Nieuwe Oregon 600 serie veelbelovend!!

Garmin heeft tijdens de CES een nieuwe Oregon-serie aangekondigd.

Zoals was ik altijd ietwat terughoudend over de Oregon en dat heeft vooral te maken met de afleesbaarheid van het scherm. Ofschoon de Oregon 4 en 500 serie prima toestellen zijn gaat om die reden mij persoonlijke voorkeur naar de gpsmap62 serie. En ook over de Montana, ofschoon een groot apparaat, ben ik erg enthousiast.

Ik heb de Oregon 600 even in handen mogen houden en het heeft er alle schijn van dat mijn standpunt volledig gaat draaien: de oregon600 is namelijk feitelijk een kleine montana.

Belangrijkste veranderingen die ik heb kunnen zien:
– het scherm is aanzienlijk verbeterd; ik verwacht minstens even goede afleesbaarheid in zonlicht als de gpsmap62 (en da’s errug goed)
– het scherm is capacitief: een primeur bij de outdoortoestellen: je kunt door je vingers op het scherm naar elkaar toe of juist van elkaar af te bewegen in en uitzoomen. Erg handig!
– het scherm reageert veel beter en sneller dan voorheen
– de kaartopbouw lijkt ook sneller te zijn
– het scherm kan ook horizontaal gebruikt worden
– het toestel kent een oneindig aantal instelbaarheden, vergelijkbaar met de Montana
– het toestel kent bluetooth functionialiteit

Dat laatste betekent dat het toestel kan communiceren met een app op je smartphone. Over de functionaliteiten die daaruit volgen is op dit moment nog vrij weinig gewerkt (de app is er al, maar vooral voor de fitness toepassing). Maar ik verwacht ondermeer dat je via die app niet alleen anderen de mogelijkheid kunt geven jouw positie te volgen; maar bovendien de mogelijk tot downloaden van caches, routes en adventures. De tijd zal het leren.

Het is me niet duidelijk wanneer de Oregon600 precies leverbaar zal zijn, maar lang zal dat niet meer duren.

Aanschaffers van een high-end outdoor-GPS zou ik dan ook beslist aanraden nog heel even geduld te hebben!

Alvast een filmpje van Garmin Duitsland:

Geef een reactie