Garmin lanceert Garmin Babycam

Kwam Garmin recent al met een radar die de fietser waarschuwt voor achteropkomend verkeer – nu wederom een creatief nieuw product: de Garmin Babycam.

De Babycam stelt je in staat op je Garmin GPS-toestel te switchen tussen navigatieweergave en weergave van het videobeeld van je kind op de achterbank. babycam1

Super simpel, maar tegelijk redelijk briljant in eenvoud. Voor mij persoonlijk is het al lange tijd geleden, maar ik herinner me nog goed dat je onderweg toch frequent de neiging hebt een blik naar achteren te willen werpen; wat de verkeersveiligheid bepaald niet ten goede komt. En bovendien krijg je er een stijve nek van.

Met de Babycam kun je door een tik op het scherm switchen tussen beide weergaven; bij sommige toestellen kan het zelfs met een ‘voice-command’. Via de nightvision kun je je kind ook in het donker in de gaten houden.

Je kunt maar liefst vier cams tegelijk aansluiten, en het (draadloos) bereik is 10 meter. Daarom misschien zelfs geschikt voor de chauffeur van een touringcar vol met pubers op schoolreis.

Wel zien we weer een typisch stukje Amerikaanse overbezorgdheid: bij het bereiken van je bestemming waarschuwt je Nuvi dat je niet moet vergeten je baby mee te nemen… babycam2

De Garmin Babycam komt begin 2016 op de markt en gaat naar verwachting 199 euro kosten. Da’s dus zònder navigatietoestel.

Overigens zijn niet alle Nuvi’s geschikt voor de Babycam: zie voor compatibele modellen www.garmin.com/babycam.