Nieuw: De Garmin Zumo 590LM !

zumo590LM_HR_2568.1-NL-LM

We hebben er maar liefst vijf jaar op moeten wachten, maar eindelijk is hij er dan: de opvolger van de Zumo 660: de Zumo 590!

De typeaanduiding is wellicht wat verrassend (we hadden de ‘Zumo 770’ verwacht), maar het is wel degelijk een topmodel waarover een hoop te vertellen is.

En dat doe ik, als gebruikelijk, vooral via video. Een beeld zegt meer dan duizend woorden immers.

Voor wie dat geduld niet op kan brengen echter ook in tekst een kort oordeel:

De Zumo 590 is weer een overtreffende trap in de motornavigatie en zet de standaard voor de komende jaren. Naast wat leuke nieuwigheden als een grote scherm en Bluetooth-connectivity laat Garmin met de 590 zien dat ze begrijpen waar de kern zit van navigeren op de motor:

  • de omstandigheden: afleesbaarheid in zonlicht is van belang, en de 590 scoort daar uitermate goed in
  • de toepassing: op de motor is niet zozeer de bestemming, maar de route zelf het doel. Ontzettend leuke feature is de nieuwe rondreisplanner
  • de ongeduldige gebruiker: je wilt niet telkens secondenlang moeten wachten tot het kaartscherm weer is opgebouwd, maar even rap scrollen over de kaart: de Zumo 590 is razendsnel qua bediening.

Laat je niet overtuigen door wervende woorden, maar kijk zelf mee naar de praktijk. Onderstaand totaal ongeveer een uur video over specifiek de Zumo 590. Bekijk in ieder geval de introductie en de video over afleesbaarheid en rondreis. En pak maar vast de hamer om het spaarvarken stuk te slaan.

TIP: als je van plan bent de Zumo590 aan te schaffen: als je dat doet bij ANWB Promotor (klik HIER) krijg je er gratis een jaar lang MrGPS Personal Support bij. En ook wat dat betekent zie je in een van de video’s hieronder.

Dit is de intro-video van Garmin:

 

Vervolgens mijn algemene beeld van het nieuwe apparaat:

Vervolgens gaan we wat dieper in op dat belangrijke aspect: de afleesbaarheid in zonlicht:

Een nieuwe optie is de ‘rondreisplanner’, en dat is errug leuk:

Inmiddels overtuigd, en wil je het toestel aanschaffen? Kijk dan zeker ook even bij ANWB Promotor (klik HIER): als je de Zumo590 daar bestelt krijg je er gratis een jaar ‘MrGPS Personal Support’ bij.

personal support

 

 

 

 

Meer uitleg over de ‘MrGPS Personal Support’:

What’s ‘in the box’:

Heb je het toestel eenmaal in huis (maar wellicht ook interessant voor orientatie van tevoren) dan zie je in de drie video’s hieronder uitleg van de verschillende instellingen en apps:

 

Er volgen nog meer video’s in deze reeks: wil je automatisch op de hoogte blijven? Abonneer dan op het Youtube kanaal! En ‘like’ MrGPS op Facebook: www.facebook.com/mrgpsnl