Ik ga op vakantie en ik neem mee….

Afgelopen weken was ook MrGPS op vakantie, inmiddels weer terug. Maar aangezien GPS niet alleen m’n werk is, maar ook hobby en passie zou er ook ‘gewerkt’ worden. Het was echter zo warm dat daar minder van gekomen is dan gepland. Onderstaande schreef ik vóór vertrek; zal binnenkort melden wat er van gekomen is!

Mijn voornemens voor afgelopen vakantie:

M’n andere passie is, zoals velen weten, de wijn. Dus ook dit jaar gaan we met de vouwwagen naar de Bourgogne. Echter niet, zoals je zou verwachten, midden in het wijngebied, maar net ten Westen daarvan. Toen, ruim honderd jaar geleden, de druifluis Phylloxera bijna alle druivenplanten in de Bourgogne vernietigde maakten de druiven daar plaats voor grazige weilanden bevolkt door de zo typische Charolais koeien.

Gelukkig wordt er ook in die streek nog wel een beetje wijn gemaakt. Niet geheel toevallig ondermeer door de eigenaar van de kasteelcamping waar we verblijven.
Naast proeven nodigde dat vorig jaar uit om, met de smartphone, wat te experimenteren met ‘Sphere-foto’s zoals onderstaande.

(voor meer afbeeldingen: zie http://www.dehinn.nl/montrouant/)


Wat gaat er dit jaar mee op reis?

vakantie1


 

vakantie3De Garmin Nuvicam

Nieuw autonavigatiesysteem van Garmin. Met ingebouwde dashcam die niet alleen filmt wat er vóór je gebeurt maar ook kan waarschuwen als je in slaap dreigt te sukkelen en per ongeluk van rijbaan verandert.


 vakantie5De TomTom Rider 400

Weliswaar niet op de motor, maar ook met de auto is het een mooie omgeving om een ‘spannende route’ te rijden. Eens zien wat de rider daar van bakt. Bovendien wil ik zien of ik de kwaliteit van de digitale verkeersinfo van Garmin versus TomTom kan vergelijken. Voor het eerst dus dat ik hoop dat er onderweg een hoop files staan 😉


 vakantie2De etrex Touch 35

Het allernieuwste outdoortoestel van Garmin. Heb ‘m net binnen en het ziet er erg goed uit. Een soort van mini-oregon. Maar de ‘user-interface’ is ook behoorlijk veranderd; dus daar moet vast een nieuw filmpje over komen. Als het allemaal past gaat zowel de tourfiets als de MTB mee; eens zien of ik uit m’n luie stoel weet te komen om e.e.a. nader te onderzoeken.


 vakantie4De VIRB XE

Eveneens vers van de pers: de nieuwe Garmin action cam. Die bovendien draadloos bedienbaar is met de etrex touch. Heel ander toestel als z’n voorganger.

En op de laptop niet alleen Basecamp, maar ook de nieuwste versie van VIRB edit en de nieuwe Garmin Dashcamplayer software.

 


Wat betekent de vakantie voor de MrGPS webshop?

Voor de bestelling van de cursus DVD’s blijft de winkel gewoon open; de DVD heb je gewoon binnen enkele dagen in huis.

Qua toestellen ligt dat net iets ingewikkelder, ondermeer qua voorraadbeheer. Je kunt gewoon bestellen, maar levering zal pas omstreeks 31 juli zijn. Bij de verschillende toestellen vind je echter ook een link naar een alternatieve leverancier die niet op vakantie is 😉

Mits de internetverbinding op de camping me niet in de steek laat zal ik overigens de mail, facebook etc. gewoon blijven volgen; met echt brandende vragen kun je dus nog steeds terecht.

 

Ik wens u allen een heerlijke vakantie!

Hans Vaessen

MrGPS