welcome to the family

coverfw4Een ontboezeming van meer persoonlijke aard..

Ik ben al een jaartje of tien actief met gps; en reeds in de begintijd wilde ik mijn enthousiasme delen met een tweetal senioren (de één man, de ander vrouw) in familiar nabije omgeving…. Beiden daarom ooit voorzien van een ‘ouderwetse’ etrex.

De één vond het meteen al knap ingewikkeld ‘wat moet je daar nu mee’, de ander deed nog een verwoede poging de weg ermee te vinden door Berlijn (geen ontvangst)… Beide toestellen verdwenen in de lade van een bureau (dat als zodanig inmiddels vermoedelijk ook verdwenen is)…… Nee…. mijn enthousiasme werd niet gedeeld..

Onder meer vanwege ‘enige’ bloedband heb ik heb beiden enkele weken terug een exemplaar van de Cursus DVD ‘Op Pad Met de Garmin GPS’ toegestuurd. Slechts om te laten zien waar ik me ‘now-a-days’ mee bezig hou.

Tot mijn niet geringe verbazing heb ik van beiden inmiddels niet alleen vernomen dat ze de cursus inmiddels inderdaad (deels) bekeken hebben, maar bovendien: beiden een nieuwe outdoor gps willen aanschaffen! Want “tsjonge, da’s toch wel heel erg handig voor de komende vakantie naar Amerika” en “want wàt een hoop routes zijn er te vinden, zelfs in Oostenrijk!”; niet te vergeten: “welke moet ik dan hebben, Hans?”…..

De eerste twee vragen kon ik allicht slechts beamend beantwoorden. De laatste vraag hield het risico van een héél lang telefoongesprek in… Ware het niet dat ik kon verwijzen naar de playlist waarin ik de verschillende toestellen bespreek. (klik HIER).

Met daarbij overigens wel het advies om misschien nog even te wachten tot de nieuwe Oregon er is. Ik moet hem nog reviewen en daar een video over maken. Ben druk met andere zaken – duurt nog een paar weken. Maar dat dat mijn nieuwe favoriet gaat worden is wel zeker….

Veel belangrijker echter vond ik wat er feitelijk gebeurde…

Tuurlijk: bottom-line maak ik de cursus DVD’s om er geld mee te verdienen. Van water alleen kun je niet leven… Maar het is ook, oprecht, de wens tot overdragen van mijn enthousiasme. En telkens als dat lukt tel ik er weer een bloedverwant bij. Of hij of zij dat nu al was of niet 😉

Welcome to the family!

Hans