Gratis te downloaden: 173 ANWB Promotor tanktastochten in één bestand

tanktas tochten

Geweldige actie van Leon Stolk van de TDM/TRX club! Hij zette 173 ANWB Promotor Tanktastochten van 1992 tot 2015 in één gpx-bestand. Op 2 routes uit 2008 na is dat de complete set!

En ANWB Promotor vond het OK die set gratis voor iedereen beschikbaar te stellen: “hoe meer mensen er van genieten, hoe beter!”. Hulde!

Alle routes zijn geplaatst in track-format en kun je 1op1 in je Zumo550, 3xx of 590 laden (zie de video), maar ook voor de Rider 400 zijn ze bruikbaar!

Deel van de routes is meer dan twintig jaar oud, maar ze zijn allemaal maximaal 5 jaar geleden opnieuw berekend. Meestal zul je ze dus probleemloos kunnen rijden; nu en dan zul je onderweg even gezond verstand moeten gebruiken. Omdat je rijdt op een track heb je (in je Zumo althans) het automatisch herberekenen uiteraard uitgeschakeld dus rij je, bij eventuele afwijkingen, je neus achterna tot je verderop weer op de route zit.

Rij je solitair, of met een kleine groep, dan zijn deze routes dus prima bruikbaar. Ga je met een hele club op pad dan kun je het best je route tevoren even in de actuele kaart ‘overtekenen’.

Hulpmiddel

Deze routeset is bovendien een mooi hulpmiddel voor het ontwerpen van je eigen routes. Doordat ze allemaal in één lijst staan heb je ze in Basecamp immers allemaal tegelijk in beeld. Wil je bijvoorbeeld een mooie route van Noord naar Zuid Nederland maken dan kun je deze tracks gebruiken als hulpmiddel bij het ontwerpen van je route. Je mag er immers van uit gaan dat Promotor de mooiste wegen weet te vinden!

Leuk speelgoed voor tijdens de wintermaanden, met dank aan Leon en Promotor!

Klik HIER om het routebestand gratis te downloaden.

Let op: de download is in ZIP-format, dan moet je dus nog even uitpakken en dan heb je een gpx-file. Meestal doet windows dat automatisch; zoniet gebruik dan een programma als 7-ZIP.

Noeste arbeid

En om nog maar eens even te onderstrepen hoeveel werk Leon hieraan gehad heeft (in 1992 moesten we het nog met papier doen…) onderstaande citaat van facebook:

tanktas3

Zie ook: de historie van het tot stand komen van dit bestand op motorforum