Tijdens rijden nu en dan zwart beeld of kantelend scherm?

Tijdens rijden nu en dan zwart beeld of kantelend scherm?

Heb je er last van dat tijdens het rijden je toestel ineens heel traag reageert (met name Rider4xx) of nu en dan kort een zwart scherm laat zien (Rider 550)? Of zelfs dat het beeld ineens even ‘op z’n kop’ staat?

Dan zit de oorzaak in een bepaalde trilling van de motor die de bewegingssensor van het toestel activeert. Soms net wel/net niet, waardoor je het beeld niet ziet kantelen, maar toch de processor even heel erg druk is (dat veroorzaakt de traagheid cq het zwarte scherm).

Op de ene motor heb je er volstrekt geen last van; op een ander juist heel veel.

Je zou dan kunnen proberen de montagehoek van het toestel iets te veranderen. Dat kán helpen.

Je kunt ook een andere motor kopen 😉

Maar, wees gerust:

Er is een heel simpele oplossing die het probleem voor 99,9% zeker oplost:

Ga naar ‘instellingen’ – ‘uiterlijk’ – ‘scherm’ en schakel daar de weergavevergrendeling in. 

Daarmee wordt de bewegingssensor buiten werking gesteld en hebben trillingen van de motor geen invloed meer. (zeker bij de Rider 4xx vind ik dat persoonlijk bij bediening ‘in de hand’ ook een groot voordeel. In de hand kan het immers ook vaak voorkomen dat het apparaat denkt te ‘kantelen’ en dat maakt de bediening trager).

In algemene zin: zeker bij de Rider 4xx (waarvan de processor minder snel is) is bovenstaande vaak ook oplossing voor ‘vage klachten’, zeker als je eerst een reset van het toestel uitvoert.

Tenzij je het belangrijk vindt tijdens het rijden het toestel te draaien (iets dat bijna niemand doet overigens) raad ik eigenlijk iedereen aan die weergavevergrendeling standaard in te schakelen; het komt de stabiliteit van het toestel ten goede.

 

 

3160TomTom, TomTom Rider 4xx/5xx
Total 27 Votes:
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Stel je eigen vraag!
(wordt dan mogelijk toegevoegd aan de kennisbank)

You will receive an email when your question will be answered.

+ = Verify Human or Spambot ?