MrGPS – Promotor – 2006

Ik weet niet meer precies wanneer het was, maar ik meen tijdens de motorbeurs. We kwamen er achter dat ook TomTom met een motornavigatiesysteem ging komen en waren daar zeer bevreesd voor. TomTom werd immers ook verkocht bij de ‘Dixons in Middelburg’; daarvoor hoef je niet helemaal naar de specialist in Notter.

Dus we moesten iets bedenken waardoor we ook iets zouden verdienen aan die klant van Dixons in Middelburg… 

Zo is het gekomen dat ik enkele maanden later in Karlsruhe bij een Duits softwarebedrijf zat te praten over het verbeteren en ombouwen van het door hen ontwikkelde ‘motorrad tourenfahrer’. Naar huidige begrippen een draak van een programma (nog echter dan Basecamp ;)) maar toentertijd best revolutionair. 

Zonder uit je stoel te komen, de omgeving te kennen of de michelin kaart erbij te pakken toch automatisch een mooie route kunnen ontwerpen. Dat zou toch mooi zijn…. Maar tsja.. ook toen al vond ik dat die Duitsers veel te veel op de doorgaande wegen reden en dat de algoritmes bijgesteld moesten worden om echt de mooiste weggetjes te vinden. 

Maar tsja.. beetje ingewikkeld was dat programma wel. En aangezien we het samen met Promotor op de markt brachten alle reden om daar redactioneel aandacht aan te besteden. 

Heb je het programma niet (of niet meer)? Spaar je de moeite: op de actuele computers zal het amper nog te installeren zijn. Deze artikelen daarom eigenlijk vooral als ‘blast from the past’. Voor wie het leuk vindt.