Ik heb een Rider 410 maar er staan alleen kaarten van Europa in! Is het wel een 410?

Ik heb een Rider 410 maar er staan alleen kaarten van Europa in! Is het wel een 410?

Het kan wat verwarrend zijn als je een rider 410 koopt: In het toestel zie je alleen de kaarten van Europa. En als je bij systeem kijkt staat er ‘Rider400’.  Verdorie! Hebben ze me het verkeerde toestel geleverd!

Maarrr…. maak je niet ongerust: alles is in orde.


Kaarten

Als je een Rider 410 hebt dan heb je daarmee een lifetime-licentie voor de kaarten van de hele wereld.

Alleen: af-fabriek staan ‘alleen’ de kaarten van West en Oost Europa voorgeinstalleerd. Dat is normaal en heeft als reden dat je anders bij een kaartupdate wel hééél grote bestanden zou moeten downloaden; terwijl je allicht niet elke dag in Amerika of Japan aan het toeren bent…

Ga je op enig moment naar ‘Verweggistan’ dan kun je via MyDrive op dat moment de meest actuele kaart van die regio gratis downloaden. Hou er rekening mee dat dat proces enkele uren kan duren dus doe dat liefst niet de avond voor vertrek! 😉


Typeaanduiding

Dat er bij ‘systeem’ Rider400 staat is omdat het softwarematig exact hetzelfde toestel is als de Rider400. Het verschil zit ‘m in de kaartlicentie en de voor geïnstalleerde routes. Toch denk ik dat het handig zou zijn als TomTom er voor zou kunnen zorgen dat op die plek gewoon de aanduiding ‘410’ staat. Dat zou een hoop verwarring voorkomen. Ik verwacht dat dat op een gegeven moment met een firmwareupdate verandert.

Maar ook hier dus: dat daar ‘400’ staat is normaal; in de zin dat dat met alle 410’s het geval is.


Routes

Als je kijkt bij je routes zie je daar de 100 voor geïnstalleerde routes. Dat is alleen bij de 410 zo; in de 400 staan ze niet.


Dussss….

Geen reden tot zorg. De routes staan er in? Je kunt via Mydrive kaarten van de rest van de wereld vinden? Dan is het gewoon een 410.

2455TomTom, TomTom Rider 4xx/5xx
Total 4 Votes:
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Stel je eigen vraag!
(wordt dan mogelijk toegevoegd aan de kennisbank)

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?