Aanbieding!

Garmin Zumo 595 LM Travel Edition

Oorspronkelijke prijs was: €599,00.Huidige prijs is: €549,00.

ADVIES: NIET meer bestellen; op 4 maart 2020 verschijnt de (véél betere) opvolger: de Zumo XT

Met tal van mogelijkheden om te genieten van de meest prachtige motorroutes. De best aanschaf sinds de motor zelf!

LET OP: dit is de  ‘Travel Edition’: met kaartlicentie voor (bijna) de hele wereld. klik HIER voor de exacte kaartdekking.

Gratis bezorgd, ook naar België!

Beschikbaar via nabestelling

Artikelnummer: zumo595-te Categorieën: , , Tags: ,

Beschrijving

Premium GPS voor nieuwe avonturen op de motorfiets

  • Handschoenvriendelijk, robuust 5-inch touchscreen met dubbele oriëntatie dat goed leesbaar is in zonlicht en geschikt is voor gebruik onder zware weersomstandigheden (IPX7)
  • Gedetailleerde kaarten van Europa met gratis levenslange5 kaartupdates. (Europa-versie). Bij de ‘Travel Edition’ versie bovendien gratis aanvullende levenslange download voor Noord-Amerika, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Noord-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland
  • Klik hier om de kaartdekking van de Travel Edition te bekijken
  • Garmin Adventurous Routing™ om routes te vinden langs kronkelige wegen of door heuvelachtig landschap met weinig snelwegen
  • Waarschuwingen voor de bestuurder bij het naderen van onder andere scherpe bochten, spoorwegovergangen en flitsers
  • Handsfree bellen en smartphone-meldingen2 direct op uw zūmo
  • Muziek afspelen van MP3-speler of smartphone en muziek streamen van Spotify® muziekservice3
  • Waarschuwingen voor roodlichtcamera’s en flitsers* met gratis levenslange updates.

Gebouwd voor avontuur

De zūmo 595LM met Garmin Adventurous Routing™ om routes te vinden vol kronkelige weggetjes door heuvelachtig gebied is het perfecte navigatietoestel voor de avontuurlijke motorrijder. Het grote, handschoenvriendelijke 5-inch touchscreen met hoge resolutie biedt zowel horizontale als verticale weergave. De transflectieve schermtechnologie vermindert spiegeling en zorgt dat het scherm ook in fel zonlicht gemakkelijk is af te lezen.

De voordelen van Bluetooth

Synchroniseer uw zūmo met een compatibele smartphone2 en een Bluetooth headset of helm (afzonderlijk verkrijgbaar). U kunt uw telefoon veilig opbergen in uw zak of motortas en uw ogen op de weg houden terwijl u handsfree belt. Ook kunt u Smart Notifications3 instellen om u direct in de kaartweergave te attenderen op oproepen, sms-berichten en meldingen van apps.

 

Rijd slimmer met uw smartphone

Wat gebeurt er op de weg vóór u? Op uw zūmo 595LM kunt u live weers- en verkeersinformatie ontvangen via de draadloze app Smartphone Link7 app. Deze app maakt LiveTrack mogelijk, een handige functie waarmee vrienden uw locatie kunnen volgen wanneer u aan het rijden bent.

 

Muziek voor onderweg

Wilt u uw eigen soundtrack meenemen op uw tocht? Met de bedieningsknoppen op het touchscreen van uw zūmo kunt u ook muziek en media afspelen via een compatibele MP3-speler of smartphone2. En via de populaire Spotify muziekservice3 kunt u zelfs uw favoriete afspeellijsten streamen.

Veiliger rijden met waarschuwingen voor de bestuurder

Om te zorgen dat u nog beter oplet en nog veiliger rijdt, is uw zūmo 595LM  voorzien van een handige waarschuwingsfunctie die u attendeert op naderende scherpe bochten, gewijzigde maximumsnelheid, spoorwegovergangen, overstekend wild, schoolzones en dergelijke. U wordt ook gewaarschuwd als u van de verkeerde kant een straat met eenrichtingsverkeer wilt inrijden, en als u roodlichtcamera’s en flitsers1 nadert. Bij lange ritten attendeert de waarschuwing voor vermoeidheid3 u op mogelijke rustplaatsen om na urenlang rijden een pauze te nemen. De functie Verderop op uw zūmo attendeert u in de kaartweergave op nuttige punten of mijlpalen op uw route. En als u bepaalde wegen wilt volgen of door bepaalde gebieden wilt rijden kunt u met Easy Route Shaping uw route aanpassen door op de kaart punten toe te voegen.

