MrGPS – Promotor – 2014

Voor heel veel mensen was 2014 een ‘milestone’, met de komst van de Zumo 590. De opvolger van de toch redelijk legendarische Zumo 660. En voor veel bezitters reden om weer eens in de buidel te tasten en afscheid te nemen van de good ol’ zumo 550 of 660. 

Groot verschil was natuurlijk het grote 5 inch scherm. Aanvankelijk was ik daar erg enthousiast over, want ‘transflectief’. Daardoor juist bij direct invallend zonlicht nog steeds perfect afleesbaar terwijl je bij de rest in het ‘duister’ tastte. 

Toch raakte dat enthousiasme gaandeweg, in meerdere situaties testend, wat getemperd. Het scherm was ook was bleekjes, wat weinig contrast. In gemiddelde omstandigheden daardoor eigenlijk juist minder goed afleesbaar. En tsja… meestal schijnt de zon er nu eenmaal niet recht op. ook de opvolger 595 kent diezelfde handicap helaas. Dat het echt wel beter kan laat garmin enkele jaren later zien, met het scherm van de BMW Navigator VI. Laten we hopen dat dat nog eens in een zumo verschijnt! 

Voor mij persoonlijk absoluut hoogtepunt waren mijn sneltrainingen tijdens de motorbeurs Utrecht. 200 man in een ruimte met capaciteit voor 100 man; en wát een sfeer! Ik hoop dat nog vele jaren te doen.