie op de fiets

Edge Touring Lifestyle1

 

Garmin kondigt de Edge Touring en Edge Touring Plus fietscomputers aan. GPS navigatie ontworpen voor toerfietsers, forenzen, mountainbikers en fietsers die navigatie op hun stuur willen hebben. Edge Touring en Edge Touring Plus werken net zoals GPS navigatie in een auto,
maar dan met fietsspecifieke opties en voorgeladen met kaarten en POI’s om de fietser te helpen de weg te vinden. Beide modellen worden geleverd met op de weg en off-road navigatie en kunnen suggesties geven voor een rondje fietsen gebaseerd op een ingegeven afstand. De Edge Touring en Edge Touring Plus worden geïntroduceerd op de Eurobike in Friedrichshafen (hal 5, standnummer 201).

“De nieuwe Edge Touring en Edge Touring Plus zijn perfect voor fietsers die op zoek zijn naar avontuur en vrijheid. Voor hun is fietsen een manier van leven,” vertelt Dennis Herremans, Product Manager Garmin Nederland. “Eenvoudig op te starten, eenvoudig in gebruik en voorgeladen met fietsspecifieke kaarten laat hij fietsers zorgeloos navigeren naar hun bestemming.”

Ontworpen voor navigatie op de fiets: Edge Touring wordt geleverd met fietsspecifieke kaarten die het gemakkelijker maken voor fietsers om op de route te blijven en hun weg terug te vinden. Wanneer fietsers van A naar B fietsen, kunnen ze de Edge Touring vragen een route voor te stellen. Of ze kunnen een route rijden die ze gemaakt of gedownload hebben van Garmin Connect of Garmin Adventures. Edge Touring zal ze begeleiden tijdens de tocht door middel van duidelijk afslag-voor-afslag visuele instructies. Gebruikers kunnen kiezen tussen de fiets, toerfiets en mountainbike modus om de meest geschikte route te berekenen. Edge Touring zal fietsers daarna begeleiden via geschikte wegen of fietspaden naar hun bestemming. Met de rondrit specificatie geef je de afstand in die je wilt rijden en Edge Touring doet de rest. Hij berekent tot 3 routes waar je uit kunt kiezen, inclusief hun afstand en hoogteprofielen. Fietsers kunnen de routes vergelijken en er één kiezen. Met één druk op de knop worden vervolgens de afslag-voor-afslag aanwijzingen gegeven. Ga naar http://bit.ly/1c0HXyD om de Edge Touring in actie te zien.

Ontworpen voor fietsen: Robuust, waterbestendig (tot 1 meter diepte en tot maximaal 30 minuten bij incidentele blootstelling) en met een 2.6” touchscreen dat werkt in de regen en met handschoenen – Edge Touring is ontworpen voor alle elementen. Hij weegt minder dan 100 gram en past gemakkelijk op de stuurpen of op het stuur. De oplaadbare batterij gaat tot 15 uur mee en werkt ook met de optionele Garmin powermonkey eXplorer externe accu. Deze geeft 20 uur extra fietstijd. Edge Touring toont belangrijke fietsdata zoals tijd, snelheid, gemiddelde snelheid, maximum snelheid en afstand. Fietsers kunnen van 1 tot 10 gegevensvelden zien op een helder en aan te passen scherm. Edge Touring wordt geleverd met een standaard fietssteun en kan eenvoudig verwisseld worden tussen fietsen.

Rijd en herbeleef je ritten opnieuw: Edge Touring slaat op hoe ver, hoe snel en waar fietsers rijden. Ze kunnen dus de rit opnieuw beleven en deze delen zodra deze geüpload is naar Garmin Connect. Fietsers kunnen hun eigen tochten delen of zoeken naar nieuwe via Garmin Connect of ze zoeken via Garmin’s gratis software Basecamp naar nieuwe avonturen. Zodra een leuke tocht gevonden is, kan deze overgezet worden naar de Edge Touring en kun je van start gaan. Gebruikers kunnen ook hun eigen tocht maken door eenvoudig punten op de kaart in GarminConnect of Basecamp aan te klikken en deze tocht over te zetten naar de Edge Touring.
Edge Touring Plus – De premium GPS navigator voor fietsers: Edge Touring Plus levert alle

Edge Touring Plus, view, UNITED STATES

fietsspecifieke specificaties van Edge Touring en is daarnaast ook ANT+ compatibel. Het werkt dus ook draadloos met een optionele Garmin hartslagmonitor om fietsers te laten weten hoe hard ze gewerkt hebben. Edge Touring Plus toont zelfs belangrijke gegevens zoals hoe ver je nog kunt rijden met je eBike en hoe vol de accu nog is. Het beschikt ook over een barometrische hoogtemeter voor accurate hoogte, hellingsgraad, stijging- en dalingdata.

De Edge Touring en Touring Plus worden in de herfst verwacht en hebben een verkoopadviesprijs van respectievelijk € 249 en € 299. De producten zullen voor de eerste keer getoond worden op de Eurobike in Friedrichshafen van 28 tot en met 31 augustus (hal 5, standnummer 201)
.