 

Nooit meer onderweg een lege tank

Uw zūmo 595LM is standaard voorzien van een ingebouwde tripcomputer met digitale brandstofmeter. Op die manier kunt u gemakkelijk schatten hoeveel kilometer u nog kunt rijden voordat uw tank leeg is. Dynamische tankstopwaarschuwingen geven aan wanneer het tijd is om te tanken en zelfs waar u het dichtstbijzijnde tankstation kunt vinden. Een handige maximumsnelheidsindicator geeft aan wanneer u gas moet terugnemen. En met behulp van het digitale kompas en een database met nuttige punten speciaal voor motorrijders kunt u gemakkelijk reparatiediensten en dealers vinden. Uw zūmo is bovendien voorzien van een servicelogboek waarin de datums van service- en onderhoudsbeurten aan uw motorfiets en het aantal gereden kilometers worden geregistreerd.

Aanwijzingen op basis van herkenbare oriëntatiepunten

Garmin Real Directions™ op de zūmo 595LM voegt een extra dimensie toe aan “gesproken afslag-voor-afslag aanwijzingen”. Behalve gesproken straatnamen geeft uw zūmo ook richtingaanwijzingen op basis van herkenbare oriëntatiepunten, gebouwen en verkeerslichten (bijvoorbeeld “Sla rechtsaf na het rode gebouw”).  En dankzij Foursquare® data, kan uw zūmo putten uit een database met miljoenen nieuwe en populaire locaties om te bezoeken.

Levenslange kaartupdates

De zūmo 595LM wordt geleverd met gratis kaartupdates5 gedurende de hele levensduur van uw toestel, zodat u voor uw routes altijd gebruik kunt maken van de meest actuele beschikbare nuttige punten en kaarten.

Navigatiefuncties

photoReal knooppuntbeeld geeft een realistische weergave van knooppunten en kruisingen op uw route, zodat u ingewikkelde knooppunten gemakkelijk kunt passeren. Fel gekleurde pijlen op het zūmo scherm en gesproken aanwijzingen geven aan welke rijbaan u moet nemen voor de volgende afslag of afrit. zūmo 595 is voorzien van 3D-terreinweergave met hoogte-informatie. Uw zūmo biedt ook de functie TracBack® om de weg terug te vinden door dezelfde route in omgekeerde richting te volgen.

Bandenspanningcontrole

Voor extra veiligheid op de weg is de zūmo 595LM compatibel met het Garmin bandenspanningmeetsysteem6 (TPMS, afzonderlijk verkrijgbaar). Er is één TPMS sensor vereist voor elke band. Het systeem werkt alleen met metalen ventielen. Met TPMS worden de bandenspanninggegevens draadloos overgebracht en in real-time weergegeven op het scherm van uw zūmo.

Compatibel met VIRB® camera

In combinatie met een compatibele Garmin VIRB serie HD action camera (afzonderlijk verkrijgbaar) kunt u met uw zūmo 595LM de hoogtepunten van uw rit vastleggen. U kunt de VIRB camera op afstand bedienen en opnamen starten en stoppen vanaf het scherm van uw zūmo. Op die manier kunt u uw avonturen gemakkelijk vastleggen en later opnieuw beleven.

Updates en extra’s

Gebruik Garmin Express™ om uw zūmo 595LM up-to-date te houden. Met Garmin Express kunt u eenvoudig kaarten en software bijwerken, favorieten van en naar toestellen overbrengen en gratis aangepaste voertuigpictogrammen en stemmen installeren. Behalve een motorfietssteun is bij uw zūmo 595LM voor extra flexibiliteit ook een autosteun met voedingskabel geleverd, zodat u het toestel zowel in de auto als op de motorfiets kunt gebruiken.

review video MrGPS

In aanvulling op deze video-review:

1. Scherm

Groot pluspunt van de 595 ten opzichte van de Zumo 396 is de schermgrootte. Zeker als met de jaren de ogen wat minder worden is die 5 inch echt wel een voordeel.

Wel is het goed te beseffen dat de 595 een andere beeldschermtechniek gebruikt: het scherm is transflectief. Dat levert een voordeel en een nadeel:

Voordeel is dat het scherm zelfs bij direct inschijnend zonlicht (denk aan zon van achteren) super afleesbaar is, terwijl je op dat moment op vrijwel alle andere toestellen geen donder meer ziet.

Nadeel van transflectief is dat je bij meer gemiddelde lichtomstandigheden een wat fletser scherm hebt; dan is bij bijv de Zumo396 en Rider550 het contrast duidelijk beter.

Het is een kwestie van smaak welke schermtechniek de voorkeur heeft; het grote scherm is echter sowieso een pluspunt; maar daar betaal je ook voor…

2. routes laden via telefoon

Met firmware 4.50 (dec 2018) is het met de Zumo595, net als bij de Zumo 396, nu ook mogelijk om routes van en naar het toestel te sturen via de smartphone. Een belangrijk voordeel!

Echter: er bleken in die firmware nog wat fouten te zitten waardoor hij in januari 2019 weer ingetrokken werd. Op dit moment is niet bekend wanneer de update weer verschijnt.