Nieuwe firmware TomTom: 16.201 – belangrijk

En weer is er nieuwe firmware verschenen voor de TomTom Rider. TomTom geeft zelf onderstaande wijzigingen aan, maar de belangrijkste aanpassing staat niet expliciet vermeld (zie verderop):


VERSIE 16.201

Uitgebracht op   6 juni 2016 Deze update is voor: GO 40, GO 50, GO 51, GO 60, GO 61, GO 400, GO 500, GO 510, GO 600, GO 610, GO 5000, GO 5100, GO 6000, GO 6100, START 40, START 50, START 60, START 42, START 52, RIDER 40, RIDER 400, RIDER 410, TRUCKER 500, TRUCKER 5000, TRUCKER 6000

TOMTOM TRUCKER: VERBETERDE ROUTEPLANNING IN MYDRIVE

Wanneer je MyDrive gebruikt op je computer, kun je nu voor vrachtwagen kiezen in je voertuigprofiel, je voertuigafmetingen instellen en een geschikte route plannen. Vervolgens kun je de route naar je TomTom TRUCKER synchroniseren.

TOMTOM RIDER: VERBETERDE ROUTEPLANNING IN MYDRIVE

Wanneer je MyDrive gebruikt op je computer, kun je bij het plannen van een rondrit of spannende route van A naar B nu kiezen uit drie niveaus voor de hoeveelheid heuvels en de hoeveelheid bochten. Deze routes kunnen als tracks worden opgeslagen en gesynchroniseerd naar de map Mijn routesin RIDER, zodat je ze exact kunt volgen zoals gepland.

TOMTOM RIDER: FAVORIETE CONTACTPERSONEN VOOR UITGAANDE GESPREKKEN

Je TomTom RIDER kan nu detecteren welke nummers in de gespreksgeschiedenis van je telefoon je het vaakst belt. Je kunt ze gemakkelijk openen in het systeem via het tabblad Favoriete contactpersonen in het menu Telefoon.

MYDRIVE-APP: TRAFFIC CHECKER

Je kunt nu een persoonlijke Traffic Checker instellen in de MyDrive-app voor smartphones en een persoonlijk rapport ontvangen over vertragingen tijdens de rit tussen je huis en je werk.

MYDRIVE: SYNCHRONISATIEFOUTEN VERHOLPEN

Als je problemen ondervindt met de synchronisatie tussen MyDrive en je navigatiesysteem, werk je systeem dan bij naar deze laatste softwareversie. Ga vervolgens naar het hoofdmenu ->TomTom Services -> MyDrive en meld je aan met je TomTom-account.

ANDERE BUGFIXES EN VERBETERINGEN

Er zijn diverse prestatieverbeteringen en bugfixes geïmplementeerd.


ECHTER:

De belangrijkste verandering zit ‘verstopt’ in ‘diverse bugfixes‘ en wordt niet expliciet genoemd:
Het feit dat het toestel bij afwijken van de route soms té vasthoudend was in het terugbrengen naar één bepaald punt. In mijn bericht over de vorige update had ik het daar al over – ik was namelijk aanvankelijk in de veronderstelling dat het daarmee al opgelost was (maar dat was niet zo).
Heb het zelf nog niet uitputtend getest, maar uitgaan van de reacties op motorforum lijkt het dat het nu in orde is. De afbeelding boven dit bericht is dan ook een voorbeeld van ‘Markomatic’ op motorforum waarmee hij illustreert stukjes routes bewust over te slaan, om te zien hoe de rider er nu meer om gaat. De rode lijnen zijn de overgeslagen stukjes. Waar het om gaat is dat het toestel na die rode lijn ‘shortcut’ je niet gaat terugsturen maar gewoon de route vervolgt. En dat lijkt nu goed te gaan (let wel: we hebben het hier over de gpx-route – de ‘viapunt-markers’ in de afbeelding zijn verder niet relevant).
Beslist even updaten dus!

Geef een reactie