MrGPS – Promotor – 2007

2007 was het jaar dat de, eind 2006 aangekondigde, Zumo550 daadwerkelijk op de markt kwam. Met aanvankelijk meteen fikse leveringsproblemen, uitgerekend terwijl net het mooie voorjaar begonnen was.

De komst van de Zumo was belangrijk; het maakte volwaardige motornavigatie een stuk betaalbaarder. Ik weet niet meer zeker wat de Zumo in het begin kostte, maar ik meen iets van 800 euro. De Streetpilot 2820 was toen nog 1200,- euro. Kaal. Met de ‘perfect cradle’ met bluetooth erbij liep je zomaar 1500 euro armer de winkel uit. Dat waren nog eens tijden! Mind you: dan betaalde je aanvankelijk ook nog eens 150 euro voor een kaartupdate. En niet eens lifetime.

En natuurlijk hadden we ook nog de quest; dat kleine schaap met 5 poten. Maar met een scherm dat eigenlijk net te klein was voor op de motor.

Nee, met de komst van de Zumo550 ontstond de motor gps markt pas écht. En het was ook een erg goed apparaat, getuige ook dat velen er nog steeds mee rijden en hij op marktplaats nog steeds 150 euro opbrengt. 

Enfin,,, je zou er sentimenteel van worden…