ANWB motorboek Nederland

22,95

Schitterend route-boek van de hand van Jan Dirk Onrust, ondermeer ontwerper van honderden dagtochten van Promotor.

Bij elke thema-route een uitgebreid verhaal dat niet alleen heerlijk wegleest maar ook maakt dat je tevoren een stuk meer weet van wat je onderweg gaat tegenkomen.

Het 192 pagina’s tellende boek bevat 30 prachtige routes tussen de 150 en 260 km. Vooral in Nederland, soms ga je even de grens van Duitsland en/of België over. Alle routes zijn als gpx-track te downloaden.

Geschikt voor zowel Garmin Zumo als TomTom Rider!

Uitverkocht

Join the waitlist to be emailed when this product becomes available

Artikelnummer: ANWB-motorboek Categorieën: , ,

Beschrijving

Jan Dirk OnRust werkt al bijna 20 jaar als freelancer voor ANWB, Promotor en motor.nl. Hij ontwierp honderden Promotor dagtochten en schreef er verhalen bij. Bovendien verscheen in 2011 ‘De Booswichtenclub’, met een bundeling van zijn inmiddels beroemde columns.

Jan Dirk vertelde MrGPS over z’n boek:

Toen de ANWB mij benaderde hadden ze een reisgids voor motorroutes in gedachten. Maar ik vind reisgidsen niet om doorheen te komen. Dat zijn naslagwerken, opsommingen van wat je tegenkomt onderweg. Ik wilde veel liever een boek met verhalen die tot reizen inspireren, een leesboek eigenlijk, waarin toch veel informatie staat. Ik liet wat voorbeelden zien en eigenlijk waren ze meteen enthousiast. In aanpak en vorm werd het een ongebruikelijk reisboek, maar ze hebben me van begin af aan gesteund en waren heel blij met het eindresultaat.

Wat is een goed verhaal?

Een goed verhaal is vooral een verhaal dat je tot het eind toe leest. Als je onderweg ook nog wat hebt opgestoken, zin hebt gekregen en hebt gelachen, dan is het helemaal goed.

Over de routes:

De verhalen zijn gebaseerd op de dagtochten die ik voor Promotor maak. Die hebben allemaal een strak thema. Als je dat niet doet kun je je tocht elke keer ‘een lekker stukkie rijden’ noemen. Dat wil ik juist voorkomen. Dus gaat het over bijvoorbeeld Romeinen, de Atlantikwall en extreme uithoeken. Het gaat heel vaak over dingen die je niet direct kunt zien. Over geschiedenis vooral. En als je weet hoe het in elkaar zit, ga je er anders naar kijken. Neem nou de Dodendraad die over de grens met België liep in de Eerste Wereldoorlog. Die was veel dodelijker dan de Berlijnse Muur. Als je dat weet, kijk je met andere ogen naar de grens en wordt het een stuk spannender. Vooral als je er in de schemering gast rijden. Dan is het alsof je in een jongensboek terecht komt.

Wat vindt MrGPS ervan?
Dit boek is gewoon een must-have voor de toerrijder. En dan zeker voor de GPS-rijder. Die weet immers hoe je kunt ‘voor-genieten’ tijdens het ontwerpen van een route. Dit boek is een andere manier van voorgenieten. Met heerlijke verhalen. Interessant, luchtig en vol humor. Het straalt uit dat je het leven niet te serieus moet nemen, maar vertelt stiekem toch heel serieuze en interessante verhalen over de omgeving waar je gaat toeren.

Een boek om te krijgen, een boek om weg te geven. Voor je verjaardag, voor Moederdag, Vaderdag, onder de kerstboom, whatever.  Een boek om in één keer uit te lezen bij het haardvuur, of juist elke week één hoofdstuk voor het slapen gaan. Om de volgende dag fris op te staan en een prachtige tocht te rijden!