Vragen stellen aan de MrGPS kennisbank

Als bezoeker van deze site heb je vast de MrGPS kennisbank al ontdekt. Ik probeer daarin allerlei vraag/antwoorden wat meer gebundeld aan te bieden. Bovendien moet de kennisbank via meerdere ingangen toegankelijk zijn: je vind ‘m bijvoorbeeld niet alleen via het kennisbank menu hierboven, maar ook als tabblad bij de afzonderelijke toestellen in de webshop (voorbeeld).

Het kan de moeite waard zijn eens een tijdje in die kennisbank rond te bladeren. Zeker omdat hij niet statisch is: ik ga komende tijd proberen veel voorkomende vragen zoveel mogelijk via de kennisbank te beantwoorden; zodat de inhoud gaandeweg uitbreidt.

Daarom is het ook mogelijk zelf je vraag in te dienen. Kun je het antwoord op je vraag niet in de kennisbank, en ook niet op de cursus DVD, vinden: kijk dan eens aan de onderkant van een willekeurig kennisbank-item: daar kun je gewoon je eigen vraag stellen.

Ik garandeer niet op voorhand dat je er ook antwoord op krijgt, maar als het een vraag is die ik vaker tegenkom c.q. die ook in bredere strekking relevant is dan zal ik ‘m toevoegen aan de kennisbank. Zodra dat gebeurt is krijg je daarvan als vraagsteller ook automatisch bericht. Als regelmatig bezoeker van deze site kun je de recente reacties eenvoudig terugvinden via ondermeer het tabblad ‘recent’.

Voorbeeld is een vraag die ik van Luc kreeg: hoe vorm je een gpx om naar een gdb?

Het antwoord daarop is eigenlijk ‘dat moet je helemaal niet willen’ want het dient geen enkel doel. Maar de vraag heeft duidelijk een bredere strekking: als je een route van bijvoorbeeld ‘de club’ krijgt ontvang je vaak zowel een gdb als gpx. Ook dat dubbelop werken is redelijk nutteloos; zelfs onnodig verwarrend.

En daarmee leent de vraag van Luc zich prima voor toevoeging aan de database. Het antwoord is dan ook HIER te vinden.

TIP: bij uitstek een tip die zich leent om te delen met de leden van ‘de club’. Dat kan allicht met een linkje, maar ook via bijvoorbeeld de facebook-knop die je bij elk kennisbank item vindt.