MrGPS – Promotor – 2013

2013 was het jaar dat ik mijn videocursus “Basecamp voor motorrijders” lanceerde (dankzij relatieve stilstand bij Garmin nog steeds actueel ;))

Ook verscheen de Zumo 390, opvolger van de 350.

En TomTom kwam met de Rider 5; dat lompe breedbeeld ding met kronkelwegen louter over N-wegen. Totaal oninteressant.

Veel belangrijker: 2013 was ook het het jaar van de eerste, en tot dusverre enige, ‘Promotor MrGPS Award’. Daartoe kon iedereen kandidaten noemen die hun sporen verdiend hadden in GPS-land, en daaro kon vervolgens gestemd worden.
Het is al weer een paar jaar geleden, dus ik kan het nu wel eerlijk vertellen: ik kwam op de gedachte van die Award omdat ik oprecht vond dat Jaco van de Water, aka JaVaWa een hele grote veer verdienden, waar dan ook.

En ik wist al vrijwel zeker dat zó veel mensen dat met me eens zouden zijn dat de prijs vrijwel zeker naar Jaco zou gaan. En zo geschiedde ook.

Jaren later was ik daar extra blij om omdat Jaco in 2016 getroffen werd door een herseninfarct. Gelukkig is hij daar inmiddels goeddeels van hersteld: hij ontwikkelt z’n software verder niet meer en heeft er ook voor moeten kiezen om mensen niet meer individueel te helpen bij problemen; iets dat hij vele duizenden malen heeft gedaan. 

Naast Jaco’s gezondheid is het goede nieuws dat z’n programma’s nog steeds uitstekend functioneren, en je ze nog steeds kunt gebruiken om bijvoorbeeld een backup van je kaarten te maken of je Zumo een grote beurt te geven. Ik denk dat er in GPS land wereldwijd niemand te vinden is die, geheel onbezoldigd, zoveel mensen blij heeft kunnen maken als Jaco.

Dus als iemand nog met me in discussie wil over de jurering rond de MrGPS award: be my guest!! 😉