Kaartupdate City Navigator 2016.1 NTU beschikbaar

Eerder dan verwacht is zojuist de kaartupdate 2016.10 NTU beschikbaar gekomen.

LET OP: deze update is alleen relevant voor de ‘nieuwe types’ van Garmin; bij de Zumo dus alleen voor de 340, 350, 390 en 590 alsook de BMW Navigator V en de actuele Nuvi’s.

De Zumo2xx, 550 en 660 werken met de zgn NT kaarten; de meest recente versie daarvan is de 2015.40 (verschenen op 12 maart j.l., dus ook niet heel erg oud). Een volgende update voor die toestellen verschijnt naar inschatting in augustus.

LET OP: als je deze update uitvoert: zorg dat je meteen kiest voor installatie op toestel EN computer (via ‘gevanceerde opties’); de kans bestaat dat het anders in tweede instantie niet meer lukt om op de computer te installeren (zie screenshots hieronder). (Lijkt erop dat Garmin dat inmiddels heeft opgelost maar dat heb ik nog niet kunnen testen; dus ga liever op zeker en kies meteen voor beiden).

LET OP: doe de update NIET de avond voor vertrek! 😉

LET OP: krijg je de melding dat je toestel onvoldoende geheugen heeft: advies: breek de update af, ga naar de HEMA en koop een standaard 8GB SD kaartje; plaats die in het toestel en doe de update opnieuw. Als het goed is wordt dan heel Europa op de SD gezet (behlave bij de 340 allicht) (alternatief is dat je een regiokeuze maakt – heb daarbij in de gaten dat Benelux volgens Garmin niet in Noord-West Europa ligt ;). Maw: kijk dan goed naar de geselecteerde regio.

Succes!

 

2016-1a2016-1b