Update TomTom Rider 400 – eerste videobeelden


Kleine update rond de TomTom Rider 400:

Op een motorbeurs in Frankrijk werd de Rider 400 reeds getoond en daar is een korte video van gemaakt. Hij is weliswaar in het Frans, maar biedt ons een eerste blik op bediening van het toestel alsook op de motorsteun.

Enkele zaken vallen me op:

  • de mogelijkheid om op het scherm eerst meerdere viapunten aan te tikken en pas dan de route te laten berekenen. Handig.
  • het feit dat de motorsteun zelf draaibaar is. Ik maakt al eerder de opmerking dat dat, aangezien je de ram-mount kunt draaien, wat overbodig lijkt. Maar er zijn allicht ook meer ‘vaste’ montageoplossingen en dan is dit mogelijk een pluspunt. Nadeel is dat het de steun ook wat dik maakt, maar misschien dat de draaischijf ook weg te laten is..
  • in eerste instantie had ik de indruk dat er sprake was van een losse audioconnector (zodat je ook een bedrade headset kunt aansluiten) en het viel me op dat de tomtom man een voedingskabel verwijderde, wat erop zou duiden dat het geen actieve steun is.
    Maar als je héél goed kijkt zie je dat dat niet zo is: het is wel degelijk een actieve steun (je ziet twee contactpunten op zowel toestel als steun) en die ronde plug lijkt een deelbare stroomkabel (ook twee pennetjes). Voordeel daarvan is dat je de steun makkelijker als geheel kunt verwijderen.

Hieronder twee beeldfragmenten die eea laten zien:

rider400-5

Goed te zien: twee contactpunten op steun en toestel => actieve steun De ‘flappen’ aan achterzijde schuiven om de ring ter bevestiging, zo lijkt.

rider400-4

Ook in dat kabeltje twee pennetjes – hoogstwaarschijnlijk een ‘deelbare voedingskabel’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar verwachting zal hij tijdens de motorbeurs Utrecht uitgebreid te bekijken zijn. Medio maart zal ik ‘m voor het eerst in de praktijk gaan beproeven.

Stay tuned!

Automatisch op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je linksboven aan voor de MrGPS Nieuwsbrief! Klik <a href=”https://www.mrgps.nl/category/tomtom/” target=”_blank”>HIER </a>voor meer berichten over TomTom